Globally yours? - Bangkok med Turkish Airlines Business Class

Diskussion i 'Reserapporter' startad av karho, 15 Augusti 2013.

 1. karho

  karho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Dags för bröllopsresa! Jag och mrs karho hade siktet inställt på storstadsliv österut, i Bangkok och Singapore. Hittade bra deal med TK till BKK, och tänkte därför såklart kombinera resan med en rapport då fler än jag här verkar nappat på dealen för flyg till BKK framåt vinterhalvåret.

  Vi kom fram till Arlanda med gott om tid kvar till avgång, ca 2,5 timmar. TK hade 3 diskar för ekonomi och 1 disk för C och *G. Hamnade bakom en barnfamilj där fadern hade *G, och nåt strul med bagaget, vilket ledde till en lång inledande väntan.

  Hade förbokat champagne i SL på ATN T5 för att fira bröllopsresan. Champagnen uteblev tyvärr, istället kom det en liten vagn med en flaska vanligt vitt vin från buffén, tillsammans med ett fint fruktfat, och en liten flaggstång med svenska flaggan. Inte hela vägen fram alltså, men bättre än ingenting. TK1794 avgick denna dag längst ut på den vänstra piren, gate 17. Lång kö till höger om disken, men business, TK Elite och Star Alliance Guldmedlemmar hade egen kö till vänster om densamma.

  Vi var bland de första ombord planet, en A321. Det var vad jag förstått på forumet ett av planen som tidigare flög för Kingfisher. Planet hade egna C-stolar istället för vanliga stolar med blockat mittsäte, vilket uppskattades och kändes som en bra start på resan. Stolarna var av något äldre modell men väldigt sköna med rätt gott om plats. Vi satt på 03E och 03F. C kabinen var så gott som full, främst turkiska resenärer vad det verkade som. Dock minst ett svensk par som vi skulle återse på flighten mot BKK (fler som hittat bra deals på bc.se?).

  1.jpg

  2.jpg

  3.jpg
  Benutrymme

  Menyn bjöd på vad TK kallade ”assorted Turkish appetizers” till förrätt, val av tre huvudrätter och efterrätt. Förrätt och efterrätt serverades på samma bricka, förrätten byttes ut mot varmrätt när man var klar med den. Intressant var att personalen visade upp en bricka med de tre varmrätterna som man kunde välja på.

  Varmrätter att välja på var

  ”ISLIM KEBAB” LAMB COATED WITH EGGPLANT
  Buttered rice

  Or

  CHICKEN SATAY
  Sautéed tomato and onion / rice

  Or

  RIGATONI
  Tomato sauce / sautéed eggplants
  Sun dried tomatoes

  4.jpg
  Val av huvudrätt (ursäkta bildkvalitet, karln kunde ju inte stå still!)

  5.jpg
  Förrätt och efterrätt

  6.jpg
  Huvudrätt, kyckling​

  Maten som helhet skulle jag klassa som bra, med förrätt och efterrätt kanske snäppet vassare än huvudrätten.

  Underhållingen ombord bestod av skärmar monterade i armstöden, modell något äldre. Stolen manövrerades med knappar i armstödet.

  7.jpg
  Knappar från the noughties

  8.jpg
  IFE​

  Framme i Istanbul var det buss från planet som gällde. Kan bara instämma i det jag läst av andra om flygplatsen, det känns verkligen som den ligger på gränsen (över?) sin kapacitet. Fullt med plan precis överallt, och ännu fler människor, trångt trångt trångt.

  CIP lounge hade jag också läst om innan så var spänd på besöket, då vi hade drygt tre timmar att mörda. Kort summering av loungen: bra utbud – mycket folk. Flera matstationer med kall och varm mat; olivbuffé, nötbuffé, frukt i mängder. Även en man med en ostvagn snurrade omkring i lokalen, trevligt inslag. Bra utbud alltså, men tyvärr väldigt mycket folk överallt, och som följd av det hög ljudvolym.

