Per N
Medlem
Jag, min fru och hennes systerdotter kom precis hem från en förlängd weekend till Chicago. Detta var vårt tredje besök i staden men det första med riktig sommarvärme. Jag måste säga att det är en fantastiskt trevlig stad att besöka.
Vi flög SAS business ARN-ORD i onsdags vilket jag inte tänkte beröra så mycket mer än att konstatera det som så många andra gjort, "bra mat, bra dryck, dålig personal"
Väl framme i Chicago lite lätt luggslitna fick det bli ett besök på Gibsons Bar & Steakhouse. Vi hade bord bokat 21:00 inne i restaurangen men valde att sitta på uteserveringen.
Utsikt från restaurangen
Tidsomställningen fick oss att hålla igen på maten så det blev en sallad, en oxfilé (den minsta= 285 gr), en burgare samt ett par dry martinis förstås. Burgaren var ok men inte mycket mer än så.
Första natten bodde vi på Hilton Chicago/Magnificent Mile Suites. Första morgonens frukost intogs på Southern Cut Barbecue. Jag gillar när man kan få rejäl mat redan på frukosten, särskilt med tanke på tidsomställningen. Det fick bli en "Heaven Can Wait BBQ Benedict" med bringa och pulled pork.
Efter frukosten checkade vi ut och flyttade runt hörnet till Westin Magnificent Mile. Efter ett par timmars vandring på stan var det dags för lunch på Smith & Wollensky som ligger fint till vid floden.
Det fick bli beef bacon med blue cheese dip samt angry prawns till att börja med.
Nu börjar burgaren likna något, ett snäpp upp mot Gibsons. Jag gillar att man får den serverad på detta sätt då jag gärna tar bort tomatskivan. En burgare gjord på riktigt bra kött behöver ingen blöt tomatskiva.
Kvällens middag var bokad på Maple & Ash
Till förrätt blev det en ny upplevelse, rökta ostron. Det var fantastiskt gott så vi beställde en omgång till.
På köttavdelningen bestämde vi oss för en Eisenhower
Tack vare tips på BC bokade vi fredag lunch på Topolobampo. Det var ett mycket bra tips. Vi körde Yucatan Menu med tillhörande vinpaket.
Kvällens middag hade vi bokat på RPM Steak. Några ostron så är man sedan redo för rejält med kött.
En Porterhouse och en Ribeye
Så där, nu är magen rejält utträngd vilket passar bra för en Saturday Brunch på Shaw´s Crabhouse.
Efter en båttur så var det läge att börja ladda för kvällen på min favorit, Chicago Cut. Det flick bli en Ribeye Double Cut.
Då var det söndag och bara en lunch kvar. Vi valde uteserveringen på Chicago Cut.
Bästa burgaren
Burgare på hängmörat nötkött där smaken verkligen kommer fram. Det här är den optimala burgaren i min smak med undantag för att frun behöll tomatskivan. Stekgrad medium rare.
Det fick bli en sista ribeye också
Summering: bästa köttet fick vi på RPM Steak, bästa servicen och härligaste stämningen på Chicago Cut, Topolobampo var mycket bra, Shaw´s Crabhouse är ett trevligt ställe med ganska bra brunch men det känns inte så angeläget att gå tillbaks dit igen, riktigt så bra är den inte. Kan vara för att man blivit bortskämd i Asien.
Vi flög SAS business ARN-ORD i onsdags vilket jag inte tänkte beröra så mycket mer än att konstatera det som så många andra gjort, "bra mat, bra dryck, dålig personal"
Väl framme i Chicago lite lätt luggslitna fick det bli ett besök på Gibsons Bar & Steakhouse. Vi hade bord bokat 21:00 inne i restaurangen men valde att sitta på uteserveringen.
Utsikt från restaurangen
Tidsomställningen fick oss att hålla igen på maten så det blev en sallad, en oxfilé (den minsta= 285 gr), en burgare samt ett par dry martinis förstås. Burgaren var ok men inte mycket mer än så.
Första natten bodde vi på Hilton Chicago/Magnificent Mile Suites. Första morgonens frukost intogs på Southern Cut Barbecue. Jag gillar när man kan få rejäl mat redan på frukosten, särskilt med tanke på tidsomställningen. Det fick bli en "Heaven Can Wait BBQ Benedict" med bringa och pulled pork.
Efter frukosten checkade vi ut och flyttade runt hörnet till Westin Magnificent Mile. Efter ett par timmars vandring på stan var det dags för lunch på Smith & Wollensky som ligger fint till vid floden.
Det fick bli beef bacon med blue cheese dip samt angry prawns till att börja med.
Nu börjar burgaren likna något, ett snäpp upp mot Gibsons. Jag gillar att man får den serverad på detta sätt då jag gärna tar bort tomatskivan. En burgare gjord på riktigt bra kött behöver ingen blöt tomatskiva.
Kvällens middag var bokad på Maple & Ash
Till förrätt blev det en ny upplevelse, rökta ostron. Det var fantastiskt gott så vi beställde en omgång till.
På köttavdelningen bestämde vi oss för en Eisenhower
Tack vare tips på BC bokade vi fredag lunch på Topolobampo. Det var ett mycket bra tips. Vi körde Yucatan Menu med tillhörande vinpaket.
Kvällens middag hade vi bokat på RPM Steak. Några ostron så är man sedan redo för rejält med kött.
En Porterhouse och en Ribeye
Så där, nu är magen rejält utträngd vilket passar bra för en Saturday Brunch på Shaw´s Crabhouse.
Efter en båttur så var det läge att börja ladda för kvällen på min favorit, Chicago Cut. Det flick bli en Ribeye Double Cut.
Då var det söndag och bara en lunch kvar. Vi valde uteserveringen på Chicago Cut.
Bästa burgaren
Burgare på hängmörat nötkött där smaken verkligen kommer fram. Det här är den optimala burgaren i min smak med undantag för att frun behöll tomatskivan. Stekgrad medium rare.
Det fick bli en sista ribeye också
Summering: bästa köttet fick vi på RPM Steak, bästa servicen och härligaste stämningen på Chicago Cut, Topolobampo var mycket bra, Shaw´s Crabhouse är ett trevligt ställe med ganska bra brunch men det känns inte så angeläget att gå tillbaks dit igen, riktigt så bra är den inte. Kan vara för att man blivit bortskämd i Asien.
Last edited: