Gratis hotellrum vid nattlig transfer - När, var och hur?

Diskussion i 'Hotell' startad av Budgetresenär, 3 April 2014.

 1. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Flera gånger har jag undvikit att boka flygbiljetter som har inneburit en nattlig transfer eftersom jag har trott att det har inneburit att jag måste betala för ett hotellrum själv. Nu har jag dock hört lite rykten om resenärer som har fått hotellrum betalt av flygbolaget. Någon som vet vilka flygbolag som erbjuder detta och på vilka orter? Och är det en förhandlingssak som man måste ha tur för att bli beviljad?
   
 2. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om man råkar ut för en försening orsakad av flygbolaget och tvingas spendera natten innan nästa flyg så är flygbolaget skyldiga att stå för ett hotellrum. Bokar man en resa med overnight layover så står de flesta flygbolag inte för hotellrummet. Turkish Airlines erbjuder hotellrum vid transfer över 10 timmar i Economy, under förutsättning att det inte finns några tidigare anslutningsflyg till den destinationen. Bokar man t.ex avsiktligt ett långt layover för att det blir billigare, trots att tidigare anslutningar finns står de inte för hotellrummet.
   
 3. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  har något minne om Turkish och om det var lång transfer (och endast om det var första avgången ej egen vald senare avgång). Men här kan säkert fler fylla i...
   
 4. Mr.T

  Mr.T Medlem

  Om man reser med Qatar Airways och har en transfer mellan 8 -24 timmar så bjuder på på hotellet. 3* om man reser i ekonomi och 5* i First eller Business. Dock gäller samma regel som på Turkish, man får det endast om det inte finns något annat flyg, om man väljer en längre layover som är billigare står Qatar inte för rummet.
   
 5. Du kan söka ordet STPC (STopover Paid by Carrier).
  Du kommer att hitta många information om detta.
   
 6. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Eftersom Turkish dyker upp i tråden kidnappar jag den litegrann med en egen följdfråga:

  OM jag skulle boka TK MLA-IST-JFK-IST-MLA i premium economy så skulle jag behöva övernatta i IST både på utvägen och hemvägen. På utvägen finns det inga tidigare alternativ så där förutsätter jag att de bokar hotell? Men på hemvägen finns det dock en tidigare flight från JFK som skulle hinna med flighten till Malta (7 timmars byte). Men då går det inte att flyga premium economy eftersom den flighten inte erbjuder den klassen. Någon som törs svara på hur Turkish ser på hotellövernattning om jag väljer premium economy T&R?
   
 7. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Eftersom IST är destinationen, och därmed starten på din hemresa så kan du ju välja vilken avgång du vill. Om en avgång innebär övernattning så ordnar TK det.

  Edit: För att klargöra. Det man tittar på är tiden mellan inkommande flight till IST samt nästa flight till din destination. Så det spelar ingen roll om du kunde tagit en tidigare flight till IST.
   
  Last edited: 3 April 2014
  1 person likes this.
 8. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för snabbt och rakt svar! Då blir plötsligt TK-alternativet betydligt mer intressant. Mycket prisvärt i just PE MLA-JFK-MLA.
   
 9. Friskytten

  Friskytten Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Antar att nedanstående har bärighet på det som diskuteras?

  Turkish Airlines - Special Service Requests - turkishairlines.com

   
 10. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  OT: Jag har flugit deras Comfort Class till Shanghai några gånger. Grymt prisvärt. 8500Kr tur o retur betalade jag de gångerna. Riktigt bra hård produkt för det priset.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×