Four Points by Sheraton, bra eller dåligt?

Diskussion i 'Starwood & Preferred Guest' startad av Knyhlen, 24 September 2014.

 1. Knyhlen

  Knyhlen Medlem

  Hej,
  Håller på att boka upp hotel i Seattle. Har precis blivit SPG Gold och tänkte prova något av deras hotel i Seattle. Någon som bott på Four Points generellt, eller specifikt i Seattle? Ser lite mer motellaktigt ut. Hade från början tänkt boka Sheraton i Seattle men såg att prisskillnaden var markant. Lägesmässigt verkar båda hotellen vara bra. Ska bo där i 4 dagar (behöver 2 rum) så prisskillnaden på totalsumman blir markant.

  Någon som har lite input?

  Är normalt van vid Radissonhotel så någon form av jämförelse mellan Four Points / Sheraton / Radisson Blu är intressant.

  mvh/
  Kristoffer
   
 2. d99mlu

  d99mlu Medlem

  Four Points är väl Sheratons budgetkedja, har bott på kedjan i några städer (dock inte Seattle). Du kan alltså vänta dig skaplig affärsklass, men absolut ingen lyx. Typ Radisson.
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är Four Points att jämställa med Courtyard inom Marriott-gruppen?
   
 4. Monkey_Class

  Monkey_Class Guest

  Beror var du bor. FP i t.ex Shenzhen är i mina ögon ett superbra hotel (då jag är en design och estet nörd). Hela designspråket är väl uttänkt och genomarbetat med en riktigt bra sushi restaurant (en av de bättre jag har varit på). Dock så ligger de lite off.
  FP i bangkok är lite mer "normal" om man inte tar Terrace suit. Poolen är liten men du har en ganska juste roof top känsla. Ingen genomgående tanke med design utan det är design "Typ A123"
  FP i Beijing är också det lite enklare med en blandning av apartments (bra om du bor längre tid) medan deras regular suits är ganska sunkiga. Även här ligger den lite off. Ingen genomgående tanke med design utan det är design "Typ A123"

  Skall jag generalisera så är det som det har skrivits om innan ett mediumhotel som väl matchar Radisson men inte mer.
   
 5. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har bott på Four Points i Halifax. Helt ok hotell, lite enklare än ett Sheraton skulle jag säga. I och med SPG Gold så blev jag uppgraderad till ett stort hörnrum (juniorsvit?) med separat sovrum. Trevligt och centralt.
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  De Four Points jag har bott på (främst i Lagos och Dubai) är helt OK, oftast över förväntan. Det är ett budget-brand inom SPG, men det är inte dåligt på något sätt. Får du ett bra pris, så tveka inte att boka.
   
 7. Direktorn

  Direktorn Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Four points är bra enklare hotell men bra. Du blir toppennöjd med ett ok hotell där allt fungerar bra men utan lyxkänsla.
   
 8. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det inte så att de stora (amerikanska) hotellkedjorna generellt sett är bättre utanför Nordamerika?

  Bor mest på Marriott, men jag antar att det är samma sak inom de andra grupperna. Courtyard i Europa/Asien är generellt sett bättre än Courtyard i Nordamerika. Likaså Marriott.

  På Sheraton tycker jag de få gånger jag bott på de hotellen i Noramerika har jag blivit mer eller mindre besviken men i Europa är de oftast kanonbra. Skulle därför anta att det är samma sak med Four points, men jag kan ha fel...
   
 9. Knyhlen

  Knyhlen Medlem

  En liten uppdatering. Det fick bli "riktiga" Sheraton denna gång. Kommer att ha rest nära 24 timmar när jag landar på hotellet så vill ha lite bättre service. Sen har jag min mamma i släptåg (separat rum dock :) ) så jag tror att det blir en del kvällar spenderade på just hotellet då min mor knappast är nattugglan nummer 1.

  Ska även prova ett annat hotel när jag ändå är i Washington. Vet inte hur många här på forumet som kommer ihåg Twin Peaks? "The great northern hotel" hade en ganska viktig roll i serien. Hotellet heter egentligen Salish Lodge. Har där bokat 2 nätter. Ska bli kul att testa ett lite mer avsides premiumhotel.
  Salish Lodge & Spa - Seattle's Luxury Hotel Resort & Spa

  @Monkey_Class Bra tips ang. Four Points i Shenzhen. Jag är i Shenzhen regelbundet. Ska definitivt testas vid tillfälle.

  //K.
   
  remymartin gillar detta.
 10. remymartin

  remymartin Medlem

  oj då, skulle gärna bo på The Great Northern när som helst! :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×