  9.jpg

  10.jpg
  Ostmannen smyger omkring​

  Ungefär 2½ glas vin senare var det dags för boarding för TK64. Framme vid gaten var det en enorm kö, varför jag smiter fram och frågar om det finns separat kö för business classpassagerare. Det tyckte mannen från TK lät som en bra idé och ropade ut ”-Business class passangers boarding now only”. Bara att kliva före hela kön alltså. Vilket kändes bra i ungefär 30 sekunder, då det visade sig att det var buss även till detta plan, och ingen separat buss för C. Så istället för att stå i kö och vänta fick vi sitta i buss och vänta.

  Väl ombord vart humöret dock på topp igen, då planet visade sig ha lie-flat-stolarna som Messi och Bryant verkar gilla så mycket. Förstått att det är lite av en roulett vilka stolar man får även på långlinjerna så detta kändes bra inför nattflygning. Denna A330-300 hade bara varit i tjänst ett drygt år, vilket märkes på inredningen, inget nämnvärt slitage. Stolen har en pitch på 76”, så gott om plats att sträcka på benen. Alla stolar utom en var upptagna i främre delen av planet.

  Här följer ett gäng bilder på kabinen.

  11.jpg

  12.jpg

  13.jpg

  14.jpg

  15.jpg

  16.jpg
  Benutrymme magnifico!​

  Stolen är skön att sitta i, men då sittdynan alltid är parallell mot golvet blir det inte optimalt då man vill halvligga lite och kolla på film. Lyxproblem förvisso, men inte helt optimalt.

  IFE på dessa plan betjänas av en stor skärm som hade ett väldigt stort urval av filmer serier och musik. Både nya filmer och även väldigt många äldre filmer vilket uppskattas. Bra skärm, bra kontroll. En kommentar är att skärmen som sitter på stolen framför (eller rättare sagt på skalet som omger stolen framför) kanske sitter något långt ned i höjdled. Det är bättre på främsta raden, då skärmarna sitter på väggen/baren, placerade något högre.

  Längst fram i kabinen är en bar, typ. Det är en bar i den meningen att det är där personalen ställer upp drycker, men det är inte en bar i meningen att man står/sitter vi den och dricker sin dryck, finns helt enkelt ingen plats för det.

  Maten. På denna nattflight middag efter avfärd och frukost innan ankomst. Frukosten fick man fylla i på en meny vad man önskade i samband med middagen.

  17.jpg
  Frukostmeny​

  Middagen bestod av förrättsbuffé från en vagn som kördes runt, där det var ”välj-och-peka-så-lägger-vi-upp” som gällde. Bra urval, räknade till sju stycken olika förrätter, tog nån slags mix med lite olika småplock.

  Meny varmrätt:

  GRILLED SEA BASS FILLET
  Sautéed leaf spinach / lentils
  Lemon caped butter / fried potatoes

  Or

  ”ADANA KEBAB” & SPRING LAMB
  Minced beef and lamb chop
  Grilled tomato and green pepper / ”bulgur”

  Or

  CHEESE TORTELLINI
  Sautéed zucchinis / fried eggplant / cherry tomatoes

  Den uppmärksamme som hänger med i rapporten so far märker att TK verkar ha en fabless för tillbehör som är sauterade, ingått i fyra av sex rätter hitills.

  18.jpg
  Förrättsmix

  19.jpg
  Denna följdes därefter upp av en kronärtskockssoppa, som var väldigt god.

  20.jpg
  Därefter huvudrätt, valde firren. Smakade gott.​

  Sen faktiskt för mätt och trött för efterrätt, även om den såg rätt god ut på vagnen som rullade förbi. Tittade lite mer på film med tillhörande chamgpagne, sen ombyte och sängdags. Även om sängen blir helt platt var det rätt svårt att sova tycker jag. Det är ändå rätt trångt och det var dessutom ganska varmt ombord (trots ombyte till mjukisshorts och tising). Fick väl några timmars sömn, men var rätt grusig i ögonen vid ankomst.

