Erfarenheter från Bukarest

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Jonas C, 7 Oktober 2013.

 1. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Rumänien är ett land som jag ännu ej har fått tillfälle att besöka. Noterade under dagen att TAROM har bra priser ex-AMS.

  Jag har hört en del blandade åsikter om Bukarest, bland annat gällande säkerheten, det dåliga utbudet av restauranger, och folket som tydligen inte ska vara det trevligaste.

  Vad har ni för erfarenheter av Bukarest, och skulle ni rekommendera staden för en kort 2-nätters weekend?
   
 2. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
 3. Flood

  Flood Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Kommer att följa tråden med stort intresse, då jag har lurat en del på en resa till Bukarest med omnejd. Har i alla fall konstaterat att köra Transfăgărășan-vägen gör man mellan juni och november. Så det blir ingen vårresa som ursprungligen tänkt. :)
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det där lät minsann som en vild kväll! ;) Själv vill jag nog mest vara säker på att man inte blir rånad eller attackerad av en gatuhund när man går i staden.
   
  2 personer gillar detta.
 5. Mycket intressant tråd, har själv funderat på något liknande och det har varit väldigt tyst om Bukarest i media, vilket brukar betyda att utvecklingen går framåt ;) Stan hade ju dåligt rykte med strykarhundar och gatubarn för ett antal år sedan, men frågan är hur det är nu. Det är ju annars mest Transsylvanien som rekommenderas i Rumänien, med många fina medeltidsstäder.
   
 6. Jag kan hellre rekommendera Cluj som är en mycket trevligare stad full med studenter och fantastiskt barliv. Kanske inte så mycket sevärdheter men i pratar ändå om rumänien. Passa på att gå på fotboll då deras lag oftast är med i CL.
   
  1 person likes this.
 7. Jag har varit i Bukarest ett antal gånger i tjänsten. Mina kollegor var rätt bra på att ta mig ut kvällstid, så jag har ett par bra kontakter som kan påminna mig om vart man skall gå.

  Det jag minns är:
  Faktisk rätt bra käk
  Trevliga människor
  Grått/trist östblockaktigt
  "Potholes": har aldrig varit med om sämre vägar som inte var landsort och grusvägar

  Kollar lite med mina kontakter...
   
  3 personer gillar detta.
 8. Shane

  Shane Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Var där för ett par år sedan, en övernattning och skulle säga att det räcker om du inte har nåt särskilt du vill uppleva. Bodde på SAS-poäng på Radisson Blu för bara 10000 poäng ( innan de höjde) vilket var ett fynd. Ceausescu-palatset är ett måste - guidad visning. Annars, ganska öst, rejäl mat, billigt och trevligt får jag säga. Man ska bara ha lite allmän koll på läget tror jag//Shane
   
 9. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Framför allt då omnejden.
  Reste runt i Transsylvanien med hyrbil förra sommaren. Bokstavlig sagolikt. Dessutom bra mat, goda viner och bra biliga småhotell.
  Otroligt nog finns ett utmärkt Hilton Hotell utanför medeltidsstaden Sibiu mitt i Transsylvanien.
  T-vägen ett riktigt "stolleprov" men verkligen facinerande.
  Bodde vid in och utresa några nätter i Bukarest. Inget att skriva hem om. Dock kändes det säkert även vid kvällspromenader och inga vilda hundar. Överlag god mat och dryck.
  Övernattade på Double Tree. Trevligt, lite businessaktigt hotell. Med HH Diamon fick vi uppgradering till en fin bamse svit bägge viselserna
  Rekomenderas.
   
  jerixon gillar detta.
 10. Hiltons Sale, vilket gör att man kan bo på 5-stjärniga Athenee Palace Hilton Bucharest för under tusenlappen gjorde att jag fick upp ögonen för denna huvudstad . Nån som har varit där under senaste året och har trevliga tips?
   
  jerixon gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×