Senaste nytt

Hjälp från erfarna Japanresenärer önskas

Randy Marsh

Medlem
Om ni gillar att se urskog och mystisk tempel, rekommenderar jag Kumano Nachi Taisha. Det är dock fruktansvärt jobbigt att åka dit kommunalt...
Tack för tipsen! Japan har massor utav fin natur och ett tempel i en sån där "mystisk" Japansk urskog låter faktiskt riktigt intressant! Jag får undersöka möjligheterna att ta mig dit, det ligger ju lite "off".

Eftersom det tydligen är krångligt att åka dit kommunalt, går det i så fall att ta taxi dit från någon närliggande stad (utan att det kostar skjortan), eller måste man hyra bil?
 
Last edited:

Dr. Miles

Expert
Tack för tipsen! Japan har massor utav fin natur och ett tempel i en sån där "mystisk" Japansk urskog låter faktiskt riktigt intressant! Jag får undersöka möjligheterna att ta mig dit, det ligger ju lite "off".

Eftersom det tydligen är krångligt att åka dit kommunalt, går det i så fall att ta taxi dit från någon närliggande stad (utan att det kostar skjortan), eller måste man hyra bil?

Jag tror att det behövs minst en övernattning, tyvärr.
Det går att hyra bil i Japan. Dock alla GPS navigator är på japanska...
Rundturbuss finns från JR Kii Katsuura station, men den avgår kl. 8:30 på morgonen så att ni inte hinner från Nagoya eller Osaka. Däremot hinner ni åka tillbaka till de städerna efter besöket.

Annars kan ni delta paketresa från Tokyo(Google Translate).
Det kostar 47.800-49.800 JPY per person om ni delar ett dubbelrum.
Denna paketresa inkulderar en natt i Onsen och en natt i tempel samt två frukostar + två middagar.
 

Dr. Miles

Expert
och om ni är intresserad av bilar kan ni besöka japanska biltillverkarnas fabrik utan kostnad. Dock man behöver boka i förväg.
Annars finns det en rad museum av japanska elektronikjättar. De flesta finns i Tokyo område och det är ganska enkelt att ta sig dit.
(De tre sajter har engelska webbsidor.)
 

Alx

Medlem
Tack ALLA för alla tips... Jag är nu superladdad inför Japanresan!! Nu kvarstår bara att komma fram till exakt vilka av alla bra förslag vi hinner med. För efter närmre eftertanke så har nog NyfikenGrau helt rätt i att jag gör bäst i att inte trycka in allt för mycket i planeringen. Jag tror att det kan vara bättre att åka tillbaka en gång till om vi skulle gilla Japan så mycket. :)

Om någon råkar ha fler restaurangtips i Tokyo så tas sådana tacksamt emot! Alltid bra att ha ett gäng att välja på. Vi älskar Sushi och japansk mat i alla dess former, så länge den består av djur och växter vi kan köpa/äta i västerländska butiker! ;)
 

Randy Marsh

Medlem
Tack för alla fina tips! Blir till att planera en del här ser jag, det är så mycket att se i Japan att jag blir tvungen att prioritera en del. Men jag känner mig redan nu ganska säker på att jag kommer besöka Japan fler gånger, så det gör inte så mycket.

Ska också försöka göra lite research på restauranger. Är som sagt intresserad i mat och kan absolut tänka mig att betala en del för att kunna äta mat i absolut toppklass. Jag älskar sushi, så tips om sushirestauranger i det övre skiktet mottas gärna! :)
 

NyfikenGrau

Medlem
Bara ett par småtips som ni kanske redan har tänkt på men kan vara värt att nämna;
--Suica-magnetkort är nästan ett måste i Tokyos tunnelbana, det är ett jäkla in- och utcheckande mellan de olika linjerna (olika bolag, Suica är alltså bara ett kontantkort) så ingen enkel transfer här inte.
Du kan köpa det med NEX om du vill:

Suica & N'EX | Fares & Passes | JR-EAST

fast jag skulle föredra enbart Suica och sedan hotellbuss:

Airport Limousine Bus-Airport Transport Service Co., Ltd

Betydligt smidigare. Japan kan vara ganska byråkratiskt ibland (du kommer märka det om du köper JR-pass-voucher i Sverige och ska lösa in den på JR NRT, eller lösa in NEX-vouchern inne på en station i Tokyo...inte bara att hoppa på tågen).
--Ta ryggsäck istf trolley/resväskor, betydligt smidigare när man åker tåg.
Personligt förslag på fördelning av restid: Tokyo och Kyoto kompletterar varandra perfekt, 4 nätter i varje, ev. 5-3. Resterande två på ryokan/onsen och t.ex. tempel på Mount Koya (90 min från Osaka med tåg, tågpass gäller endast en tredjedel av sträckan).
--Osaka såg vi inte mycket av men verkade vara en skönt avslappnad/annorlunda stad jämfört med andra i Japan (folk gick mot rött konstant och var högljudda, vår vän i Japan bekräftade att det inte var något undantag). Tror Kansai-trion Osaka-Kobe-Kyoto kan vara intressant om ni har tid att kolla alla tre, vi var inte i Kobe men det ska vara riktigt fint...särskilt om man vill prova *Biffen* också ;)

--Oxygen bar finns på NRT så den kanske du/ni redan har testat...rätt kul. Provade kapselhotell, kul att testa men ingen höjdare. Ta det där 9 hours i Kyoto som det länkades till isf.
 

shibuyax

Medlem
Apropå restaurangtips med japansk inriktning – ett ställe som jag gillar skarpt är Hinokizaka, en del av Ritz-Carlton i Tokyo Midtown. Ligger på 45:e våningen och serverar klassisk kaiseki-middag med en brutalvacker utsikt mot Shinjuku. Be att få ett fönsterbord vid bokningen. Om sällskapet består två personer sitter man bredvid varandra alldeles vid fönstret som går från golv till tak, med lite tur blir det bordet längst till vänster där det finns fönster både framför och vid sidan av bordet. Känns lite som att sväva i luften. Ett tips är att kolla upp när solnedgången är just den dagen och boka bordet 30 minuter eller så innan det inträffar. Det är obeskrivbart magiskt att se solen sakta gå ner samtidigt som Tokyos skyline går från dag till natt, med upplysta byggnader och pulserande röda ljus på skyskraporna borta i Shinjuku. Med ett varsitt glas champagne i handen. Efter middagen kan man glida över till lobbyn och fortsätta dricka gott bubbel. Stämningen där är lite mer tillbakalutad jämfört med till exempel Park Hyatts mer berömda motsvarighet. I RC-lobbyn kan man med fördel passa på att fråga efter dagens "cake selection". Perfektionistiska mästerverk i bakelseform.

En kaiseki-meny på Hinokizaka kostar från 12.000 JPY och uppåt ungefär. I samma restaurangdel finns också separata rum för teppanyaki-, sushi- och tempura-middagar men där missar man den där kalasfina utsikten. Det går också att äta kaiseki-lunch, har för mig att det ligger på 6.500 JPY ungefär. Lika gott och trevligt men något mindre antal rätter.

Testar att bifoga ett par bilder, hoppas det funkar.

IMG_1256.jpg
 

Attachments

  • IMG_1250.jpg
    IMG_1250.jpg
    99,5 KB · Visningar: 314
  • IMG_1245.jpg
    IMG_1245.jpg
    101,9 KB · Visningar: 311
Last edited:

m10

Medlem
- Någon som varit i Osaka; är staden värd en övernattning eller två?

Om inte annat kan det vara intressant att fundera över varför man står på högra sidan av rulltrappan i Osaka, och inte vänstra som i t. ex. Tokyo. Annan kuriosa: Osaka är en stad med stark handelstradition, något som visar sig tydligt när det kommer till hur man hälsar på varandra – "Mokkari makka?" som betyder typ "Har du tjänat några pengar på senaste tiden?".

Tokyo-bor brukar hävda att deras motsvarigheter i Osaka snackar en massa och drar skämt. Japans Göteborg?

(Inte sällan får jag höra att de som bor i Tokyo generellt sätt är kyliga och ytliga. Japans Stockholm?)
 
Toppen