  Servicen och säkerhetstänket ombord var det jag läst om som negativt med TK, och får nog hålla med till viss del där. Vid servering var personalen väldigt trevliga och tillmötesgående, men övriga tider höll de sig borta och ville man ha mer bubblor, vilket man ju ville, fick man snällt plinga på knappen. Säkerhetsmässigt var det två saker jag tänkte på. Dels var det en resenär som pratade i telefonen hela vägen ut på startbanan, utan åtgärd från personalen, och dels var fasten-seatbelt-sign påslagen från pushback till ankomst vid gaten i BKK, konstant alltså. Svårt då att veta när man faktiskt verkligen bör sitta ner och spänna fast sig, och när det är läge för fritt mingel och dans.

  Framme vid BKK landade vi lugnt och försiktigt varpå flygpersonalen välkomnade oss till Bangkok. Detta fenomen får mig alltid att småle och tänka på the late George Carlin som hade rätt mycket issues med flygbolag:

  [table="width: 650, align: center"]
  [tr] [td] ”- Now we’re taxiing in, she says, “Welcome to O’Hare International Airport.” Well how can someone who is just arriving herself possibly welcome me to a place she isn’t even at yet? Doesn’t this violate some fundamental law of physics? We’re only on the ground four seconds, and she’s coming on like the fucking mayor’s wife!”[/td][/tr]
  [/table]
  När klev av fick vi premium pass för fast track immigration av snäll ground crew som tog emot med bugningar utanför dörren vid den främre armen av två. Immigration och väskor gick i ett nafs, priotaggade väskorna kom först på bandet. Letade därefter upp vår representant från the Peninsula som rask hjälpte oss hitta till den stora tyska bil som hotellet erbjöd (mot betalning). Servicen på denna del av resan bestod av sköna stolar, bra AC, complimentary water och kalla handdukar.

  Jag hade inför resan avgett till samtliga hotell att vi är på smekmånad och gärna blir särskilt ompysslade, dels för att det är trevligt och dels för att jämföra servicen på hotellen. Som en liten marknadsundersökning som förhoppningsvis är av intresse för andra medlemmar.

  The Peninsula klarade testet med råge. Som statuslösa fick vi vid ankomst bemötande vid bilen av en hospitaly manager som välkomnade oss till Bangkok och gratulerade oss till giftemålet och bröllopsresan. Hon berättade att vi därför fått en uppgradering till en svit från det bokade Grand Balcony Room till en Grand Deluxe Suite på 75 kvm. Hon visade oss vänligt in i hissen och följde med upp i sviten där alla formaliteter avklarades, och det bjöds på bubbel, frukt och choklad. Väldigt uppskattat, och väldigt fint rum. Hela hotellet var väldigt bra, väldigt trevlig personal, bra pool, god mat på restaurangerna vi provade, bra frukost, även om denna kanske borde ha ingått i priset vilket inte var fallet nu.

  Bilder från the Peninsula:

  21.jpg
  Vardagsrum

  22.jpg
  Utsikt

  23.jpg
  Poolområdet. Fint.

  24.jpg
  Gött!

  25.jpg
  Små båtar som alltid stod redo att ta gästerna till andra sidan floden.

  Hotellet bokades med en 3-for-2 deal, betala för 2 nätter - bo 3. Kostnad 16800 BTH för 3 (2) nätter plus skatt och service charge kändes väldigt prisvärt, speciellt med tanke på uppgraderingen.

  Efter några dagar i Bangkok, där besök på Le Normandie på Mandarin Oriental var en av höjdpunkterna, var det dags att flyga till Singapore. TG C biljett bokad med Lifemiles denna gång. Thai Airways C incheckningsområde på BKK får högsta betyg, en lång radda med tomma diskar med leende personal bakom som väntar på just dig. Små sköna kuddar/pallar att sitta på när medans man checkar in. Egen security, helt folktom. Efter security rätt in i TG loungen. Passade på att njuta av en fotmassage innan avfärd i TG:s spalounge, väldigt skönt, detta borde fler börja med, perfekt sätt att slappna av innan en flygning.

  TG407 tog oss till SIN. Separat boarding för C, Star alliance gold, och TG statuspax. Två armar ut till planet. Ungefär 2 timmars flygning, med en A330. Regionala business class stolar alltså, men sköna såna, med gott om benutrymme. 2-2-2 config, 7 rader C. Max halvfullt i kabinen. IFE mer än ok för en så kort flygning, stor skärm.

