Senaste nytt

Hjälp planera loungehopping i Istanbul

sweflyer

Medlem
Intressant.... jag var "nyss" i IST och testade då några lounger då jag hade 6h stopp innan flyget till DAC. Om några veckor får jag äntligen möjlighet att spendera 6h i CIP loungen! :)
Så om jag läser dina inlägg utifrån vad jag tänker är det bäst att besöka Comfort lounge för en dusch, även om den inte var den allra fräschaste?
Alltså den du skriver om här: BusinessClass.se Loungen™ 2015 | Sida 139 | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor
 
Jag stör mig nått så överjävligt på den långa beskrivningen av en länkad tråd BusinessClass.se Loungen™ 2015 | Sida 278 | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor.

Ja vem bryr sig om det är 350 000 inlägg varje gång man länkar till något?!
Om du lägger in länken manuellt via länkknappen

Länk.jpg


och utelämnar http:// eller https:// så slipper du texten. Då blir det så här istället:

www.businessclass.se/forum/posts/419373/
www.businessclass.se/forum/posts/419398/
 

pep

Medlem
Jeg synes det er en god ide. Man skal have bekræftet fordommene mod 3djepartlounges som af og til kan være rene perler (e.g. DXB og HKG). Også diversiteten har en værdi. Ellers ender vi jo some rene vanemennesker der aldrig udfordrer verden og omfavner mangfoldigheden...:)
 

sweflyer

Medlem
Jeg synes det er en god ide. Man skal have bekræftet fordommene mod 3djepartlounges som af og til kan være rene perler (e.g. DXB og HKG). Også diversiteten har en værdi. Ellers ender vi jo some rene vanemennesker der aldrig udfordrer verden og omfavner mangfoldigheden...:)
Exakt. Jag tycker det är roligt att testa lite olika också. Har man tre ställen att testa så borde ju någon av dem vara helt ok i alla fall. :)
 

pep

Medlem
Exakt. Jag tycker det är roligt att testa lite olika också. Har man tre ställen att testa så borde ju någon av dem vara helt ok i alla fall. :)
You hit the point! Det drejer sig om valg af eventyr/ny viden/diversitet versus den sikre, monomane, uafvendelige, konforme komfort som TK CIP tilbyder. Vi er stadig nogle som søger diversiteten, farverne, pulsen, det nye, det uvisse, spændingen, Derved pådrager man sig en masse slid og slæb og skuffelser, men erfaring. Ind imellem kommer de gode oplevelser i række som perler på en snor....
 
Jag hade ju inte tänkt att skriva någon recension eller liknande men med lite distans kände jag att jag ändå måste skriva någonting. Det blir dock inga bilder, tyvärr. :(
Jag valde som sagt att spendera alla mina 11 timmar i TK lounge. Jag hade både hört och läst mycket om den och såg verkligen fram emot "lite" tid här.
Jag tog mig igenom passkontrollen och security snabbt och smidigt och gick med bestämda steg bort loungen. Klev upp mot de automatiska skjutdörrarna och kom in i en jättestor reception. Visade upp mitt boardingpass och mitt EBD kort för receptionisten och blev, efter lite knapptryckande på datorn, insläppt i loungen.

Det tog lite tid innan jag fattade riktigt. Alla spegelväggarna i närheten av entrén gjorde mig lite förvirrad. Jag visste inte var jag skulle gå. Valde att svänga höger, fortsatte rakt fram och hoppades på att hitta någonstans att sitta. Jag såg en ledig soffgrupp lite längre fram till vänstes och tänkte sätta mig där. Hängde av mig datorväskan och la den i soffan, tog av mig jackan som förpassades till samma plats som väskan. Kabinväskan satte jag på golvet intill.
Jag hade vandrat in i loungen med lite tunnelseende men nu när jag satte mig i soffan och lyfte blicken så gick det sakta upp för mig...DEN ÄR JU ENORM!

Jag satt i soffan och försökte se lite avslappnad och världsvan ut samtidigt som jag gjorde vad jag kunde för att få lite överblick. Några meter bort stod fikahörnan (OBS. traditionell definition av fika :)) med kaffe, kakor och bakelser i överflöd. Jag var inte direkt sugen på något av detta men upptäckte att de också hade kyld "hemmagjord" saft där, citron och hallon. Jag tog 3 glas citronsaft. Mycket god och inte för söt.

På väg tillbaka till min sittplats såg jag att det fanns skåp där man kunde låsa in sitt baggage. Mycket bra! Jag hämtade bagaget och jackan och skulle låsa in detta i ett skåp, som fungerade på samma sätt som värdeskåpen på ett hotellrum. Således behövdes inga nycklar, kreditkort eller småmynt för att kunna använda sig av dessa, men utmaningen låg i att hitta ett ledigt skåp, vilket jag till slut gjorde.

