Senaste nytt

Historien bakom Concorde - Dokumentär

bL0m

Medlem
Hejsan!

Får ni någon minut över (typ 58 minuter) så kan denna dokumentär om Concorde vara intressant. Hoppas det smakar!

[video=youtube;b6OCuJZ9bX4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b6OCuJZ9bX4[/video]
 

Palazzi

Medlem
Så snabbt 1h kan passera förbi! :). Trevlig dokumentär & berättarrösten känns klassiskt BBC...

Synd att man aldrig fick nöjet att uppleva en flygning med Concorde... Har iaf sett en Concorde landa på Hässlö flygplats i Västerås någon gång under tidigt 90-tal :).
 

Tjaeng

Medlem
Vad hände, liksom? Att Concorde lades ner är lika antiklimax som att åka till månen och sen återgå till att bara skjuta upp astronauter till low orbit. Oj, vänta nu...
 

Jacob

Medlem
Visste ni förresten att det fanns ett motsvarande ryskt flygplan? Tupolev TU-144 kallades det formellt, informellt gick det under namnet Concordski. Sen kan man bara spekulera hur mycket kalla krigets spioner hade med saken att göra.

För de som är bekväma med det tyska språket finns en bra tysk dokumentär som även visar lite interiörsbilder på kabin, stolar och mat från Aeroflots variant.
Tupolew Tu-144 - YouTube
 

Palazzi

Medlem
Visste ni förresten att det fanns ett motsvarande ryskt flygplan? Tupolev TU-144 kallades det formellt, informellt fick det namnet Concordski. Sen kan man bara gissa hur mycket kalla krigets spioner hade med saken att göra.

För de som är bekväma med tyska språket finns det en bra tysk dokumentär som även visar lite interiörsbilder på kabin, stolar och mat från Aeroflots variant.
Tupolew Tu-144 - YouTube

Ja, där gick ytterligare 45min av studietid :) Mycket tyskt idag .. Först fick man se Bayern München-Real i fotboll och sedan en Tupolov-dokumentär... perfekt blandning!:cool:
 
Toppen