Har jag tänkt helt fel gällande kreditkort?

Diskussion i 'Kreditkort' startad av MrShield, 11 Februari 2015.

 1. MrShield

  MrShield Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Har senaste dagarna läst mycket i forumet, på de olika kortleverantörernas hemsidor samt använt bästa vännen Google.Har letat efter det optimala kortkombinationen främst med sikte på att tjäna så mycket Eurobonus som vanligt.

  Tyckte jag hittade den bästa kombinationen med Amex Elite + Coop Mer även om jag hela tiden har lockats av Amex Platinum med PP och hyrbilsfösäkring etc.

  Men, och det är ett stort MEN.

  Alla mina resor måste bokas via ett system vi har, Concur, stor och komplext reseverktyg där jag bokar allt flyg, hotell och hyrbil. Inget av dessa dras på mina kort jag lagt in i systemen utan betalas direkt av företaget.

  Missar jag då alla fördelar med korten? Gäller vekrligen försäkringarna när jag inte betalt med t ex Amex Elite-kortet? Gäller t ex hyrbilsförsäkringen i Platinum när jag inte betalar hyrbilen med kortet?

  Kommer jag verkligen få Eurobonus när jag bor på hotellen SAS samarbetar med när hotellet inte är betalt med Amex Eurobonus-kortet, eller räcker det att visa kortet vid incheckning?

  Som sagt, har jag gjort all research i onödan?

  Och framför allt, med dessa förutsättningar, vilken blir bästa kortkombon? Jag måste tyvärr alltid använda Concur.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är osäker på AmEx Platinums försäkringar. Där är @Stefan62 experten.

  Men i övrigt så kan du helt bortse från ditt resande i jobbet. Där kommer du inte att ha nytta av dina kreditkort om du inte faktiskt betalar med dem skulle jag säga.
   
 3. Du måste ju göra betalningen för flygresorna och liknande på kreditkorten för att kortens försäkring ska gälla. Det är ju inte en allmängiltig försäkring, utan en som gäller på de inköp som du gör med kortet, så är det i allafall på mitt AMEX Platinum.
   
 4. MrShield

  MrShield Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Okej, helt plötsligt känns inte Amex Elite som kanske bästa alternativet längre.

  De 20 000 statusgrundande poängen är lockande för att snabbare nå EBG och 20 poäng/100SEK är väl egentligen det enda som jag vinner på då. Ganska dyrt med 4k för "bara" det...
   
 5. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Du får ju också en bra reseförsäkring för eventulla privata resor, och kommer du upp i en spend på 150 000 kr så för du ju 2-4-1 vouchern också...
   
 6. MrShield

  MrShield Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, absolut, ursäkta att jag var otydlig, jag menade jämfört med att köra med ett Amex Premium. Försäkringen och 2-4-1 får jag jag ju även på Premium men till en brådel av årsavgiften. (Som jag för 4-5 år sedan när jag hade det senast väldigt enkelt kunde förhandla bort).
   
 7. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Noget jeg synes der bliver fuldstændig overset - dit firma har vel de relevante forsikringer, dem skal du vel ikke selv stå for når du rejser i tjenesten?

  Umiddelbart ser det dog ud som om du går glip af mange af fordelene når du ikke har mulighed for at betale med kortene.
   
  Nemo gillar detta.
 8. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det kanske inte är aktuellt för just dig, men Elite-kortet har bättre försäkring är Premium, och som du säkert vet kan du få en extra voucher med Elite om du kommer upp i 300 000.
   
 9. MrShield

  MrShield Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  I och med att Amex inte tas på många restauranger i de länder jag göra ganska stora expense kommer jag inte nå 300k. MEN jag visste inte att det var en annan reseförsäkring på Elite. Det spelar faktiskt ganska stor roll på de privata resor jag betalar med kortet!
   
 10. seat56f

  seat56f Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi måste skilja på kreditkortspoängen och poäng för resor/vistelser. Poäng för nätter (t.ex) får du ju via Eurobonusmedlemskapet, då behövs inget kreditkort utan det vanliga medlemskortet räcker. Kreditkortspoäng får du ju per spenderad krona och alltså inte alls på dina tjänsteresor som betalas direkt via resebyrå.
   
  agehall gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×