Flybussen Gardermoen-Oslo Sentrum

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Jacob, 30 Augusti 2014.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag reser normalt alltid med Flytoget till/från Gardermoen. De flesta resor sker över dagen och då är restid 20 minuter + avgång var 10:e minut attraktivt för att få en effektiv dag.

  Men såg att det även finns ett bussalternativ, Flybussen går tydligen var 20:e minut och är lite billigare. Dessutom tjänar man poäng i EuroBonus, 100 poäng per resa.

  Någon som testat denna? Hur gör man för att tjäna poäng? Är det som med Flygbussarna i Sverige att man måste köpa biljetten online?
   
 2. flapps

  flapps Medlem

  Ort:
  Oslo
  Land:
  Sverige Sverige
  Bussresan tar 40 min från Gardemoen in till Plaza. Du kan köpa på bussen också. Tror du får efterregistrera poängen. Kommer inte ihåg, var länge sedan jag tog den rundan..
   
 3. mha321

  mha321 Medlem

  Bussresan funkar utmärkt, om man med den tar sig till rätt ställe utan transfer kan det gå smidigare än flytoget plus byte - så länge du inte åker t.ex. i fredagens rusningstrafik. Skulle inte ta den om jag skulle till Plaza, då går tåget mycket smidigare. Men ska du t.ex. till Scandinavia så är det smidigt.

  Du visar EuroBonus-kort när du köper biljetten på bussen åtminstone. Har du kombinerat kort drar de samma kort två gånger bara.

  Vad jag vet går det inte att efterregistrera om du inte har visat kortet och fått numret på kvittot. Du kan alltså efterregistrera om deras system tappat bort sig, men inte om du inte reggat kortet från början.

  Tänk också på att det bara är "SAS flybussen", och inte Flybussekspressen som du tjänar poäng på! Flybussekspressen har dock många fler rutter, och kan ibland vara ett bättre val trots avsaknad av poäng (!).
   
 4. Nordiclane

  Nordiclane Medlem

  Har prøvd SAS flybussen noen ganger, du må presisere når du kjøper billetten på bussen at dem skal registrere bonusnummret, også om du betaler med et kredittkort som har ditt EuroBonus-nr.
  Hvis prisen er viktig, så prøv gjerne NSB. To ganger i timer for kr 90 og akkurat like lang tid som flytog som stopper på Lillestrøm.
   
 5. dino_81

  dino_81 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bekräftar ovan två inlägg. Biljetten köper du på bussen och det gäller att visa EuroBonus/betala med EuroBonus-brandat kreditkort för att få poängen. Reste senast förra året, då var det kampanj och dubbla poäng. Var noga med att ditt EuroBonus-nummer printas på biljetten/kvittot. Efterregistrering är inte möjligt. När jag åkte missade chauffören först att lägga in poängen, detta löstes efter makulering och köp av ny biljett.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×