Gamla bilder på matservering

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av martin.agren, 17 Juni 2016.

 1. martin.agren

  martin.agren Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Gus och blobloblo gillar detta.
 2. Homer

  Homer Medlem

  De som svarat att det var bättre att flyga förr och menar Business/1:a klass har garanterat inte
  provat att sova i såna där stolar...
   
  GillBates och Kricka gillar detta.
 3. Gus

  Gus Medlem

  Helt fantastiskt!!!
   
  Otto gillar detta.
 4. JWD

  JWD Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite OT kanske: Men är det någon som vet när SAS slutade med första klass? Vill minnas att min mamma med sällskap flög den kabinen någon gång runt 1995.
   
 5. SK989

  SK989 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fram till 1980-talet hade SAS två klasser, de kallades turistklass och första klass. Jan Carlzon beslöt att första klass inom Europa skulle byta namn till affärsklass (kom sedermera att kallas "EuroClass" - för övrigt bakgrunden till namnet Eurobonus, som kom långt innan valutan euro fanns). Affärsklassen inom Europa hade inte lika påkostad service som första klassen hade. Första klass behölls dock på långlinjerna, som hade tre klasser (första klass, affärsklassen EuroClass och turistklass).

  I början av 1990-talet hade SAS kvar första klass på en enda flygplanstyp: DC-10. Denna användes på 90-talet, om jag minns rätt, främst på linjerna till Sydamerika (Rio samt Sao Paolo) som gick via Lissabon. Enligt Wikipedia tog SAS sista DC-10:an ur drift 1991.
   
  Last edited: 19 Juni 2016
  JWD gillar detta.
 6. Otto

  Otto Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vill minnas att vi som jobbade på SAS på den tiden hade en kick-off med Janne -85 där man lanserade SAS Euroclass på Europalinjerna + linjen cph -Kuwait! Har för mig att man då även lanserade SAS First Businessclass som produkten hette på långlinjerna !
  First Businessclass namnet levde dock bara kvar under ett par år då i princip alla andra bolag med Lufthansa i spetsen stämde SAS för vilseledande marknadsföring !!! Those where the days...!
   
  olo, JWD och Ozz gillar detta.
 7. Kricka

  Kricka Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  @Otto Välkommen till BC.se ! Det var ju ändå vissa saker som var bätte förr..
   
 8. Andreas013

  Andreas013 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Artikel med historia om SAS Business Class mm, riktigt intressant!

  Affärsresenären - Historien om business class
   
  airac, JWD, SK989 och 1 annan gillar detta.
 9. Otto

  Otto Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vet inte om någon kommer ihåg en mindre lyckad businessclass koncept som jag tror man lanserade -89. På samtliga långlinjer inducerade man någon som man kallade "workingclass" ! Har för mig att det var 30-40% av stolarna som avsattes för detta. När man valde att bli Seatad" i dessa stolar ( 4 främsta raderna) så var det mer eller mindre en brick-lunch som serverades och att man sedan skulle få maximal tid för att arbeta och vila. Detta var ju innan Laptops fanns så ombord hade vi tuschpennor och annat smått och gott man kunde låna för att göra sina grafiska blad etc. Det fanns även möjlighet att köra ut papper i en kopiator.
  Produkten lades ner ganska så snabbt då den inte efterfrågades särskilt mycket och att passagerare som bokade sig sent blev tvingade att sitta på dessa stolar mot sin vilja. (Med resultat att det blev ett herrans liv ombord) Lite kuriosa :)
   
  Thomasn, GOTATH, LarsCph och 5 andra gillar detta.
 10. Otto

  Otto Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Några år senare introducerades "Sleepingclass" ! Man kunde mot tillägg (jag tror det var runt 4000:) göra om stolen så att den kunde lutas tillbaka betydligt mera. (Fortfarande var det låååång ifrån dagens businessclass stolar) detta blev på bekostnad av stolsraden bakom så då fick blockas ner och gick ej att sälja. SAS teknikerna kom ombord och flyttade hela stolsparet bakåt ca 30-40cm och låste upp en fjäder i stolarna så att man kunde luta sig tillbaka betydligt mer. Ombord delade man ut ett tjockare täcke och riktig kudde. Blev väl inte heller någon större succé då prislappen blev ganska saftig !!! Bokningsklassen var S (sleeping) kommer jag ihåg ... :)
   
  Thomasn, Yoghurt, GOTATH och 7 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×