Expedia är otydliga - hur kontrollerar jag bokningsklass?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Sakoz, 9 Mars 2012.

 1. Sakoz

  Sakoz Medlem

  Ort:
  GVX
  Land:
  Sverige Sverige
  Kära världsmästare på forumet och även Ni som har svart bälte i kast med liten lounge m.m. :)

  Jag bokade nyligen en biljett i affärsklass via Expedia. Men ingenstans kan jag hitta bokningsklass, det står enbart affärsklass, så jag gick in på "CheckMyTrip" och där kan jag heller inte finna någon bokningsklass (även där står det bara Business Class). Något förslag om hur jag kan finna reda på detta utan att behöva ringa Expedias kundtjänst? (Då måste jag dricka 8 flaskor Pucko först, men den berättelsen skriver jag i en separat tråd)

  Jag vill gärna veta om det är en Z eller D klass biljett, då United/Coninteal/Copa bara ger 100% poängintjäning mot EuroBonus på Z (Low/Discounted Business). När jag kikade på andra ställen såg det ut som Z biljetterna ar slut redan.

  Men eftersom jag redan dubbelkvalificerat mig till EBG då den resan ska göras kan det vara klokt att kreditera till annat FFP för att få 200%.i det avseende det skulle visa sig att det blivit Z biljetter i bokningen.
   
 2. Om din bokning har Amadeus bokningsnummer och du har redan fått e-ticketnummer, kan du gå till Amadeus Asias webbsida.

  1, Skriv ditt efternamn och Amadeus bokningsnummer.
  2, Du får E-ticket receipt på skärmen.
  3, Vid varje flight kan du se bokningsklassen.
   
 3. Sakoz

  Sakoz Medlem

  Ort:
  GVX
  Land:
  Sverige Sverige
  @AHO Stort tack! Resplansnumret fungerade inte, men däremot vanliga bokningsnumret och det var en D klass biljett på både utresa och återresa.
  Nu är jag skyldig den en stor kanna med te! :D
   
  1 person likes this.
 4. Bringman

  Bringman Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  +1 AHO tea point
   
  1 person likes this.
 5. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Medan du bokar på Expedia kan du också klicka på "visa regler" (eller något liknande). Du får då inte se bokningsklassen men väl vilket pris som används, från det kan du oftast lista ut bokningsklasser.
   
 6. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Är detta fortfarande den rekommenderade metoden att kolla upp bokningsklass (fare basis) på redan utställda biljetter? Om jag knappar in mitt Reservation Number (som funkar utmärkt på www.checkmytrip.com) i fältet där det står RLOC på webbsidan https://eitr.amadeusasia.com får jag felmeddelandet CANNOT ACCESS THE OFFICE ID. Om bokningen inte ligger i Amadeus, hur hittar man bokningsklassen då (utan att ringa flygbolaget)?

  Att hitta bokningsklassen (och därmed lämpligt bonusprogram att kreditera till) är ett ständigt återkommande problem för mig. Jag kanske helt enkelt borde börja sluta registrera mitt bonuskort vid check-in och alltid efterregistrera poängen istället? Det finns väl ingen nackdel med det, förutom att man får poängen senare? Och bokningsklassen finns väl alltid utskriven på boardingpasset, eller?
   
 7. https://eitr.amadeusasia.com har slutat att fungera för ca ett år sedan. Sedan har jag inte ens försökt att använda siten.
   
 8. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  O nej. Brukar oftast inte stå på boardingpass vilken bokningsklass man har, utan enbart kabinklass. SAS är exempel på ett bra undantag.
   
 9. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bokningsklass skrivs tyvärr inte alltid ut på boardinkortet. Ganska ofta skrevs enbart den generella kabinklassen ut (C/J för business eller Y/M för ekonomi).

  Jag brukar se fare class på amadeus hemsida (classic-versionen) på den flik som heter reciept (eller något i den stilen). Gäller givetvis enbart bokningar gjorda i Amadeus
   
 10. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Ajdå... Personalen vid gate:n borde väl kunna uppge vilken bokningsklass man har, eller?

  Funkar bra! En av mina bokningar hade bokningsklass ODGOSASR så bokstaven som anger poängintjäning borde vara den första, 'O'. Men i en annan tråd lärde jag mig att det finns undantag till den regeln. Vilken djungel det här med poängintjäning är... :(
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×