  26.jpg

  27.jpg

  28.jpg
  Hyfsat nya knappar

  29.jpg
  Benutrymme​

  Vi hade förbokat mat, jag hade beställt marinerad fläskfilé med nudlar, mrs karho hade valt kyckling i grön curry. Tillförrätt var det marinerad lax med lite grönsaker. Efter att förrätten var uppäten dukades huvudrätten fram, på samma bricka. Efter det dukades allt av och efterrätt med kaffe/te dukades fram.

  30.jpg
  Förrätt

  31.jpg
  Grön curry

  32.jpg
  Noodles

  33.jpg
  Te och snabba kalorier​

  Servicen ombord var fenomenal, under en flight på två timmar hann jag bli tillfrågad minst fem gånger om jag önskade mer att dricka, i tillägg till när de frågade vad jag ville dricka till maten. En märkbar kontrast mot TK.

  Framme i SIN kom väskorna fort och strax därefter stod det en man med en skylt med vårt namn på. Bara att finna sig tillrätta i nästa stora tyska bil, av det andra märket, som tog oss till the Sentosa Resort and Spa.

  Hotellet ligger som namnet antyder på ön Sentosa, som nås med bil, linbana eller till fots. Vi valde hotellet för att det låg nära stranden och lite strandbad kändes lockade. Hotellet profilerar sig som ett lyxhotell men håller tyvärr inte måttet. Omgivningarna är väldigt fina, känns som en djungel omger hotellet. Poolområdet är väldigt trevligt, med stor och fin pool. Även stranden är jättefin, ca 10 minuters promenad bort.

  Det negativa är att rummen tyvärr inte varken är fina eller stora, och att servicen ibland är lite bristfällig. Vid beställning av två drinkar i baren fick vi vänta i 15 minuter, kändes som en evighet. Inte heller någon speciell uppmärksamhet gavs till att vi var på bröllopsresa.

  The Sentosa Resort and Spa kostade mellan 400 och 580 SGD per natt för ett dubbelrum inkl. frukost för två (märkbart dyrare sista två nätterna pga en konferens som bokat halva stället) vilket kändes som dåligt värde för pengarna. Det kändes som man betalade mycket för att bo på Sentosa Island snarare än att hotellet i sig var värt pengarna.

  Bilder från The Sentosa Resort and Spa:

  34.jpg

  35.jpg

  36.jpg

  37.jpg
  Bra pool! Både stor och djup; 2.40m.​

  Fem dagar senare bar det av Intercontinental Singapore. Som nybliven Intercontinental ambassador medlem, tack vare tips på bc.se, fick vi en helt korrekt bekräftad uppgradering från Shophouse room till Shophouse suite. Detta innebar check in i loungen, skönt att kunna sitta ner i lugn och ro, och att få något att dricka medan formaliteterna avklaras. Vi blev också gratulerade till smekmånaden och giftemålet, och fick en honemoon cake på rummet. Sviten var 55 kvm stor med trevlig klassisk inredning, och en väldigt skön säng. Sviterna låg med balkong och fönster ut mot ett inomhusköpcentrum som ligger i anslutning till hotellet. Ska man vara petig var det en del oljud därifrån på kvällen, då affärerna har öppet till 22 och restaurangerna i köpcentrumet längre än så – och treglasfönster saknades.

  38.jpg

  39.jpg

  40.jpg

  41.jpg

  42.jpg
  Utsikt från balkongen

  43.jpg
  Utsikt upp mot rummet från köpcentret

  Loungen bjöd på frukost, afternoon tea & cocktail hour. Där imellan kunde man alltid få något att dricka och frukt. Mousserande vin fanns på förfrågan, såg inte till någon champagne, men frågade inte heller. Vi skippade frullen i loungen då den stora frukosten var mycket större och bättre, inkl. stor juicebar där man kunde få färskpressad juice av allskönt frukter och grönsaker.

