Hjälp angående Umeå flygplats och bagage

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Sander, 1 December 2015.

 1. Sander

  Sander Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Jag har på kort varsel fått ett kurirjobb att ta upp en pryl till Umeå imorgon bitti. Bagaget behöver checkas in. Eftersom jag inte varit på Umeå flygplats förut undrar jag om någon vet hur ankomsthallen ser ut på Umeå? Jag ska nämligen ta vändande flyg tillbaka till Stockholm som går 25 min senare - och undrar därför om jag behöver ta bagaget till land-side själv, eller om någon skulle kunna plocka upp bagaget utan att jag lämnar air-side?

  Mycket tacksam för snabba svar!
   
 2. trekker

  trekker Medlem

  Jag var i Umea for 1.5 ar sedan och om jag inte minns fel sa lag baggagebandet innan man kom ut, men jag tror inte man kunde stanna airside sa du maste nog ut och sedan in igen. Men som sagt, jag har bara varit dar en gang sa ar inte helt saker. Det finns garanterat folk med battre svar.
   
 3. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Du kan inte komma ut airside, bara landside. Om det inte är några andra flyg som går ungefär samtidigt så är det väldigt glest i security (2 minuters promenad från ankomst). Annars får du vara en "jävla stockholmare" och tränga dig i kön.
   
  ARNBER gillar detta.
 4. Sander

  Sander Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Okej - tack för svar!

  Betyder det att bagaget "alltid" kommer ut på landside - dvs. jag behöver inte vänta på bagaget utan någon annan egentligen kan göra det - medan jag smiter in genom security?
   
 5. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det fanns bara ett bagageband i början av året (samma upplägg som ARN T4). Men blir det käbbel med bagaget så blir det givetvis problem om du inte är på plats.

  Kanske prata med besättningen ombord innan du går av planet?
   
 6. joemume

  joemume Medlem

  Ort:
  UME
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, bagaget landar alltid landside och du kan få vänta 15 minuter på att det kommer. Det händer tyvärr rätt ofta. Bagagehanteringen i UME vinner inga priser i snabbhet. Jag brukar höra final call när jag väntar på bagaget....
   
  ARNBER gillar detta.
 7. Sander

  Sander Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Okej. Men säg att jag ger bagagetaggen (den lapp man får vid incheckning) till "mottagaren" som ska plocka upp så borde väl den personen kunna lösa eventuella problem, även om det på pappret står att det var jag som var resenär?
   
 8. Sander

  Sander Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ajdå - jag har nog inte varit på ARN T4. Någonstans på ARN (inte T5) kommer ju bagaget ut direkt på landside - det är alltså inte så det är på UME?
   
 9. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det upplägget bör fungera. Bara att den personen säger som det är (eller låtsas vara du) om problem skulle uppstå. Dessutom mycket ovanligt med problem på dessa små flygplatser.
   
 10. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu ska man inte måla fan på väggen (upplägget kommer att fungera med 99% säkerhet), men blir det problem så är det pga att bagaget inte lastats i Stockholm.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×