Eurobonus till San Francisco

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av PILOTEN, 19 Januari 2013.

 1. PILOTEN

  PILOTEN Medlem

  Ort:
  SE
  Land:
  Sverige Sverige
  Som många andra är jag intresserad av en Eurobonusbiljett för två i C till San Fransisco, men inser att tillgången på platser är väldigt begränsad. Efter att ha läst andra trådar har jag förstått att ett alternativ är att flyga annat *A bolag istället, och att detta även tillåter Amex 2-4-1. Den stora skillnaden i bränsletillägg får mig dock att tveka och jag funderar på att istället åka med SAS i C till Chicago eller NY (på poäng + 2-4-1) och boka en Economy för pengar därifrån till SF som sedan kan uppgraderas till C, eller eventuellt F, med EuroBonus poäng.

  Jag ser fram emot era tankar och rekommendationer kring detta.

  För- / nackdelar med dessa två alternativ?
  Vilket *A bolag rekommenderas inrikes USA?
  Hur stor är risken att inte lyckas uppgrades inrikes USA?
  Finns det några för- / nackdelar med ansluting i Chicago vs NY förutom städerna i sig (anslutningar, möjlighet till uppgradering etc)?
   
 2. Nackdelar är att det blir svårt att hitta 2 Business class award platser till Chicago med SAS.
   
 3. Najk

  Najk Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Eurobonus till San Fransisco

  Business i longhaul SAS är svårt att hitta men det går om man är flexibel. IAD verkar vara lättast att hitta när jag har kollat
   
 4. Viking75

  Viking75 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Just bränsle tillägg är grymt irreterande! Jag vill minnas en tråd på forumet (kan varit Dr Miles) som utryckte att man först känner det som att vinna på lotto genom 2-4-1 för att sedan känna sig lite lurad då tilläggen blir så stora.
  Vissa bolag är bättre än andra (ändringar sker då och då) vissa flygplater är mindra bra att routa (surt)

  Jag tycker som Najk att fösök med IAD och jobba dig framåt med uppgradering i USA. Tänk dock på att standarden inte är så hög på C i USA.
   
 5. Jag tycker att det är ganska enkelt till just Chicago. Vi hade har bokat två business till Chicago med 2-4-1 och förlängde resan 3 dagar 1,5 mån innan avresa. Det fanns lediga biljetter både på fredagen och lördagen i business.
   
 6. rob74

  rob74 Medlem

  Ort:
  Kiruna
  Land:
  Sverige Sverige
  Var ju grymt sugen att använda min voucher till SFO, men håller fast vid IAD som är bokat. Visst att det kanske går att hitta lämpliga datum med *A, men jag känner att vi kan ha roligare för runt 8.000 kr, vilket det skulle bli i skatter och bränsletillägg för två personer.
   
 7. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Har bokat 2-4-1 i SAS C vid flertalet tillfället. Gäller bara att boka i god tid samt att åka till en destination under lågssong. Sedan kan man ju åka vidare. Förra året till EWR i januari. Direkt vidare till Costa Rica och sedan New York på vägen hem. Shanghai nu i december. Flög sedan vidare till Fillipinerna för sol och bad.
  SAS kommer säkert att släppa fler bonusbiljetter till SFO längre fram. Nu inriktar man sig på att dra in stålar på den nya linjen.
  Skulle tippa på att det kommer ut en hel del platser till nästa vinter. Blir perfekt att dra dit för lite skidåkning eller för att fortsätta till Hawaii.
   
 8. Chrille

  Chrille Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Går det inte att bygga vidare på en sådan bokning och lägga till några legs med US eller UA till SFO för mindre än 8.000?
   
 9. Jag har inte bekräftad information om United (UA) flygning (ej inrikes) är bränsletilläggbefriade på SAS EuroBonus bonusresor.
   
 10. Chrille

  Chrille Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, men jag tänkte mer att om man tar sig till den amerikanska kontinenten med SAS så borde det i alla fall bli "billigare" än resor som går med Lufthansa & co från Europa? Eller är det fel tänkt?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×