ESTA och resplan - nytt krav?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av agehall, 19 Januari 2014.

 1. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag blev just uppläxad av CBP i Boston för att jag inte hade någon utskriven resplan. Snubben hävdade att man var tvungen att ha det när man reser på ESTA. Till slut gick det dock lika bra att visa sitt visitkort.

  Har aldrig tidigare varit med om att de vill se bevis på att jag tänker lämna landet så därför undrar jag nu om detta är något nytt eller om snubben bara var vresig..? Tilläggas ska att det var ett helt gäng med folk från mellanöstern som hade mer papper per person än vad resten av kön hade totalt, så han kanske bara var uppe i varv och ville ha lika mycket papper av mig...
   
 2. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, det stämmer att de brukar vilja ha koll på att du har returbiljett från USA. Är du bokad på olika biljetter så kommer frågan, har hänt mig två-tre gånger.
   
 3. mha321

  mha321 Medlem

  Har också råkat ut för det ett antal gånger, sedan flera år tillbaka, så det är inte något nytt. Sedan är de inte alltid så noggranna med det, så ofta kommer man undan, men jag brukar se till haft ha en utskriven någonstans långt ner i väskan, efter att ha argumenterat för att den fanns i både telefon och laptop men att det ju är förbjudet att slå på dem i kön en gång... (till slut släpptes jag in utan att ha slagit på dem, men vem vet om man fick en "notering" som tack...)
   
 4. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Detta har nog inget med ESTA att göra utan det faktum att du resar utan formellt visum. Hittade inte texten som hänvisar till det, men har sett att det krävs skriftligt "bevis" i form av en resplan som visar att du har en biljett ut ur landet.

  Har själv aldrig drabbats av det ens när jag reste mycket på saxade biljetter till New York men jag ser till att ha en utskrift någonstans. Däremot höll SAS på att vägra ombordstigning då de tyckte att min resplan inte stämde med min baggagemängd (enbart handbaggage) med hänvisning till att om de amerikanska myndigheterna vägrade mig tillträde skulle de bli mycket dyrt för SAS...
   
 5. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1130

  U.S. regulation does NOT require a Visa Waiver Program (VWP) traveler to present a printed copy of the ESTA authorization page in order to travel. However, it is recommended that you print a copy for your records. Also, some airlines may ask you to bring a copy, in which case you should print it out.

  Nu är jag pappersberoende så tar alltid med alla papper, bokningar, resrutt, ESTA osv. Alltid skönt att kunna slänga fram. I McAllen fick Igorius och undertecknad visa ESTA-papper (inrikesflygning). Det hänger dock nog ihop med stället ifråga...;)
   
  3 personer gillar detta.
 6. sodaboy

  sodaboy Medlem

  Ort:
  Nybro
  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske hade mannen i båset en dålig dag. Jag printar också ut både ESTA och flygbokningar men har aldrig behövt visa det. Kör å andra sida med både hänglsen och livrem (Visum och ESTA). ESTA när jag inte jobbar (som sig bör), för att slippa så många frågor. Slapp t o m göra fingeravtrycken en gång när tjänstemannen utbrast -Är du här nu igen, Mr Sodaboy.
   
 7. Flood

  Flood Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  SAS skriver på sidan 2 av sitt "Electronic itinerary and receipt":

  Passengers are required to:
  - Hold a copy of this ticket itinerary/receipt to enter the USA.

  Jag har fått visa det vid åtminstone ett tillfälle i alla fall.
   
 8. Paby

  Paby Medlem

  Jag har resplanen alltid printad och fått visa vid ett par tillfällen. Printar dock aldrig ESTA-kvittot.

  När SAS bokade om mig till Lufthansa före sommaren var servicecentret noga med att printa en ny itinerary för Lufthansa-flighterna som jag skulle ha med mig.
   
 9. Mr Carter

  Mr Carter Medlem

  Ort:
  ESNN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag reser till USA ca 6 gånger per år sedan 2011 och har aldrig blivit ombedd att visa någonting annat än mitt pass i CBP. Har visserligen alltid min resplan utskriven men inte pga att jag eventuellt måste visa den vid mitt inträde i USA, men nu visar det sig alltså att den kan komma till nytta i framtiden.
  ESTA kvittot har jag aldrig med mig.
   
 10. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har aldrig haft det med mig i utstkriven form, men det finns alltid i min mobil som antingen screen dumps eller i appar. Om de nu tvunget skall se det får de väl godta att jag tar upp telefonen... Jag har aldrig behövt visa det vid entry till USA, men jag har långt ifrån lika många resor som många andra här på forumet.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×