Senaste nytt

Göteborg City Airport (Säve) läggs ner

David

Medlem
Vänta bara tills "kompromissen" träder in. Med ökad beläggning på Landvetter kommer man att komma på att "småflyget" (inklusive affärsflyg) gör sig bäst någon annanstans. Om inte Swedavia kör det i egen regi kommer någon lokal lirare att lägga ett bud på hela flygplatsen, vilket borde vara ofarligt för Swedavia med tanke på den investering som krävs för normal passagerartrafik.
Ser en fördel i att stänga City Airport - färre besök av HQ nu när deras PJ inte längre kan landa nästgårds utan de måste ta sig hela vägen från Landvetter till Torslanda. :)
 

Xilan

Medlem
Lokaltidningen har intervjuat Malögas flygplatschef ang Säves nedläggning.
Flygplatschefen ser möjlighet att växa - Trollhättan - www.ttela.se

Folk är helt fixerade vid tanken att Ryanair skulle vara på ständig jakt efter små obskyra flygfält på cirka 7-12 mils avstånd från stora och medelstora städer. De började visserligen så, vilket var en förutsättning för deras affärsmodell, då de kunde vara ganska tuffa i förhandlingar och kunde få bra villkor.
Men det är inget självändamål för dem att flyga långt ut på vischan. Framför allt inte nu framöver när de sagt att de har siktet inställt på primärflygplatser, förutom LHR, FRA och CDG som de vet att de inte får plats på.

Jag tror med andra ord att Malögas flygplatschef kan somna om.
 

Johans

Medlem
Vad kommer att hända med polisflyget, ambulans samt kustbevakningen/sjöräddningsällskapet nu vid nedläggningen? Kommer dessa att fortsätta eller är en flytt aktuell?
 
Toppen