Ersättning när flyg är försenat

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av SvartMjolk, 29 April 2012.

 1. SvartMjolk

  SvartMjolk Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  För cirka två år sedan var jag på väg från GOT till AMS med SK (via CPH). Planet från AMS till CPH gick inte alls på grund av tekniskt fel. Vi fick därför vänta på ett nytt flyg som skulle ta oss från AMS till CPH. På grund av det blev vi några timmar försenade och missade vår anslutning till GOT. Alla passagerare som skulle vidare till andra orter blev inkvarterade på hotell utom vi som skulle till GOT. Vi blev intryckta i en taxi. Vi var till slut hemma vid GOT omkring 4, 5 timmar senare än vi skulle vara.Dagen efter skriver vi till SK och kräver ersättning. Efter cirka 3 månader dök det upp vouchers till ett värde av 30 € per person.

  Någon annan som har koll på om vi hade kunnat fått mer pengar om vi hade överklagat?
   
 2. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Det beror på vad SAS egentliga orsak till förseningen var. Tekniskt fel är inte en acceptabel förklaring då det inte säger någonting. Alldeles oavsett om det var extraordinär orsak eller inte hade jag blivit duktigt förbannad på att SAS ens kommer på idén att skicka en ynka voucher på 30€ (täcker nätt och jämnt avgiften för att använda vouchern vid bokning av flyg). Det visar bara hur lite de verkligen bryr sig om vilka konsekvenser de orsakar sina kunder.
   
 3. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
 4. Duär väl lite sent ute men försöka går ju alltid. Preskriptionstiden är väl tre år även här om jag förstått saken rätt.
   
 5. SvartMjolk

  SvartMjolk Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla svar. Jag ska se om det finns något mer att göra. Till saken är att SK endast gav mig vatten att dricka på vägen upp. Krävde dock en smörgås, vilket de efter en lång diskussion ordnade.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×