Senaste nytt

Go extreme in Dubai

RedCarpet

Medlem
Skydive ovanför the Palm - hade bokat detta sista dagen och de ringde ngn timma innan och berättade att det var inställt pga vind.
Köra Formelbil på Dubai Autodrome - kul och annorlunda men det låg en Audi TT framför som gjorde att man fick hålla igen.
Afternoontea på Burj al Arab - bytte ut mot minimum spending 250 AED/pers i loungen. Lite besviken då utsikten var obefintlig trots window seat.
Ferrari World i Abu Dhabi - hann inte med detta och fick höra av alla att det inte var bra, förutom världens snabbaste ride.
Hyra Audi R8 Spyder & Porsche Boxter S Cab - R8:an var på vift så vi fick Boxtern som vi beställt och istället för R8:an så fick vi en ilsket röd Lamborghini LP570 med 570 Hk och 0-100 km/h på 3,4 sek för samma pris. Tyvärr så blev jag plåtad i 170 på 70 väg och väntar nu på info om hur stor bötern blir ;-(
Dune Buggies i öknen - kul men alla åkte på led och man fick inte busa. Inget för den som söker action.
SPA behandling - jodå, en 4-timmars som var helt fenomenal på alla sätt.
Skjuta 9 mm pistol - hann ej
Flyga luftballong i öknen i gryningen - helt fantastiskt trots att man fick gå upp kl 04.45 för att åka ut i öknen. Fick vara med om en soluppgång i öknen.
Scubadiving - ingen av oss hade gjort det nödvändiga "refresh" dyket som skulle vara gjort inom 6 mån = fick inte dyka.
Några timmar med fet yacht + limmo - blev en tur på en 72-fots och även en tur i en sliten långlimmo med plastade mattor.
Champagnebrunch på Le Meridien - blev på Ritz Carlton stället och det vare den absolut grymmaste brunchen jag varit med om.
Drinkar på the Atmosphere vån 123 i Burj Khalifa - skön entré via Armani Hotel och här var det riktigt fint med fönsterbord och fantastisk utsikt.
Grosvenor House - grym turkisk mat i fantastisk utemiljö. Man sitter och spanar ut över vattnet och de upplysta skyskraporna i Dubai Marina. Rekommenderas .

Vi hyrde en riktigt trevlig lägenhet på Jumeriah Beach som var belägen på vån 27 med fantastisk utsikt. Ett klart bra val om man är tre pers och vill bo längre än ngn enstaka natt.

Promovideon blev riktigt bra och det jag fick vara med om under dessa 5 dagar var outstanding.
 
Last edited:
Nu är det ju för sent med tips till RedCarpet, men det här kan kanske vara användbart för någon annat som planerar att resa till Dubai i framtiden. Gillar man adrenalin ska man definitivt bege sig till Wild Wadi Water Park (precis bredvid "7-stjärniga" Burj Al Arab-hotellet) och testa den 33 meter höga vattenrutschkanan Jumeirah Sceirah där man kan komma upp i 80 km/h! Det finns annat smått och gott där också, bl a vågsurfing och en vattenrutschbana där man åker UPPFÖR! Som någon nämnde kan det vara kul att testa att åka med i en bil som kör bland sanddynorna i öknen ("Dune Bashing") och i samband med det brukar det gå att boka in ATV-körning och kamelridning.
 

segra

Medlem
Jag kan intyga att vattenrutschkanan lämnar intryck att komma ihåg. Man är inte så kaxig
när man står i en glasbur och väntar på att golvet ska försvinna under en, Fy f.n vad det går
fort. Har åkt ett flertal ggr och känslan är samma varje gång.
 

miles

Medlem
Har aldrig gillat Dubai riktigt men nu kanske jag måste åka tillbaka, den där Jumeirah Sceirah måste jag ju bara testa! Nån som ska med? :)
 

Agö

Medlem
RedCarpet (eller annan för den delen):

Kan du rekommendera vettigt företag för yachtuthyrning? Finns det öht någon uthyrare som serverar alkohol ombord på båt? (utgår ifrån att så inte är fallet).
 

Mindek

Medlem
RedCarpet (eller annan för den delen):

Kan du rekommendera vettigt företag för yachtuthyrning? Finns det öht någon uthyrare som serverar alkohol ombord på båt? (utgår ifrån att så inte är fallet).


Man får ta med egen alkohol på alla båtar jag varit på, köp i taxfreen (5 flaskor skumpa eller liknande per person).

Xclusive Yachts Charter Dubai - Luxury Yacht Charter & Boat Rental känns proffsiga, tror min polare hyrde där nu på nyårsdagen och allt fungerade bra.
 
Toppen