Första gången jag flyger i business class

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av tobbe88, 2 November 2012.

 1. tobbe88

  tobbe88 Medlem

  Hej!

  Det börja närma sig min resa till Seoul,med Qatar Airways. Har som sagt aldrig flugit business innan, ska jag tänka på något speciellt så får man utnyttja det maximalt? Eller ska man bara flyta med och se vad som erbjuds?

  Bor i Umeå så ska flyga till Stockholm. Qatar flyget går 15.15, räcker det med att jag tar SAS planer vid 09.45 är då i Stockholm ca 1 timme senare eller ska jag ta flyget vid 06.45. Vad säger ni som har erfarenhet?
   
 2. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Qatar använder Menzies Executive loungen på Arlanda. Den är inte mycket att hänga i julgranen, så jag tror nog att det är bäst om du tar 9.45 flyget så du hinner sova ordentligt :)
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Hej Tobbe!

  09:45 planet räcker fint. Jag tror inte ens Qatar Airways incheckning kommer vara öppen än när du anländer till Arlanda. Räkna med att den öppnar 3 timmar innan avgång, så runt klockan 12.

  I övrigt, vad finns det att rekommendera? Ta det som det kommer och njut maximalt av varje del. Se till att vara hungrig, njut av mat och dryck och glöm inte att äta långsamt och dricka ordentligt med vatten om du ger dig på alkoholutbudet.
   
 4. tobbe88

  tobbe88 Medlem

  Okej! Då blir det en minimal frukost :)
  Jo läst era reportage, kan bara säga att jag dreglade. När jag läste:)
   
 5. Jacob

  Jacob Medlem

  Det är som Jonas skriver Menzies Executive lounge som gäller på Arlanda. Den är väl inte spektakulär i någon bemärkelse, men å andra sidan misstänker jag att du inte har så många referensramar kring lounger. Absolut inget fel på den.

  Menzies Executive Lounge, Stockholm Arlanda Terminal 5

  I Seoul är jag osäker på vilken lounge Qatar Airways använder. Men troligtvis är det antingen Asianas eller Korean Airs lounge i satellitpiren.
   
 6. tobbe88

  tobbe88 Medlem

  Okej. Håller qatars premium terminal god klass om man jämför med tex cathay, Singapore airlines, British Airways eller swiss?
   
 7. Jacob

  Jacob Medlem

  Jo då, den står sig väl i konkurrensen. Observera att det är en separat terminal som ligger helt avsides från terminalen som ekonomiklasspassagerarna använder.
   
 8. Jacob

  Jacob Medlem

  Nu har jag kollat upp och det är Asianas lounge som gäller i Seoul. Ganska häftig lounge där halva loungen är inredd som ett bibliotek.

  Utbudet av mat och dryck är dock ganska ordinärt och loungen i övrigt något mörk.
   
 9. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har själv aldrig flugit med Qatar Airways, men alla jag känner som flugit med dem vittnar om 5 stjärning service uppe i luften. Sedan har du också som nämnt en del trevliga och välskrivna reportage på BC.se

  Vad gäller loungen på ARN tillhör faktiskt den en utav de bättre på ARN. I min mening slår den t ex. Scandinavian lounge. Men bättre att komma ombord hungrig än att äta sig mätt på loungematen.

  Spendera inte mer tid än nödvändigt på ARN, har du några timmar över så köp en retur med expressen och åk in till stan och titta lite.
  Jag tror att Qatar Airways har ett interline sammarbete med SK (någon annan expert vet annars helt säkert). Det betyder att du kan få ditt bagage taggat hela vägen till ditt slutresmål, du slipper därmed att plocka ut din väska på ARN och vänta tills incheckningen öppnar.
  För visst borde det gå att t ex. checka in sina Qatar Airways flighter på internet, skriva ut boardingkort osv. För att vid incheckning i Umeå be att de taggar väskan till slutmålet. Men som skrivet, högst osäker om det går.

  Trevlig resa och skriv gärna hur resan var.
   
 10. Jacob

  Jacob Medlem

  Det är korrekt, det finns ett interline samarbete mellan SAS och Qatar Airways vilket innebär att en hjälpsam agent i Umeå kan tagga väskan hela vägen till Seoul.

  Dock krävs fortfarande att någon på Arlanda hjälper till att skriva ut boardingkort (om detta inte går att göra via internet) samt lägga in baggagenumret i bokningen (och det sistnämnda går i alla fall garanterat inte att göra själv). Så förmodligen måste Tobbe hur som helst vänta på att incheckningen öppnar. Men det är förstås klart smidigare att få bli av med väskan redan i Umeå.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×