Felaktig star rating hotels.com

Diskussion i 'Övriga hotellkedjor' startad av trekker, 19 Februari 2015.

 1. trekker

  trekker Medlem

  Nagon har som bokar pa hotels.com ibland? Jag gor det till och fran och oftast brukar det fungera ganska bra. Nu till mitt problem, jag bokade (och befinner mig just nu pa "hotellet") ett 5* hotell, en resort i England. Problemet ar att det inte ar ett hotell, det ar ett 5* Self Catering komplex.

  Utan att ga in pa det mer, har man nagon comeback fran hotels.com? Jag skulle ju atminstonde vilja dra det sa pass langt att de blev av med sin 5* rating pa siten da det ar missledande och helt enkelt inkorrekt.
   
 2. O99

  O99 Medlem

  Du kan antagligen inte göra mer än att skriva en negativ recension (ett hett tips till nästa gång är att noga läsa recensionerna innan du bokar något så man vet vad man ger sig in på). Storbritannien har vad jag vet inte anslutit sig till det där samarbetet som reglerar stjärn-ratingen hos hotell i Europa så de kan nog helt enligt de regler som finns kalla sig för ett 5-strjärnigt hotell. Det är inte säkert att hotels.com kan göra något åt saken.
   
 3. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @agehall likställer Hotels.com med resebyråer, som därav bör undvikas till största möjliga mån.
   
  agehall och Christian R gillar detta.
 4. trekker

  trekker Medlem

  Jag kommer defenitivt undvika hotels.com i framtiden, speciellt nar jag bokar inom UK da de inte er riktiga VAT kvitton sa man inte kan fa tillbaks momsen som UK-foretagare.

  Dock ar jag valdigt konfunderad over hur man kan fa satta sig som 5* hotell utan att vara det. Det ar en skylt framfor entren som sager 5* Self Catering.
   
 5. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Du bör väl i första hand kunna ta upp klagomålet med Hotels.com, och ifall de inte hjälper så bör man nog vända sig till en relevant myndighet. Det låter ju som vilseledande marknadsföring om man utger sig för att vara ett hotell, som i själva verket är ett självhushåll.
   
 6. O99

  O99 Medlem

  Varför? När jag kollar upp de hotell jag vill bo på så är de minst 8 gånger av 10 väsentligt mycket billigare på sidor som hotels.com jämfört med att boka direkt med hotellet. På just hotels.com får man dessutom en bonusnatt efter var 10e natt man bokat med dem. Bra kundtjänst på telefon och mejl har de också enligt min erfarenhet.

  Ägnar man 2-3 minuter på tripadvisor så undviker man sådana problem TS beskriver (någon man bör göra oavsett hur man bokar egentligen).
   
  Aurora, Gus och Mikael gillar detta.
 7. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hotellkedjorna har ju väldigt förmånliga best rate guarantees, exempelvis hos Radisson där de matchar det billigast priset hos tredjepartssidan + ger ytterligare 25% rabatt på totalpriset. Bokar man ett icke-kedjehotell så kan det nog löna sig att använda Hotels eller Booking.com
   
 8. Och hotellkedjorna fuskar med sina Best Rate Guarantee (BRG) också.
  • Club Carlson: två av tre försök fuskade de
  • Holiday Inn: två av två försök fuskade de

  Samtliga gånger hade jag bättre/förmånligare deal än hotellkedjornas webbsidor men de sa att villkoren var inte samma (de hade sämre) därför gällde inte BRG.
   
 9. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan bero på att websiten enbart tillhandahåller sina tjänster för privatpersoner, enligt de allmänna villkoren. Och ytterst få privatpersoner har behov av momskvitton:

   
 10. Holgersson

  Holgersson Medlem

  Ort:
  Lidköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Angående momsen så finns regler för detta vid internationella hotelltransaktioner. Hotelser.com tar aldrig ut moms på hotellnätter.

  Hotels.com – erbjudanden och rabatter på hotellbokningar från lyxhotell till budgetboende

  Detta tål att tänkas på när man bokar via dem i Sverige som företagare. I många fall är då hotellens BRG taxor mer fördelaktiga om man jämför priserna med moms avdragen.

  Min uppfattning är att i de flesta fall tar hotelser.com ut samma pris utan moms som hotellen själva gör med moms och därigenom får en bra avans motsvarande momsvärdet.

  Detta står dock mycket tydligt när man skriver ut kvitton från hotels.com
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×