Ensam med större väska

Diskussion i 'Övrigt' startad av Ziplock, 19 April 2015.

 1. Ziplock

  Ziplock Medlem

  Ort:
  Uppland
  Hur gör ni när ni reser ensamma och har en resväska av modell större än handbagage? På min senaste resa landade jag på min destination, gick igenom immigration och fick väskan. Sedan var det en timmes väntan på transfer. Då tänkte jag passa på att äta och gick till en food court.

  Här uppkom problemet. Skulle jag lämna min väska vid ett bord och gå och beställa mat, eller skulle jag släpa med väskan till disken och riskera snubbla när jag skulle förflytta mig och maten tillbaka till bordet.

  Samma sak på en annan resa. Jag ankommer till flygplatsen och incheckningen har ännu inte öppnat. Magen är inte i toppform och jag tvingas baxa in mig själv, handbagaget och en stor väska i ett minimalt toalettbås.

  Hur gör ni? Skulle man skaffa sig en liten vajer med lås för att kunna låsa fast väskan när man gör ett ärende, eller kommer man då finna väskan destruerad och ett SWAT-team väntande när man kommer tillbaka?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Beror helt på var jag är. Om jag inte kan få med mig väskan, så måste jag kunna ställa den där jag hela tiden kan ha uppsikt över den. Men helst lämnar jag aldrig bagaget ensamt i publika områden.
   
  Anfield gillar detta.
 3. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Stor risk på många flygplatser, en ensam väska kan vara bortforslad och öppnad inom minuter om det finns en säkerhetsfunktion värt namnet.
   
 4. Just för toalettbesök kan man lösa det genom att besöka handikappanpassad toalett. Det finns ofta sådan på flygplatser.
  Sedan beroende på flygplats går jag till någon massage och lämna väskan vid receptionen. På kinesiska flygplatser var det ofta inga problem att stanna kvar i rummet även efter massagen.
   
  Smuffe och Christian R gillar detta.
 5. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Multiwheel kuffert er løsningen på problemet :)

  Jeg tager som udgangspunkt altid min kuffert med mig, hvis det er helt umuligt sørger for at have den indenfor 5-7 meters afstand.
   
 6. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl inte bara säkerhetstjänsten som kan forsla bort väskorna - det finns många andra individer som också har klåfingriga. Var det inte problem på Arlanda ett tag med att folk hade blivit av med baggage i incheckningshallen? Vet att det hänt på Paddington medan det fanns incheckningsdiskar på stationen. Fok behövde inte röra sig långt från sitt baggage innan tjuven var på plats. :(

  Men det krävs ju dock en del styrka/kondition att kunna springa med ett större baggage så om man inte går alltför långt från baggaget och har uppsikt över det så torde risken vara ganska liten i praktiken.
   
  Fredrik Jeanson gillar detta.
 7. sweflyer

  sweflyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag reser hellre med för stor än för liten väska eftersom det blir lättare att hantera. Om man köper något, eller får något kontorsmaterial/prover som man inte räknat med och inte får plats med i lilla väskan slutar det med att man får massa påsar. Då blir det svårt att hantera själv. En stor enhet är lättare att sköta än fyra små. En stor väska där man bara fyller ena sidan på utresan, och kanske andra halvan på vägen hem är mitt bästa solorese-baggagetips av den anledningen.
   
 8. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det går alldeles utmärkt att få in TVÅ väskor av modell större på en handikappanpassad toalett, och ändå ha tillräckligt med plats för att byta kläder (om man vill checka in sina arbetskläder).
   
 9. Jag är precis tvärtom.....det är lättare att hantera en mindre väska för att man har själv kontrollen på den.
  Efter att min resväska en gång försvann på utresan på väg till Asien så har jag bestämt mig för att aldrig mer råka ut för det.

  Köper jag något extra under resan köper jag en billig bag och checkar in det på hemresan då förseningar spelar mindre roll.

  På dom flesta resor jag gör longhaul ingår 2st (+1 dataväska) handbagage och det har funkat hittils.

  @agehall påstod att han klarade upp till 10 dagar med en carryon vilket jag då fann skrattretande omöjligt. Men skam den som ger sig, utmaningar är till för att antas........senaste 10 dagars resan genomfördes enbart med en carryon och det utan att det kändes som en kompromiss.

  Man lär sig vad man behöver och hur man packar för att det ska funka.....
   
  Knucket och Fredrik Jeanson gillar detta.
 10. Det beror helt enkelt på vilket jobb/tjänst man utför.
  För mig som ofta flyger till Asien med reservdelar/komponenter till kunder/återförsäljare, är det nästan omöjligt att resa enbart med handbagage.
  Det finns saker som man inte vill skicka iväg med andra sändningssätt (DHL, Post osv) eller bråttom lär det inte ändra mitt sätt att packa grejer.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×