Eurobonus 2.0 - Nytt nivå over gull under vurdering

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av olsen, 23 Maj 2013.

 1. olsen

  olsen Medlem

  Ort:
  EVE
  Land:
  Norge Norge
  I en norsk næringslivsavis (Finansavisen på papir) er det i dag en artikkel om Eurobonus og at SAS nå jobber konkret med en rekke tiltak for å gjøre reisen enda mer behagelig.

  Det viktigste jeg kan trekke ut av denne artikkelen er:

  "Neste generasjon gullkort, på et nytt nivå over dagens gullstandard, er under vurdering.

  - Vi jobber hardt for å utvikle Eurobonus. Konkret er det blant annet snakk om et nytt nivå over gullstatus og en rekke andre reiserelaterte tjenester i programmet. Høsten 2013 vil vi gå ut med eksakt hvordan det kommer til å bli, forteller konserndirektør Eivind Roald i SAS til Finansavisen.

  Blant ideene skal være muligheten for et ekstra gullkort til familiemedlemmer eller mulighet til å beholde gullstatus selv om man faller under kravet i en tolvmånedersperiode. En annen ide er rett til å ta ut bonusreise uansett strekning og tidspunkt. - Ingenting er avgjort. Vent til høsten, understreker Roald."

  Forøvrig står det også at SAS er i forhandlinger med Avinor om fast-track på sikkerhetssjekken i Bergen, Stavanger og Trondheim.
   
  Last edited: 23 Maj 2013
  3 personer gillar detta.
 2. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Just detta tycker jag låter intressant och bra. Jag antar att det gäller hela EuroBonus programmet i alla länder och inte bara i Norge?

  "Blant ideene skal være muligheten for et ekstra gullkort til familiemedlemmer eller mulighet til å beholde gullstatus selv om man faller under kravet i en tolvmånedersperiode."
   
 3. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Känns som en ganska gammal grej som inte blev något av pga krisen i november.
   
 4. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag antar att det är en officiell nivå baserad på tydliga krav i segment/poäng. Det vore verkligen toppen.
   
 5. Henrik Pedersen

  Henrik Pedersen Medlem

  Land:
  Norge Norge
  Hvorfor går de ut med dette nå? :confused: Kan de ikke heller vente til de har noe mer konkret? Det er så typisk SAS og komme med slike utspill, også går det bare i glemmeboken...... Piece of advice: Hold kjeft til dere er klare til å implementere. Så holder dere ikke kundene deres for narr...,

  Oj hva krass jeg ble.
   
 6. olsen

  olsen Medlem

  Ort:
  EVE
  Land:
  Norge Norge
  Jeg tror vi må se det i sammenheng med at det igjen ble åpnet for opptjening av bonuspoeng i Norge. Siden 17 mai har SAS vært i media nesten hver dag (i alle fall i de riksdekkende avisene og nettavisene som jeg leser). Så ville vel Finansavisens journalist ha eksempler for nye planer for Eurobonus fremover. Slik forplanter det seg og det er ikke sikkert at nytt gullnivå var det Roald hadde tenkt å snakke om i utgangspunktet, men heller fasttrack på de store flyplassene, lounge innenriks på OSL. Men jeg synes likevel det er gode nyheter at SAS vurderer et nytt nivå eller å forbedre gullnivået vi har i dag.
   
 7. SWEDE

  SWEDE Medlem

  SAS' timing påminner om gamla Ericsson mobile phones och dess efterföljare Sony Ericsson: Det var visningar och mediareportage i en evighet före produkten långt senare kom ut, alltid flera Q's försenad. Såvida den inte vid den utlovade tidpunkten redan var nerlagd=dödfödd, så var den i vart fall inte längre särskilt tekniskt intressant.

  När det gäller EBG så kan de starta med att lägga kraven på SEN-nivå. Det är allt för många EBG-kort ute redan nu. När därefter varannan norsk passagerare springer omkring med ett så blir det inte roligt!
   
 8. Jag håller med dig om att det går inflation i EBG. Ett problem är väl dock att det finns många andra program man kan byta till inom alliansen och nå nästan samma fördelar. Om det varit samma krav för EBG och SEN hade jag ju inte tvekat att köra på SEN (om inte fördelarna ökar för EBG). Nu känner ju inte många till Aegean, men man får ju nästan samma fördelar som EBG för 19.000mi...

  Man får väl hoppas på kundens okunnigheten om alternativen om man vill höja kraven, för annars försvinner ju de kunder som man tidigare "låst in". Jag antar att de säljer ut information ur registret för ganska mycket pengar till olika företag, och dessutom väljer många SAS utifrån sitt medlemskap i Eurobonus.

  En ny nivå ovanför EBG tror jag däremot på :).
   
  1 person likes this.
 9. SWEDE

  SWEDE Medlem

  När det gäller Aegean är det ett mysterium för mig att *A fortfarande tillåter en medlem med så låga krav. Det kortet utgör en inte obetydlig belastning på *A-systemet. Någon skall ju betala för att en av deras kortinnehavare sitter och kolkar på var och varannan *A-lounge. Dessutom ogillar jag starkt att kortet till yttermera visso ligger i händerna på folk som inte alls flyger med bolaget. Ergo hoppas jag att det i nutida *A-anda, sker en radikal förändring i den saken.
  Utöver det så är ju tendensen stark inom övriga *A bolag att premiera de kunder som flyger med just dem och att vikta ner 'snyltarna'. Det betyder att det enskilda resemönstret samt bolagets geografiska tyngdpunkt allt mer blir den avgörande faktorn vid val av medlemskap. På så vis ligger EuroBonus väldigt bra till i den Skandinaviska avkroken.
   
 10. Håller med om allt ovanstående. Dock tycker jag inte man kan lasta "snyltarna" så länge möjligheten finns. Kommer säkert korrigeras snart, men håller med om att det är underligt att det inte resan skett.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×