frågor om Giltighetstid och intjäning

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av mattley, 9 Januari 2016.

 1. mattley

  mattley Medlem

  Hej,

  Jag sitter på Lufthansa miles and more poäng men eftersom giltighetstiden bara är 3 år och jag vetifan om vi reser ihop till ett FT (reser bara privat) så är jag lite stressad över att få ihop tillräckligt för att lägga poängen på något vettigt.

  Jag har fått som förslag att gå över till eurobonus men eftersom jag undviker SAS pga att de har fördärvat mina flighter flera gånger så har jag varit passiv. Dock är ju poängintjäningen avsevärt bättre, speciellt tillsammans med kreditkorten.

  Hur länge är eurobonus poäng giltiga? Morsan snackade om 5 år som vanlig blå medlem. Är det längre tid för högre nivå?
  Jag har googlat runt men tycker jag inte hittar nån info om just detta.

  Sen har jag funderat runt Amex Elite som ger 20k baspoäng. För att nå guld gäller 45k poäng. Enligt deals från Dr Miles ( [Business class] København/Billund-Nordamerika T/R, Star Alliance JV, fra 8.950 DKK inkl. skatter | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor ) så ger United 200% bonus. Betyder det att om jag har Elite och tar en Resa i P med united på 12500 miles så är det klart där?

  Eftersom vi bara flyger business så kommer jag inte boka nånting via SAS hemsida då deras businessbiljetter är löjligt dyra i jämförelse med Lufthansa, UA, LX CA etc. Vilket betyder att den största intjäningen går förlorad. Men det kanske är värt det ändå med tanke på extra baspoäng och de andra inköpen?

  Jag är öppen för alla förslag så länge det inte kostar mer än det smakar. Jag är också rätt bekväm och pallar inte hålla på med betalo eller likande.
   
 2. I medlemsvillkor: (inte direkt tydligt skriven men det står att poängen är giltig intjänat år + 4 år = 5 år)

  Membership conditions in EuroBonus - SAS

  Här står det lite mer rakare beskrvining.
  Medlemsvillkor i EuroBonus - SAS
  Det är gammal info. Numera får man endast 100% poäng till SAS EuroBonus på United P klass flygningar.
   
  Last edited: 9 Januari 2016
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är viktigt att förstå att bonusprogram och vilka man flyger med är två helt olika saker i de flesta fall. Min intjäning till Eurobonus kommer nog i 90%+ från andra bolag än SAS. Du straffar bara dig själv genom att inte använda Eurobonus. M&M är visserligen jättebra, men bara om du flyger mycket i business och first. Om du inte ens får ihop till FT så är det bland de sämre programmen du kan hitta inom *A.
   
 4. Nystrom

  Nystrom Medlem

  Lite kompletterande info. Flyger du frekvent med SAS så att du kommer upp i nivån EBD/EBP så gäller poängen tills vidare så länge du innehar den nivån. När du trillar ner till EBG så är det återigen 5 års giltighet på poängen
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×