  Bilder lounge:

  44.jpg

  45.jpg

  46.jpg

  47.jpg
  Meny cocktail hour​

  Hotellet hade en pool som nyttjades friskt av the honeymooners. Inte den största men ett välkommet inslag i värmen (blev tyvärr inga bilder från poolen). Intercontinental kostade ungefär SGD 360 för ett shophouse room som blev till en svit, inkl. frukost. Klart bättre värde en Sentosa, även utan strand.

  Därefter tillbaks till BKK. Denna gång dags att prova SQ regionalflyg. Även dessa C biljetter köpte med Lifemiles. Taxi till flygplatsen, letade upp SQ C incheckningsområde. Bra, ingen kö alls, bra service osv, men inte riktigt Thai standard. Inga stolar vid incheckningen t.ex. Vi fick fast track biljetter till security, nästan ingen kö där. Därefter letade vi upp silverkris lounge. Klockan var runt lunch, således inte en minut för sent för ett glas champagne som serverades i loungen. Imponerande utbud av vin, sprit och mat (kall och varm) i loungen. Speciellt med tanke på att vi valde C loungen, inte guldkortsloungen, mest för att prova. Gissar att goldkortsloungen är snäppet bättre.

  Snart därefter ombordstigning. Separat boarding för guldkort och C, två armar ut till planet. Planet var en B772 som hade några år på nacken. 2-3-2 config för C, 4/5 rader. För två timmar duger ju dock nästan vad som helst, speciellt med ett glas champagne i handen. Stolarna var av reclinermodell, med äldre IFE i armstödet.

  48.jpg

  49.jpg

  50.jpg
  Benutrymme

  51.jpg
  Knappar från kalla kriget

  52.jpg
  IFE dito​

  Vi hade även här förbeställt mat, jag ravioli och mrs karho hade beställt risotto. Båda smakade bra. Även förrätt, tonfisk och räkor, smakade gott. Chokladtårta med hallon till efterrätt. Allt smakade gott, förrätten och varmrätten åter igen snäppet vassare än huvudrätten. Servicen var väldigt bra, men kanske ändå inte riktigt lika vass som Thais motsvarighet denna flygning.

  53.jpg

  54.jpg

  55.jpg

  56.jpg

  I regionalflygsbataljen mellan Bangkok och Singapore slutar det hela oavgjort mellan TG och SQ i min bok. TG slår SQ på fingrarna med sin spalounge i BKK. SQ:s silverkrislounge i SIN var dock strået vassare än TG:s motsvarighet på BKK. Oavgjort där.

  Stolarna var på både flygbolagen regionalstolar, TG:s kändes lite skönare och nyare. Dessutom 2-2-2 vs 2-3-2. Bättre IFE på TG. Knapp seger till TG. Servicen var väldigt bra på båda bolag, konstant uppassning. Bonuspoäng till SQ som uppmärksammade vår bröllopsresa med att bjuda på en honeymoon cake. Knapp seger SQ.

  Vid ankomst till BKK fick vi nya fast track biljetter, och även nu gick markservicen väldigt fort. Denna gång tog vi taxi in till hotellet, vårt sista för resan. Nu styrde chauffören mot wireless road och Conrad hotel.

  Här blev jag som HH guldmedlem korrekt uppgraderad till ett club rum, med loungetillgång. Incheckning över en cola i loungen alltså, tillsammans med varma gratulationer till bröllopsresan. På rummet, som låg på våning 27, väntade chokladdoppad frukt med gratulationer på, och fina handdukssvanar på sängen. Rummet var inte superstort, men räckte gott i några dagar. Badrummet hade glasvägg mot resten av rummet, med en gardin man kunde dra för om man kände sig blyg.

  57.jpg

  58.jpg

  59.jpg
  Inget för blyger men kanske för toker​

  Loungen serverade även här frukost (sämre än stora så vi skippade den här också), afternoon tea, och cocktail hour. Lite förvånande var dock att om man utanför cocktail hour försökte få en öl var det nobben. Skrev till Conrad om det efteråt, att eftersom loungen har öppet till 22, men cocktail hour slutar 20 känns det lite sniket att inte bjuda på en bärs efter det. Fick ett långt vänligt svar av Director of Operations på Conrad att det var helt i linje med andra lyxhotell i Bangkok. Tacksamt med personligt svar, men hur som tycker jag det känns lite snålt.

