First hotel: Pinsam prisgaranti förfrågan

Diskussion i 'Skandinaviska hotellkedjor' startad av maba, 27 Januari 2015.

 1. maba

  maba Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bokade igår ett First hotell på deras hemsida för 959 kr/natt, upptäckte sen att Booking.com hade precis samma rum med samma villkor för 898.20 kr. Tänkte då använda mig av Firsts prisgaranti på 25%, fyllde i alla uppgifter de ville ha inklusive länken på booking.coms sida med det lägre priset. Därefter mailade jag det till deras norska kontor.

  Imorse fick jag svar från Norge att någon representant från hotellet skulle höra av sig, snabba ryck det uppskattar jag. Strax innan lunch ringde en väldigt trevlig kvinna från hotellet som fått ärendet på sitt bord. Hon var lite undrande till min prisgaranti förfrågan då länken nu visade ett pris på 998 kr. Eftersom jag satt framför datorn så gick jag själv in och följde länken och mycket riktigt så var det ett annat pris nu samt andra avbokningsregler på länken som jag skickat till First.

  Snacka om att känna sig som ett fån/kriminell o.s.v., visste inte riktigt hur jag skulle förklara detta. Hon löste dock detta genom att erbjuda oss ett bättre rum under vår vistelse, heders åt henne.

  Jag har dock gått och funderat på det inträffade under dagen och min fråga är givetvis, kan länkar ändras vid uppdateringar av priser? Skulle kännas bra om det kunde vara så :)

  Lärdom av detta: ta även en skärmdump för att vara på den säkra sidan ;)
   
  Najk gillar detta.
 2. Najk

  Najk Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är vanligt att priser ändras ofta och därav är skärmdump det enda alternativet.
   
  maba och Christian R gillar detta.
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är inte direkt ovanligt, men skärmdumpar brukar inte gälla heller. IHG har ju en liknande garanti och där gäller dett pris som är när personen hos IHG kollar, oavsett vad det var när du kollade samt har en screendump eller inte.
   
  maba gillar detta.
 4. maba

  maba Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Blir det nån mer förfrågan angående prisgaranti framöver så blir det absolut med tillhörande skärmdump. Då slipper man åtminstone känna sig som ett fån om sidan skulle uppdateras innan de hinner kolla länken. Får helt enkelt ta detta som läropeng ;)
   
  Nemo och johhenrik gillar detta.
 5. kristerj

  kristerj Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har varit ute för en liknande pinsamhet på just First Hotel. Hittade ett billigare pris på Booking.com och åberopade prisgarantin. First betalade inte mellanskillnaden, då villkoren på First hemsida medgav avbokning fram till kl 18, medan Booking.com medgav avbokning fram till kl 16. Så generellt ger jag inte mycket för någon hotellkedjas så kallade "prisgaranti" :(
   
  Jakob Österberg, nota bene och Dr. Miles gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×