Göteborg/Stockholm - Sydney på bästa sätt??

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av JBL, 1 Maj 2013.

 1. JBL

  JBL Ny medlem

  Hej

  Jag är en riktigt nybörjare på att boka resor och samtidigt planera intjänade miles och tänkbara bonusresor. Därför vänder jag mig till ER! Problemet eller uppdraget som jag vill ha hjälp med är följande: En liten familj (2 vuxna och 1 barn (1 år vid resans start)) skall flyga från GOT / ARN till SYD mellan 26 nov och 29 dec, +/- några dagar beroende på pris m.m.

  Jag kan tyvärr inte skryta med att jag tidigare har samlat på mig flight miles under livet (men någon gång skall man ju börja?!) Har ett nyblivet medlemskap i AAvantage men har bara flugit GOT-TXL .

  Av vänner som har rest långt med barn är det tydligen en STARK rekommendation att stanna en natt eller göra ett längre stop over i asien innan nästa långresa går vidare till europa/australien.

  självklart är priset en viktig faktor för oss.

  Har ni några tips? Tack på förhand!
   
 2. Välkommen till BusinessClass.se, JBL!

  Kan du vara snäll och informera oss om:
  • Ungefär budget?
  • I vilken kabinklass?
  • Preference av flygbolagsallians?
  • Vad är det viktigaste för er? Flygtid, intjäning av miles eller upplevelse?
   
 3. robert_06_

  robert_06_ Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Välkommen JBL!

  Svara snällt på Dr. Miles frågor nu så skall vi försöka hjälpa dig på bästa sätt här!
   
 4. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har flugit sträckan många gånger med småbarn. Jag tycker iinte stopover gör någon skillnad. Det drar bara ut på resan och kostar mer. En extra omgång med in och utcheckningsköer och security. Så om man inte verligen vill passa på att besöka Bangkok, Singapore eller liknande skulle jag hoppa över det. Istället skulle jag satsa på en resa med så få stopp som möjligt. Vilket blir i alla fall från Köpenhamn att flyga med SAS, Thai, Singapore, och Emirates, kan troligen bokas som en Qantas biljett också och då få poängen till American Airlines. Rymligast säte i economy har Qatar men de flyger bara till Perth o Melbourne.
   
 5. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Aktuella datum från Göteborg är det både billigast och snabbast att flyga med Finnair via Helsingfors och Singapore. Codeshare med Quantas eller British Airways från Singapore. Kostnad ca 21400 kr för samtliga med barnet i knät. Dock så är jag ingen höjdare på krediteringsdelen till American Airlines så det får någon annan svara på.
  Från Stockholm går det snabbast att flyga med Thai men de är betydligt dyrare än många andra. På andra plats hamnar Emirates som också tillhör bland de billigaste, ca 22600 kr. Dessutom bara ett stopp på vägen och Airbus 380.
  Tidsmässigt på tredje plats hamnar Finnair med en kostnad på ca 21500.
  Billigast från Stockholm är med SAS och sedan codeshare på Singapore Airlines via Singapore. Kostnad ca 20500 kr. Ger dock rätt lite poäng till SAS EuroBonus eftersom den bokas i K som bara ger 25% på SQ.
  Går också att kombinera SAS med andra bolag i Star Alliance.

  Om man endast ser till tid och pengar skulle jag flyga med Finnair från GOT och Emirates från ARN. Sedan kan man ju ge sig in i poängträsket och låta det styra mer eller flyga business men då får man räkna med en kostnad på 55000 kr.
   
 6. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 7. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Allting som innebär att du flyger A380 ökar komfortgraden. Bredare säten (economy), tystare kabin. Framtidens flygplan i väntan på Dreamlinern.
   
 8. JBL

  JBL Ny medlem

  Tack för alla tips! Som svar till Dr Miles:

  •Ungefär budget? Egentligen så billigt som möjligt men under 24-25' för alla tre skulle kännas bra.

  •I vilken kabinklass? Ekonomi

  •Preference av flygbolagsallians? Är som sagt lite för dåligt insatt men kanske är One Wolrd ngt att satsa på då jag vet att jag skall till Berlin framöver. Dessutom har jag har hört mkt gott om One World.

  •Vad är det viktigaste för er? Flygtid, intjäning av miles eller upplevelse? Viktigast är att resan blir genomlidlig med ett barn. Men tänkte även logga lite miles om man ändå skall flyga så långt. Får man en T/R europa eller enkel resa till USA på köpet tar jag gärna emot det! Svaret på din fråga är nog en så välbalanserat val mellan pris/miles som möjligt.
   
 9. Både Finnair och British Airways flygningar i Economy class ger 100% miles till American Airlines AAdvantage.
  Vissa low Economy på Qantas flygningar ger inte några miles alls till AAdvantage.

  Om ni reser med British Airways och/eller Finnair till Sydney, kan ni tjäna över 20.000 miles på American Airlines (American Airlines) AAdvantage och 20.000 American Airlines miles räcker för en bonusresa inom Europa i Economy class.

  Det vore mindre påfrestande både för er och babyn om ni tar stopover i Singapore eller i Bangkok en dag. Det gjorde vi när vi åkte till Auckland.
  Hotellpriser är mycket dyrare i Singapore än i Bangkok, så om ni vill hålla ner totala resekostnaden kan det vara värt att tänka på.
   
 10. JBL

  JBL Ny medlem

  Hittade en flight som verkar intressant på ITA. Ev. skull det vara intressant om man kunde förlänga stoppet i SIN med knappt 1 dygn på både vägen dit och hem. Har ni någon erfarenhet av att lägga till stopp på det sättet?

  Skärmavbild 2013-05-02 kl. 19.36.26.png

  Hur gör man för att boka en flight som är hittat via ITA?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×