Fri från bagage och annat började jag vandra runt på upptäcktsfärd. Jag gick runt, ganska ostrukturerat, vilket innebar att jag efter ett tag faktiskt hade lite svårt att orientera mig. Jag hittade inte riktigt tillbaka till mitt ursprungsläge, men istället så hittade jag en stor trappa som ledde ner till ytterligare ett våningsplan. Jag gick ner för trappan och omedelbart nedanför fanns ett ganska trevligt och ljust utrymme med lite växter och cafébord. Jag trodde dessutom att de hade en damm nere under trappan, men det visade sig att det jag trodde var en blank vattenspegel snarare var välpolerad sten(?). :oops:

Hur som helst, jag fortsatte att vandra runt och till slut tornade den upp sig, BILBANAN! Det var ingen som körde där just då och jag måste säga att jag var lite sugen, men jag tyckte att det var lite genant om jag, en medelålders man, skulle stå där och köra bilbana alldeles själv. Det skulle nog krävts ytterligare några glas citronsaft för att jag skulle släppa dessa hämningar. ;)

Jag gick tillbaka upp igen, hittade en annan soffgrupp som jag gjorde till min hemmabas. Under min rundvandring observerade jag att det fanns flertalet matställen runt om i lokalen. Det kunde vara bord/"öar" med diverse tilltugg och dessutom ett antal "hål i väggen"/kiosker där man kunde plocka till sig diverse lagad mat. Jag var inte särskilt hungrig så jag åt lite bröd, frukt, sallad och soppa. Tror bestämt att det också slank ner en Apfelstrudel.

Det hade gått några timmar och klockan var strax före ett på natten. Den lounge som varit i det närmaste full när jag kom började nu avfolkas. Ni som läst mitt inlägg tidigare i tråden minns kanske att jag lite kaxigt sa att jag skulle försöka på en plats i övernattningsrummen. Jag sa visserligen aldrig att jag skulle lyckas. :) Jag försökte dock men kvinnan bakom disken hos concierge var väldigt tydlig med vilka regler som gällde. Om jag hade en förhoppning att med min otroliga charm försöka övertyga henne om att just jag ändå förtjänade detta så lyckades hon plocka av mig detta. Genom sitt korrekta och effektiva sätt fick hon mig att känna mig helt o-charmig.

Jag gick slokörad tillbaka till min "boplats". :( Jag orkade inte bryta upp för att ge mig ut på nya äventyr i jakt på en sovplats så jag bestämde mig för att helt enkelt lägga mig på soffan. Man har ju sovit på soffor förr. :) Jag la mig ner, somnade och vaknade inte förrän nästan 5 timmar senare. Då fick jag lite bråttom. Den tidigare så tomma loungen började nu fyllas på igen med en massa long haul resenärer, och det vet man ju vad dessa vill göra när de kommer till loungen efter en hel natt på ett flyg. DUSCHA!

Jag skyndade mig till concierge för att boka en dusch. Hade lite otur och fick vänta i 38 minuter innan det blev min tur. När jag till slut var fräsch och fin (tog ung. 30 min att åstadkomma) bar det av mot FRUKOSTEN. Vilket självklart är nästa sak som tidiga loungebesökare vill ha. Medan jag varit i duschen så hade så klart någon annan lagt beslag på "min" soffgrupp vilket innebar att jag nu hade fullt sjå med att hitta en ny plats för att äta frukost. Jag hittade ett litet cafébord mitt i gångstråket, men här fanns inte utrymme för att vara kräsen så jag fick ta vad som stod till buds. Jag åt yoghurt, äggröra, smörgås, frukt... och en Apfelstrudel. :) Till detta drack jag te och färskpressad apelsinjuice.

När frukosten var avklarad var det dags att lämna denna i många avseenden fantastiska lounge för att hoppa på TK1783 mot CPH.

Om jag i ett ord ska sammanfatta min känsla när jag kom in i loungen så är det ÖVERVÄLDIGAD. Den har alla faciliteter och lite till, men samtidigt så är den ett monster. Den känns inte så ombonad som en liten lounge kan göra. Man har dock försökt att få till lite mysfaktor genom att skapa flera olika rum med olika stilar. Bra gjort.

Allting håller bra nivå och bra kvalitet, faciliteterna så väl som maten. Hygienen och renligheten är bra, både i duscharna och i övriga loungeutrymmen. Eftersom jag tillbringade hela natten där träffade jag även på städpersonalen som smög sig fram efterhand som passagerarna lämnade loungen. Man var ganska grundliga i städningen. T ex så plockade man bort alla servetthållare som stod på borden och rengjorde dem på både insidan och utsidan.

En liten sak som jag dock tycker att man kan förbättra är att ordna med ett avlastningsutrymme i duschrummen. En liten bänk och kanske också en pall att kunna sätta sig på när man t ex ska ta på sig strumporna och skorna. Det kanske inte känns så fantastiskt att sätta sig på toalettstolen (även om den verkade fräsch).

Till sist så måste jag också nämna WIFI. Alla lounger med självaktning erbjuder gratis WIFI, så även här, men man behöver ett password. Hur har man då löst detta? Jo, genom att ha små papperslappar liggande på lite olika ställen med alla inloggningsuppgifter. Det känns lite så där oproffsigt, att mitt i all annan kvalitet som erbjuds, så får man sina inloggningsuppgifter på en liten sned handklippt papperslapp. Detta var detta enda som jag tog ett foto på eftersom jag tyckte att det på något sätt stack ut mitt i allt annat. o_O:rolleyes::p:)

20160211_070258.jpg
 
Toppen