Eurobonus intjäning vid ombokat flyg?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Aviator, 5 Juni 2013.

 1. Aviator

  Aviator Medlem

  Hej!

  Jag har en fundering, jag skulle åka MUC-FRA-ARN förra veckan, men flyget blev inställt och jag fick åka MUC-ARN direkt istället. Nu, detta är såklart ett i-landsproblem, men i min riktiga bokning var MUC-FRA Lufthansa som styrde kärran, FRA-ARN var SK som styrde. Det skulle ge ett visst antal EuroBonus poäng.

  Eftersom jag blev ombokad till en Lufthansa direkflight fick jag "bara" 200 p till EuroBonus. Går det att claima poängen som gick förlorad? :confused:
   
 2. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, du kan få poäng på EuroBonus enligt ordinarie flighter.
   
 3. tourist

  tourist Medlem

  Ja, så länge den ursprungliga rutten var med SAS.

  http://www.sas.se/eurobonus/tjana-poang/Flygbolag/SAS/

  Om man till exempel var bokad ARN-FRA-JFK med Lufthansa och blir ombokad till ARN-LHR-JFK med British Airways och hade tänkt sig att få in en drös EuroBonus-baspoäng från Lufthansa-flygen så missar man alltså dem. (Jag kan inte M&M, men det borde väl gå att få miles där för den ursprungliga rutten. Plus Avioser från British Airways-flygningarna...)
   
 4. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har alltid fått miles/poäng enligt ursprunglig rutt om jag velat det oavsett om jag postat till M&M eller Eurobonus.
   
  1 person likes this.
 5. olsson

  olsson Medlem

  Ort:
  Bergen
  Land:
  Norge Norge
  Jag fick en inställd rutt (GOT-CPH-BGO) och fick istället flyga GOT-OSL-BGO så bara 500p istället för 1000p. Jag blev informerad av Customer claim att man INTE får poäng för ordinarie flight utan det är bara rutten man har ass in seat.

  Jag klagade på hur allt tog längre tid och min reseplan förstördes och fick 10k bonuspoäng. Men jag fick aldrig några 500 ordinarie poäng eller ett till segment.
   
 6. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Trist att höra. Känns som om SAS skaffar fler fiender än vänner genom att hålla på så.

  Personligen har jag dock aldrig haft problem med det.
   
 7. Nodnaz

  Nodnaz Medlem

  Kom in från en långflygning och såg att Lufthansa flighten till ARN höll att boarda. Va bokad på den lite senare Sk flight men hade businessbiljett så frågade ifall jag fick boka om och hänga på. Det gick bra och fick både 2000 poäng för SK flighten samt 1700 eller vad det nu är för Lufthansa flighten. Va en trevlig överraskning att få 3700 poäng för FRA-ARN på eb-kontot. :D
   
  1 person likes this.
 8. Kapar tråden... Hade bokat LPI-CPH-IAD-CPH-LPI med SAS Business (saver, bokningningsklass z). Räknade med tot 21500 EuroBonus t&r som det stod vid bokningen. Utesan gick som planerat men nu inställd returflygning med SAS och ombokat till KLM också i Z. Väldigt trevligt, men vad händer med poängen? Hade ju tänkt trygga mitt EBG ett år till med den här resan. Tacksam för svar
   
 9. Skillsen

  Skillsen Medlem

  Ort:
  Sweden
  Land:
  Sverige Sverige
  Du ska kunna få poäng enligt original bokning, har funkat för mig. Kontakta SAS efter resan (guld supporten). Det kan ibland ställa till det om du lägger in ett sky team nummer när du checkar in. Senast fick jag ha en lång diskussion med SAS för att få mina EuroBonus poäng eftersom de såg att jag registrerat annat bonusprogram
   
 10. Aha, mitt FB-nummer gick ju in av sig självt eftersom att KLM ville att jag skulle logga invid incheckning. Tack för tips
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×