Flytt till Brisbane

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Uncrate, 29 Mars 2016.

 1. Uncrate

  Uncrate Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!
  Jag har varit en sporadisk läsare på forumet och har med stor behållning läst om era fantastiska resereportage från världen över. Jag kommer inom kort göra en transfer inom företaget och flytta från Stockholm till Brisbane. Har precis nu i dagarna fått mitt 457-visum och nu skulle jag behöva er hjälp med att planera ett vettigt upplägg för resor och bonusprogram m.m. Jag har kikat lite på andra trådar på forumet, bl.a. denna som gav en del intressanta tips men mina förutsättningar skiljer sig i viss mån, bl.a. har jag inga intjänade miles/poäng värda att nämna så jag börjar insamlingen från noll så att säga.

  - Vilka flygbolag/flighter är att rekommendera?
  - Vilken allians bör man fokusera på för resor BNE-ARN och inom AUS/NZ?
  - Vilken/vilka bonusprogram är bäst att rikta in sig på? (har läst att det kan vara bra att gå med i Qantas innan flytt, men även andra kanske vore bra?)

  Jag räknar med att vara borta omkring 2 år och under tiden göra ca 3-4 resor t/o/r ARN-BNE per år, dessa resor kommer betalas ur egen ficka. Sannolikt tillkommer även enstaka jobbresor inom AUS och/eller till NZ men det lär bli högst begränsat med resor till övriga delar av världen under denna tid. Prioritet i fallande ordning: restid, kostnad, bra flighter, poängintjäning. Är det lönt att försöka samla poäng mht denna resmängd eller blir merkostnaden för poängkvalificerande flighter och/eller lojalitet till ett viss bolag så stor att det är bättre att försöka boka billiga flighter istället?

  Är idag medlem i Priority pass via Eurocard Platinum (fri loungeaccess men kortet kostar ca 1500 SEK/år). Väl på plats kommer jag dock skaffa något inhemskt kreditort som ersättning och/eller komplement. Huvudsyftet med bonusprogram för min del skulle vara att få loungeaccess i någon form, åtminstone i samband med byten, men billigare resor eller upgrades vore förstås också trevligt.
   
 2. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 3. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  @Uncrate Grattis till flytten till Brisbane, en trevlig stad, bor där sedan 3,5 år tillbaks. Hjälper gärna till med mer tips när det närmar sig flytt och så kan vi ju ha en BC träff:). Du skaffar ett Qantas medlemskap när du bor utomlands så är det gratis. Du behöver också ett medlemskap i Virgin Australia. Ibland är det ena bolaget betydligt dyrare eller har sämre tider. På Qantas kan du köpa lounge medlemskap. Frukosten är ofta bra med barista i loungen (har även Virgin).
  De flesta banker har stora signup bonusar med 50 000 till 100 000 poäng på kreditkort. Kolla siten Pointshacks som är den bästa frequent flyer siten för att förstå de olika programmen i Australien både avseende kreditkort och bonusprogram. Räkna med att byta kort varje år så får du på enbart signup bonusar en resa i C till Europa vartannat år. Du måste dock vänta någon månad innan du kan ansöka då du behöver lönebesked och regelbundna hyresbetalningar innan du blir godkänd i din kreditansökan. Ett bra allmänt kreditkort med bra poängintjäning är AmEx Platinum Edge, ger också en gratis ToR i Australien med Virgin och kan transferera poäng till många olika program inklusive Singapore, vilket du också kan göra med Virginpoäng.

  Jag pendlar till Köpenhamn och nu med 380 service hela vägen med Emirates/Qantas är det den bekvämaste routen. Singapore Airlines är också ett bra alternativ, men deras businesskabin från Brisbane är gammal. Changi en betydligt trevligare flygplats än Dubai. Kan du ligga med en retur i Sverige så tjänar du i regel på det, då priserna här är högre. SQ har speciellt bra priser i C från Oslo konstigt nog (via Köpenhamn!). Du kan får bra priser från Australien om du kan boka långt i förväg men aldrig de låga kampanjer som du ser ibland i Europa. Bästa restid har EK, SQ och TG.

