Senaste nytt

Flyga med gipsat ben med Brussels Airlines?

Gizmo79

Medlem
Vi är ett grabbgäng som skall flyga från Göteborg till Budapest nu på torsdag.
Naturligtvis gick en av oss och bröt foten härom dan och opererades tidigare ikväll och är nu gipsad under knät och neråt.

Han har fått ok från läkaren att flyga men att det är upp till flygbolaget att avgöra om dom tillåter att han flyger. Skall naturligtvis ringa Brussel Airlines imorgon och fråga men man är ju så nyfiken, och vet att man här inne ofta får bra och snabba svar.

Nån som varit med om nått liknande eller ändå har koll på hur dom ställer sig till detta?
 

Swissbob

Medlem
Varit med om det själv och det är olika bud hela tiden. Oftast är det kaptenens beslut, och i ert fall är det 4 kaptener (GOT-BRU-BUD-BRU-GOT) så som jag förstått det rätt. Har man gips finns det stor risk för blodpropp och man vill oftast inte ta en större risk för divertion och därför brukar man oftast säga nej. Men prova kan ni alltid göra. Sålänge ni har ett läkarintyg på att det är okej så ska det dock inte vara något problem.
 

Nemo

Medlem
Ska inte vara några problem generellt sett, dock bra att ha med ett läkarintyg, ffa för att visa upp i säkerhetskontrollen. De kommer att dra honom åt sidan och klämma på gipset. Han får ta med sig kryckor men de kommer att röntga dessa, så han måste be säkerhetskontrollen att ge honom dem så att han kan hoppa genom säkerhetskontrollbågen.
Om han anmäler i förväg till flygbolaget går det att åka rullstol vilket oftast kräver att man är på flygplatsen ett par timmar i förväg. Det ger också prio-boarding.

Ev fylla i en medif
Special assistance | Brussels Airlines Samt
http://web.brusselsairlines.com/files/MEDIFenglish_final.pdf
 

Gizmo79

Medlem
Inga problem med Brussels, så länge han är kapabel att ta sig upp och ner för trappan till flygplanet. Dock fick han dessvärre tillslut ett nej från läkaren att flyga.
 
Toppen