Senaste nytt

Fredag kväll + lördag i Shanghai

För att passera vattnet så finns det nära korsningen till Nanjingroad en turistisk tunnel med ett system med en liten spårvagnsbubbla som tar 10-15 pers. Som sagt mycket turistiskt men 6 åringen tycker nog det är häftigt. Ni kommer upp vid TV tornet. Jag hade skippat TV tornet och istället tagit mig upp i någon av de höga skyskraporna.

Tunneln är inte så fantastisk som jag hoppades och trodde, men som sagt, för en sexåring är det nog ganska spännande.

TV tornet är inte heller superfantastiskt, men ändå något som ska bockas av tycker jag.

Det jag rekommenderar är att gå ner i källaren på TV tornet. Där finns ett museum över Shanghais historia. Det tycker jag är ganska trevligt. Man har byggt upp många mer eller mindre fullskaliga modeller över hur det såg ut i Shanghai förr. Även uppskattat av en sexåring, tror jag.

Jag tycker också att ni ska besöka Yu Garden (Yuyuan) med omnejd. Där finns bl a även en loppmarknad, med både riktiga och mindre riktiga antikviteter, turistbutiker, Shanghais äldsta moské, vegetariska restauranger och lite annat. Helt enkelt ett ganska ok ställe.

Ni kan också ta er till det tidigare World Expo området. Tunnelbanan till Mercedes-Benz arena, sedan kan ni vandra runt där. På kvällen drar man igång ett ljus- och vattenspel.

Glöm för all del inte att åka Maglev tåget åtminstone i en riktning till/från flygplatsen.
 

Börnen

Medlem
Jag tänkte föreslå samma transportmetod för att korsa under vattnet - en gång i alla fall. "Upplevelsen" var inte riktigt som vi trodde när vi köpte biljetterna, men kan nog vara lite kul med ett barn.



Nja, en saxbutik är ju aningens mer unik än ett café (och därmed lättare att googla). En väldigt snabb googling indikerar att den finns kvar (samt att den funnits där väldigt länge).
Zhang Xiao Quan Knives and Scissors Shop - Shanghai travel guide,incentive travel to Shanghai,Shanghai Tourism Board,Shanghai hotels,tours,exhibitions,event - The Official Shanghai Travel Website - Meet-in-Shanghai.net

Jag är för övrigt i Shanghai samma helg som er (bor på Sofitel Hyland på Nanjing Road). Själv flyger jag tillbaka till Beijing på söndag, men om ni åker SAS så ska mina två kompisar som är här i Kina då åka hem med samma flight som er.

I övrigt så tycker jag givetvis att ni ska äta Hot Pot på Haidilao.

Tack!
Butiken funnen!

IMG_2720.JPG IMG_2723.JPG

Frun slog till på två saxar, det blev totalt 84 yuan!

Yes, blir samma flight som dina kompisar på söndag. Hoppas dom håller sig lugna :)
 

Börnen

Medlem
Vad tyckte ni om Disneyland? @Börnen . Ska nämligen till Shanghai och Disney nästa år med dottern

Det är en bra park även om Tokyo och Anaheim är bättre. Vi är lite färgade efter att ha varit på alla parker och tyckte att några klassiker saknades. Bäst var Seven Dwarfs Mine Train, Soarin over the horizon och en hinderbana som inte finns i någon annan park. Vill man köra Soarin , eller Tron för den delen, måste man springa dit direkt när parken öppnar. Sen blir det långa köer. Skriver mer utförligt när jag är hemma vid en dator.
 
Toppen