  Billigast är nästan alltid China Southern i samarbete med KLM eller Air France, men då får du satsa på Skyteam och det har jag bestämt mig för att undvika. Finnair i kombination med Qantas kan ibland ha något bra prismässigt.

  Fråga på så kan jag svara efter hand. Planerar du att flyga economy eller C?
   
  Smuffe, SNIFF, matado och 5 andra gillar detta.
 4. Uncrate

  Uncrate Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fantastiska tips @ACervin ! Har varit i Brisbane en gång tidigare och flög då med just SQ från CPH via Changi. Flighten ner var bra men sen var det ett ganska trött plan (A330-300) vi åkte med från Changi. Flyg via CPH kan definitivt vara ett alternativ men sista snutten med tåg till Stockholm kändes ordentligt seg efter ett dygn på flyg...

  "Ligga med retur i Sverige", innebär det att jag bokar t/o/r resor från Sverige och därmed alltid har en retur till Sverige innestående? Eller är det tvärtom?

  Flytt blir det redan inom en ett par veckor så jag ska ta och leta vidare efter passande flighter f.n.. Har spanat lite på EK på vägen ner, det ser ut att bli en layover i Dubai men på ditresan har jag egentligen ingen brådska.Tyvärr lär det bli uteslutande economy om jag inte hittar några topperbjudanden på C.
   
 5. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Välkommen till Brisbane, 32 grader idag. Lite otydlig där, men i princip utgå från Skandinavien om du kan med dina biljetter. Skillnaden är dock inte lika dramatisk med economy biljetter som med business.

  Qatar påstås ha de bredaste stolarna i economy, men då hamnar man i Sydney eller Melbourne. EK är ett bra alternativ, bra underhållning och 380 är ju tyst. Boka EK flighten som en Qantas flight (sök på Qantas hemsida, med routing från Sverige bör du automatiskt hamna på EK metall med en QF biljett) och gå med i Qantas FF redan nu så har du börjat poängsamlandet på en gång. Annars har du ju Cathay Pacific via Hongkong som också ger poäng till QF.
   
 6. bstark

  bstark Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ger både Brisbane och Virgin Australia tummen upp.
  Vet inte vad som rekommenderas beträffande Virginpoängen, kändes lite begränsande för mig som inte bor i Australien. Skickade mina till airberlin. Ethihad & Singapore är också alternativ för poängen, men har ingen flight med dem i horisonten tyvärr.
   
  ACervin gillar detta.
 7. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Virgin Australia också ett Alternativ. Anses lättare och billigare att utnyttja poängen med dem. Men ger färre alternativ för intjäning på internationella resor. Blir som du skriver främst Etihad och Singapore Airlines när man flyger mot Europa. Air New Zealand och Virgin mot USA.
   
 8. Tryffelkatten

  Tryffelkatten Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kapar tråden lite.

  Drar till Brisbane i början av Juni på konferens. Skulle uppskatta lite tips på bra restauranger och barer för skönt häng. Är det värt att dra ned till Gold Coast någon dag?

  Tack på förhand.
   
 9. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Gold Coast är definitivt värt ett besök med lunch på en surfklubb. Det finns massor med barer och restauranger i Brisbane. Fyra områden minst med en ansamling av barer, The Valley, James street, Caxton street, och Paddington. Det beror helt på vilken stil som önskas, upmarket, pubigt, rockigt, disco, trendigt, gayigt, lapdansigt, livebandigt, öligt, vinigt champagneigt. Nämn vilken stil du är ute efter på barhänget. Restauranger finns allt från franskt till alla asiatiska kök och numera också sydamerika och fusion som modern Australian. Ett bra köttställe med fin utsikt över floden är the Stokehouse. Montrachet är en klassisk fransk. Tipplers Tap är en enkelt ställe som specialiserar sig på konstifika öl och Chicago theme på maten, men det finns ju hundratals ställen att gå på och ett antal mikrobryggerier om man gillar bärs. Uber fungerar bra i Brisbane så gå med om du inte redan använder tjänsten.
   
  Smuffe gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×