Helt klart finns det skandinavisk öl som är tillräckligt bra för att servera ombord, däremot finns det väldigt få öl som är "världsklass" medan det i USA finns en uppsjö av sådan öl. Man behöver kanske inte sträva efter världsklass utan nöja sig med bra craftbeer. Jag tror dock att det finns de som skulle kunna välja SAS på en flygning om de har bra öl, många väljer ju Norwegian enbart för att det finns wifi ombord.
Att få köpa några burkar med öl ombord tycker jag är en utmärkt idé, flaskor är jag lite mer tveksam till, de tar betydligt mer plats och väger mycket mer, blir ju en högre kostnad att frakta runt det jämfört med burkar. Det hade varit trevligt om man kunde köpa ett 3-pack med Mikkeller ombord när de hade Wit, Red Lager, och APA ombord. 150 kronor för ett trepack med "only for SAS beer" skulle i alla fall jag köpa för att testa.
Att ha öl kvartalsvis tror jag blir svårt, det är inte helt lätt att beräkna åtgången av ölen ombord så det behöver finnas ett lager som täcker alla 3 månader utan att det blir för mycket kvar efteråt. Om man istället har två standardöl som alltid finns så blir det lättare att ha koll på lagret och när ny öl behöver produceras. Specialöl blir dock betydligt svårare att beräkna, inte jättemånga trots allt som skulle välja att köpa en sådan öl ombord.