Hilton Gold/Diamond statusmatch/challenge till mars 2020

Diskussion i 'Hilton Worldwide & Honors' startad av palmen, 6 Februari 2018.

 1. Homer

  Homer Medlem

  Status gör ju också att man hellre bokar direkt med Hilton än via hotels.com etc.
   
  Wyll, maba, flmartin och 3 andra gillar detta.
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, kalkylen är inte lätt. Om jag flyttar 100 nätter från Hilton krävs det rätt många matchningar som sedan faktiskt bor ihop minst 100 nätter för att ens ersätta tappet från mig.

  Saken är den att de flesta som bor ihop Diamond gör det med råge, så om några diamonds sticker pga detta så krävs det rätt mycket för att ta igen det.
   
  simon_says91 gillar detta.
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Alltså, jag är rätt säker på att kalkylen är lätt för Hilton. Inte tusan sitter de där o drar igång dessa kampanjer för att de säljer för mycket och vill minska antalet nätter, samt kanske bli av med en och annan Diamond. Visst, det kanske är någon som drar, men oftast är det ju bara snack. Drar man så drar man och det är väldigt sällan på grund av en grej. Man är troligen missnöjd över en längre period osv.

  Jag tror nog de har rätt bra koll på vad de vinner på detta. De har ju gjort så här några ggr, och som sagt, jag tror inte de gör det för att vara altruistiska mot poäng- och statusknarkare som oss...
   
  nollbit, Pho, Jonas C och 9 andra gillar detta.
 4. Wyll

  Wyll Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har ju inte backgrunds siffrorna som Hilton har så vi kan ju bara spekulera men vist är det kul att spekulera. Men trots detta har vi ju ett bevis att Hilton tjänar på det då dem fortsätter att köra dessa matchningar.

  Och tittar man på ditt exempel kanske det kan vara ett väldigt bra sådant även om jag personligen utifrån kollegor och vad jag läser på detta forum inte tror att majoriteten av Diamonds lägger 100 nätter/år. Jag tror diamond är vänligare att få via stays än nights. Sen tror jag du tror fel om att Diamond skulle ha högre snittpris. Som Diamond behöver du ju inte boka frukost. Du kanske inte betalar för din öl/mat i restaurangen då du kanske äter i loungen. Du kanske räknar med att bli uppgraderad så du bokar ett lägre rum. Tål att tänka på.
  Allt Hilton behöver göra är att locka till sig 7 nya kunder som tar 15 nätter/år. Dessa nätter kanske tom ger en större vinst/natt för Hilton än om en diamond skulle haft dom. Jag skulle inte vara förvånad om så va fallet. Plus att är du diamond på Hilton lämnar du inte, många klagar men jag tror inte någon lämnar så kalkylen blir ju ännu bättre för Hilton.

  Detta är lite av ett klassiskt "key account management" senario dina största kunder är inte alltid dina bästa trots att dina största kunder ibland tror det.
   
  Gus gillar detta.
 5. Wyll

  Wyll Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Du tror för mycket om dig själv agehall. Försök tänk bigger picture och lämna egot lite. Och som jag skrev i mitt tidigare inlägg du kommer inte lämna så Hilton bara tjänar på att matcha. Lämnar du kan vi ta en diskussion men innan dess framstår du bara som ganska gnällig faktiskt.
   
  Buffon, Alx, Mangostan och 3 andra gillar detta.
 6. Gerad88

  Gerad88 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lite Harsh kanske :p tror nog om många diamonds med 100 nätter per år lämnar så lär hilton känna av de.
   
 7. Wyll

  Wyll Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  haha nja sitter man och klappar sig själv för bröstet och utropar sig som super viktigt för Hilton hoppas jag man kan ta det.

  Sätter man det i perspektiv är det ganska roligt. Vi har 2 möten/år på Hilton. 350-400 pers normalt 5-6 nätter 200-250 Euro/natt. Bara rum är ca 1M Euro/år och allt detta kontrolleras av en person dvs han bestämmer vart vi ska. Är han inte nöjd blir det Marriott/SPG nästa år. Kan tillägga att han inte är Diamond på Hilton.
  Tar några år för en ensam Diamond att dra ihop det. Så ibland måste man titta på saker ur ett större perspektiv och inse att man bara är en liten bricka i ett stort spel. Tex tror jag inte ens våra möten är speciellt stora för Hilton.
   
  lillemannen och A380 gillar detta.
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick challenge till diamond nu. Gjorde att jag lagt 10 nätter på Hilton närmsta 3 månaderna istället för på IHG.
   
  staff, Maja, RollingStone och 5 andra gillar detta.
 9. nih23

  nih23 Medlem

  Känner många som status matchat till Gold/Diamond och helt slutat använda hotels.com/Booking för att kunna ta del av förmånerna på Hilton, vissa av de brukade bo lite utspritt men nu letar de alltid efter Hilton, de lägger kanske 50-75 nätter om året men har börjat ta privata resor under helgerna för att kunna komma upp i Diamond för de gillar förmånerna som man får. Hade inte sådana här kampanjer/status matcher funnit så hade dessa personer spenderat sin tid att boka via hotels/Booking.com.Det är bara att acceptera läget och inte gnälla, den värsta typen av människor som finns är de som tror de är bättre än alla andra.
   
  Sebbef83, lillemannen, Mangostan och 4 andra gillar detta.
 10. Gerad88

  Gerad88 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Travel managers tänker ju på kostnaden inte vad hotellet erbjuder för medlemskap åt de anställda på deras företag ;) och om erat avtal är 200-250 euro per natt för hilton måste ni nog byta travel manager ;)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×