Helsinki-Vantaa håller öppet längre på kvällarna

Diskussion i 'Nyhetskommentarer' startad av BusinessClass, 2 December 2015.

 1. BusinessClass

  BusinessClass Redaktör

  helsinki_oppettider

  Med start från 1 november testar flygplatsen i Helsingfors lite mer kundvänliga öppningstider. Det handlar om både butiker, kaféer och restauranger i terminal 2, som nu har öppet fram till klockan 23. Tidigare stängde man redan vid 21. Flygplatsen vill se om de nya öppningstiderna påverkar de resandes uppfattning av flygplatsens service före man beslutar…
   

  View the full post

 2. Le Tjomp

  Le Tjomp Ny medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja service och Finland är ju inte direct synonymt. Var I Helsingfors over dagen 2/12 2015 och lyckades med SAS-plusbiljett omboka en flight tidigare och t.om. ingen extrakostnad i incheckningsdisken på SAS. Var kaffesugen och försökte ordna en cappuccino i Sas-loungen men det kom bara en espresso följt av vattenblandad kall mjölk, helt odrickbart. personalen tyckte det såg bra ut tills de insåg att det var fel på kaffemaskinen. Inga ursäkter, ingenting bara valhänt och ickeexisterande service. Hann inte köpa en riktig kaffe någon annanstans så det blev ett glas vatten. SAS-loungerna är en oas där man kan komma ikapp lite mejl och ta det lugnt en kort stund, men varför har de så dåliga kaffebönor. kostnaden för en kopp kaffe är försumbar även med de bästa bönorna, kaffemaskiner kräver även service. Shopping på flygplatser är oftast dyrt och allmänt dåligt, hyrorna är svinhöga och det enda undantaget är pop-up store RC Chololat på A-piren på Arlanda som har bra bröd, bakverk, mackor och annat gott, inte billigt men i alla fall hantverksmässigt tillagat till skillnad från det mesta andra utbudet som är katastrofalt dåligt, speciellt när SSP driver sina concept, men nu tappade jag tråden och hamnade långt från ämnet. Lycka till Helsinki airport!
   
 3. FFlash

  FFlash Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Helsinki flygplats är ju nordens smidigaste TRANSFER STATION ;) man skall ju inte trivas och hängas där! :D
   
 4. martin.agren

  martin.agren Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Helsingfors - Vanda om jag får be
   
  olo, TjudöBoy, Ville Fly Småland och 1 annan gillar detta.
 5. FFlash

  FFlash Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Det låter bara så vandalt att kalla den så ;)
   
  martin.agren gillar detta.
 6. Det blir Tukholma-Arlanda och Kööpenhamina-Kastrup som protest om det inte står korrekt H:fors-Vanda. ;)
   
  martin.agren och Rebel gillar detta.
 7. Le Tjomp

  Le Tjomp Ny medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Prefixet är HEL och det står för Helsinki Airport om man benämner det på engelska vilket jag gjorde, så himla mycket ursäkt men det var inte mitt huvudsyfte, oavsett om det är enkelt eller inte så har jag personligen ibland får lite tid över när jag reser, jag uppskattar service och "Vanda" och speciellt deras SAS-lounge erbjuder inte någon bra service enligt min erfarenhet.
  Men det kanske var lite långt från ämnet, lika långt som vad man benämner en flygplats med på olika språk.

  Annars är det väl Vantaa på finska, Vanda på svenska och på engelska Helsinki Airport..... Finland är officellt tvåspråkigt till skillnad från Danmark och Sverige, dock har Sverige minoritetsspråk men Finland är tvåspråkigt även om det är svårt att förstå när jag träffar mina mycket trevliga och kompetenta finska kollegor.....
  no fence Flying Finn
  I brist på annat från ett gråtrist lätt regnigt Skåne, last week of travelling before X-mas, god jul!
   
 8. Humor är kräver talang... :p Ärligt talat så ger jag i attan om det står Helsinki-Vantaa. Ta inte det hela på fullt alvar.

  Men! Dock måste jag tycka att det är rätt så lustigt att inte skriva på svenska, i fall flygplatsen heter Helsingfors-Vanda. :) Om jag skulle vrida på saken ännu mera, så är Sjöskog det ursprungliga namnet för området där flygplatsen finns. Sjöskog flygplats är det orginala namnet från tiden när flygplatsen byggdes för OS 1952 och Helsingfors-Malm blev för liten (lik BMA).

  Ja, inget staket, d.v.s. no fence. ;)
   
 9. Ja d va ju int en dag för sent, "suger" ju friskt när det mesta stänger 21 å man ska med 23:55 flyget till Vasa. Ännu värre när man kommer med 20:40 flyget från MHQ, då e d heltorka...:mad:
  Nu ska man väl hinna med lite "fika" före avgång med sent flyg. ;)
   
 10. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns det SAS-lounger på HEL? Hade jag ingen aning om. Finnairs lounge på utrikes, däremot, är riktigt bra. Enda loungen jag vet där man kan få lite mer nordiska smårätter på/med riktigt bröd och en ond bråd sup därtill. Nåt för SAS att ta efter, det. (Bubbel i all ära, men det är inte precis representativt för vår region...)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×