  En positiv sak med Conrad var faktiskt deras middagsbuffé. Middagsbuffé tänker ni, det är väl sånt man hittar på syltor längs E4an för svettiga truckers. Ska också villigt erkänna att det inte var vårt första val men italienaren bredvid var stängd och vi var trötta. Men buffén överraskade väldigt positivt. Vi var kanske 5-6 gäster totalt i restaurangen och det var minst lika mycket personal. 2 servitörer, 3-4 kockar som hela tiden sprang och tittade så att allt var fräscht, plus någon slags manager som sprang och tittade så att kockarna skötte sig. Man kunde få sushi made to order, plocka på sig så mycket king crab & ostron man ville, bland annat. Både varm och kall mat, allt superfräsht. Tog tyvärr inga bilder, men kan varmt rekommenderas till de som bor där någon gång.

  Conrad hotel kostade 1500 BTH plus skatt och service charge + 12000 HH poäng per natt. Kändes som bra värde.

  Hemfärd. Incheckning på BKK, TK hade ungefär 4 diskar för ekonomi check in, 2 för C. Snabb och bra service, ingen kö före. Sen gick vi till TG:s mindre lounge vid vår pir. Halvfull lounge med ett frukostutbud som på sin höjd kan beskrivas som godkänt. Macka, juice och lite frukt. Hann även med ett springa förbi EVA airs lounge som låg i piren bredvid. Helt tom, minst lika stor som TGs lounge. Och bättre utbud, mer mat både varm och kall. Kan rekommenderas om någon *G / C pax är i närheten och vill prova något nytt istället för TG:s lounge.

  TK65 hade även denna gång en A330 med fully flat stolar. Lite synd på ett sätt, hade sett fram emot att jämföra dem med några andra av TK:s long haul stolar. Dock positivt i aspekten att det innebar strålade IFE på denna långa dagflight. Vi hade bokat två mittstolar, men då armstödet var trasigt på min stol fick vi byta till 1A och 1B då de var lediga. Över lag kanske 80% beläggning i C.

  Till mat var det en huvudservering och en second service. Till den förstnämnda var det förrätt bestående av en vagn med samma sju stycken smårätter som på nervägen. Jag valde mushroom ravioli till varmrätt, som var god men inget spektakulärt. Efterrätten serverades även här på vagn och nu lyckades jag vara framme med kameran.

  60.jpg
  Amuse-bouche och nötter, sorterade av mrs karho

  61.jpg
  God soppa!

  62.jpg
  Ravioli. Lite väl ihopklumpade kanske.

  63.jpg
  Dessertvagn!

  Därefter följde ett antal timmar med nedsläckt kabin, de flesta medpassagerarna bäddade nu ned sig och sov. Jag kombinerade IFE med en mix av champagne och Efes. Fick nästan skavsår på plinga-på-service-pekfingret, då personalen hellre ville sitta i galley och spela spel på sin iPhone än att serva kunderna.

  Ungefär två timmar ut från IST tändes ljuset och det var dags för second service, vilket väl närmast blev en slags middag. Även här var det val av huvudrätt som gällde. Förrätt och efterrätt serverades tillsammans, förrätten ersattes med huvudrätt när man var klar. Över lag en imponerade andra service i mina ögon. Tyvärr var dock potatisen till min fisk inte färdigkokt och i stort sett oätbar.

  Bilder second service:

  64.jpg

  65.jpg

  66.jpg

  Precis som på nedvägen lyste fasten seat belt skylten från push back till landning. Och precis som på nedvägen började folk ställa sig upp långt innan planet nått gate, utan antydan till åtgärd från personalen.

  Ankomst IST, lika hetsig terminal som drygt två veckor innan, men nu slapp vi bussen iaf. Tillbaks till CIP lounge, även här kände man igen sig. Nu hittad jag dock Suites som man kunde låna för att slappna av lite. Som ett enklare hotellrum med en säng, tyst och skönt. Perfekt att lägga sig med pink floyd i lurarna och vila upp sig en stund innan man åter igen gav sig på den hets som kallas IST. Det fanns inga dubbelrum för nygifta dock, endast enkelrum att tillgå. Separata duschrum bredvid, bokades separat (testades ej).

