Felkreditering av flygpoäng

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Mr M, 8 December 2014.

 1. Mr M

  Mr M Ny medlem

  Ort:
  USA
  Hej
  En fråga från en ”ny-gammal” BC medlem… Ursäkta om frågan har kommit upp i annat sammanhang men jag kunde inte hitta något.
  Jag gjorde en Lufthansa flygning från USA till Tyskland, Holland och Sverige för en tid sedan och upptäckte vid incheckningen att min resebyrå hade lagt in mitt Miles & more nummer. Bad snällt att agenten vid flygplatsen i USA skulle ändra till mitt SAS Eurobonus nummer vilket hon gjorde. Under hela resan (jag hade flera stopp) så frågade jag om mitt Eurobonus låg inlagt vilket de hela tiden bekräftade. Väl tillbaka i USA och någon vecka senare så ser jag att alla poäng ändå landade på mitt Lufthansa konto. Jag kontaktade Lufthansa och de sade att det inte går att ändra…

  ” When you book a flight you also decide where you want to collect the miles. Once they have been credited to a frequent flyer program, they cannot be deleted.”

  Min fråga: går det verkligen inte att ändra? Det verkar som att Lufthansa verkligen har sett att jag har bett om en ändring (då flera agenter vid incheckningen har sett/bekräftat att det är mitt Eurobonus som ligger inlagt) men ändå blev det fel till slut. Detta är lite jobbigt då jag försöker att få upp min guldstatus på SAS med och denna resan var en viktig pusselbit i det hela.
  Jag tycker bc.se är en helt suverän källa till att hitta information som kan underlätta resandet! Keep up the good work! Hoppas verkligen att min dag kommer när jag kan få tid till att dela med mig av mina reseerfarenheter, tyvärr inte mycket tid nu.

  Mr M
   
  simon_says91 gillar detta.
 2. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Du är tyvärr inte ensam om att rapportera om att trots att man ändrat FFP så krediteras poängen till det man ursprungligen angav även om man sitter med ett boardingkort som visar motsatsen. Det verkar finnas flera anledningar, det ena är att det finns två olika fält för FFP, ett för status och ett för miles. Inte helt ovanligt (verkar det som) att agenten bara uppdaterar det ena, dvs status i detta fall.

  Jag har nog, dessvärre, aldrig hört om någon som lyckats "överklaga" detta hos flygbolagen utom möjligtvis i något specialfall där det är en specifik flight som betytt att man gått över gränsen till EBG exempelvis. Så jag tror du får det svårt att lyckas, men kontakta även SAS och se om de kan hjälpa dig. Ibland händer det mirakel. Lycka till!
   
 3. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Har vart med om samma, tyvärr ofta med resebyråbokningar där ffp är förinlagt. Trota att exvis boarding kort säger Senator (SEN) så dimper poäng in hos SAS...frustrerande och irriterande. Speciellt om man har flera sträckor på samma bokning med olika bolag..,
   
 4. NotRyan

  NotRyan Medlem

 5. HON-II

  HON-II Medlem

  Detta är ett vanligt problem med biljetter utställda av svenska resebyråer. Biljetteringsrobotten lägger automatiskt in samtliga Star Alliance nummer som finns i Din reseprofil, när biljetten ställs ut. I detta fall var förmodligen biljetten utställd mot Ditt M&M kort. I så fall hjälper det inte med att ändra mot Eurobonus vid incheckning. För att undvika att det blit fel i framtiden, kontakta resebyrån så fort biljetten är utställd och be dem ta bort alla FF kort Du inte vill använda.
   
 6. Mr M

  Mr M Ny medlem

  Ort:
  USA
  Tack för era svar, verkar svårt med andra ord.
   
 7. Kricka

  Kricka Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har gjort samma misstag tidigare och det var tyvärr helt omöjligt att ändra.
  Vår resebyrå har numera inte något av mina FFP i sitt system utan jag lägger in
  dem själv via webben (eller vid incheckningen). Det verkar dock inte vara någon
  garanti men fördelen är då att man kan efterregistrera poängen så att de kommer
  till rätt FFP.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×