Gå över hyrbilstiden med någon timme

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av mtlmr, 9 September 2016.

 1. mtlmr

  mtlmr Medlem

  Ort:
  Malmö
  Hur hanterar hyrbilsfirmorna övertramp på tiden? Jag behöver hyra bil 25-26 timmar, lite beroende på hur jag kan komma iväg och hur mycket jag vill slippa att vara på flygplatsen.

  Om jag bokar ett dygn, slänger de på ett helt dygn på hyran om man är försenad med återlämningen med timmen eller två, eller vad händer?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du går in på ett nytt dygn så brukar många ta mer betalt. Om du får betala för 1h, 4h eller 24h beror helt på vilket bolag vi pratar om och vilken station.
   
 3. De ggr jag hyrt i Sverige, typ 50-70 ggr per år så debiteras 2 dygn om du bokar mer än 23 timmar 59 minuter.
  Om du bokar ett dygn och återlämnar 1 timme sent dvs 24 timmar 59 minuter så brukar det ingå. Drar du över mer än en timme så lär de flesta debitera.

  Ett tips kan vara att boka och återlämna utanför kontorstid och hoppas att de inte har koll på när du återlämnar, du kan dock åka på en avgift om du hämtar bilen utanför kontorstid.
   
  Gus gillar detta.
 4. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett tips kan vara att boka och återlämna utanför kontorstid och hoppas att de inte har koll på när du återlämnar, du kan dock åka på en avgift om du hämtar bilen utanför kontorstid.[/QUOTE]

  Detta funkar på mindre flygplatser.
  Bokat en hel del Östersund, Umeå och Skellefteå och återlämnat bilen under eftermiddag/kväll. Aldrig någon där utan endast en låda att lägga nyckeln i.
   
 5. johan_fbg

  johan_fbg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Amex Platinum ger innehavare möjligheten att lämna tillbaka hyrbil hos Hertz fyra timmar senare. Kanske inte värt att skaffa kortet bara för detta men om man redan har kortet är det guld värt.
   
 6. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hos vissa tillkommer en straffavgift, så man får dels betala för ett dygn extra, dels några hundralappar till för att man drar över tiden.

  Avis och hertz brukar bara debitera ett dygn även om man bokar 24:30 eller 25:00.
   
 7. wenne87

  wenne87 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kan det inte vara ide att ringa och höra med stationen och göra upp om några timmar på förhand? Kanske kan få ett bra pris eller att de bjuder på det då du nämner detta på förkant och de slipper ev problem med tighta turnarounds?
   
 8. Vic

  Vic Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vet att iaf Avis och MABI ligger kvar på priset för ett dygn vid webbokning även om man bokar en halvtimme/timme utöver ett dygn. Det i kombination med att plocka ut bilen någon halvtimme i förväg (om den nu är redo vilket är svårt att veta på förhand) borde ju kunna köpa dig tillräckligt med tid för att ha bilen i 25-26h. Jag har iaf inte varit med om att de justerar återlämningstiden bara för att man plockar den lite tidigare...
   
 9. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Missade 2h på Hertz i somras. Det blev en extra dag på ca 400kr det.
   
 10. MrGunnar

  MrGunnar Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har ganska god erfarenhet av Hertz. Jag hyr för privat bruk och brukar ringa kontoret typ nån stund innan. Då meddelar att jag är på ingång samt orsaken till förseningen med beräknad ankomsttid. Dock har det rört sig om mindre förseningar upp till 45 min (ex tankning + köbildning), men ett vänligt telesamtal i förväg kan lösa många problem.
   
  Holloman och ulagun gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×