  67.jpg

  68.jpg
  Regler för suitetillgång​

  En A320 tog oss sen sista benet hem till Stockholm. Samma stolar i hela planet på denna modell, mittstolen blockad i C. Servering motsvarade förväntningarna, förrätt, val av tre huvudrätter, och efterrätt. Valde räkor med ris och grönsaker till huvudrätt, ok inte mer. Champagne throughout. Trött vid landning runt midnatt svensk tid, mycket senare i huvudet. C var fullt till sista plats, minns det som fyra rader med 2-2, alltså 16 platser.

  69.jpg

  70.jpg
  Nästan uppätna räkor, sorry.​

  Överlag levererade TK longhaul i mina ögon en väldigt prisvärd produkt. Stora sköna stolar, toppen IFE, väldigt bra mat med stort utbud. Det negativa är att servicen ibland brister och att säkerhetstänket inte alltid är på topp. Klart prisvärt tack vare deal hittad här på bc, ungefär 11 kSEK per person ARN-BKK i juli 2013. Bokat i april 2013.

  Jag svarar gärna på frågor om flighterna eller hotellen om det finns såna!

  /karho
   
  Last edited: 24 Augusti 2013
  46 personer gillar detta.
 2. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig rapport! 11K för att flyga TK Business till BKK tycks vara en väldigt bra deal!

  Angående loungen i Singapore så är guldkortsloungen sämre än Business Class delen. Likaså är Thai's regionala Business Class samma stol som TK's gamla. Hur lång var flygtiden mellan Istanbul och Bangkok?
   
  1 person likes this.
 3. erhel

  erhel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket trevlig läsning. Tack för rapporten!
   
  1 person likes this.
 4. karho

  karho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Där ser man, då valde vi rätt lounge då!

  Flygtiden var ca 9 timmar.
   
 5. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack karho för en trevlig reserapport, speciellt med tanke på att det innehöll även hotellen och inte bara flyget.

  Har åkt alla dessa tre rutterna/bolagen med dessa kombinationer och håller med om det mesta. Däremot tyckte jag att SQ levererade bättre än TG, kanske tyckte jag det pga min kärlek till Singapore Girls :)
   
 6. Riktigt trevlig rapport, och grattis till giftermålet!
   
  1 person likes this.
 7. kristofergustafsson

  kristofergustafsson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för en fin rapport och grattis till giftermålet! Ser ut som ni hade en trevlig resa trots TK:s små egenheter.

  Vad gäller smekmånad har jag vid ett flertal olika resor uppgett 'honeymoon' vid bokning av hotell och flyg. Ibland händer inget, men ofta får man ett kort, blommor, choklad, champagne, eller kanske en speciell sängdekoration som den nedan från ett hotell i Sri Lanka. Att prova kostar ju ingenting :)

  happy_jouarney.jpg
   
  5 personer gillar detta.
 8. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu går jag OT här (kanske är frågan värd en egen tråd?) - men hur många brukar spela ut honeymoon-kortet eller motsvarande när det ej är sant?

  Första IC-resan med min nuvarande fru gick till Chicago med SAS och när vi checkade in fick vi plötsligt platser i M långt från varandra. Det var under studietiden och guldkort var ej ens påtänkt. Fru Taxvalp spelade ut hela registret, sade att det var vår förlovningsresa, och vips satt vi tillsammns i C. Jag hade svårt att förhålla mig moraliskt till det då men efter ett par glas skumpa var dubierna bortblåsta. Jag skulle dock ha svårt att säga samma sak själv. Vad tycker ni andra?
   
  Last edited: 15 Augusti 2013
  1 person likes this.
 9. karho

  karho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle precis som du ha svårt att förhålla mig till det moraliskt. Men vem vet, det kanske känns kanon efter några glas bubbel. Det är ju inte så att någon på resan verkligen efterfrågade papper på att vi var nygifta, så man kommer säkert undan med det.
   
 10. adhoc76

  adhoc76 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Först och främst: Grattis till giftermålet. Sen: Tack för en utmärkt rapport!
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×