Senaste nytt

Flygbiljetter till Venezuela

fmansson

Medlem
Letar biljetter från Florida till Venezuela och det är verkligen priser som har skjuit i höjden. En eco kostar 6-7000 kr och det med mindre kul bolag som Insel Air eller Santa Barbara Airlines.

Är det någon som vet varför priserna ligger på denna nivå? Är det pga av att USA och Venezuela inte är bästa vänner eller är det för att planen rean är sjut uppbokade av venezulaner som vill utomlands och växla till sig dollars?

American Airlines ska ha en direktlinje mellan Miami och Maracaibo men det verkar inte gå att boka någonstans. De flyger en 757 varje dag vad jag kan se på flightaware.com

Hilfe bitte!
 

EMA

Medlem
Orsaken är enkel men samtidigt tragisk. Den officiella växelkursen mellan den Venezulanska Bolivaren och dollarn skiljer sig dramatiskt mot den kurs svartväxlarna har. Men om man har en flygbiljett till USA får man växla ett visst belopp till den officiella växelkursen. Detta har lett till att alla flyg är fullbokade till USA de kommande 6 månaderna eftersom det är ett enkelt sätt att tjäna pengar. Flygresan blir gratis och du tjänar en rejäl slant i alla fall.
 
Toppen