Ozz
Medlem
Dag 8 (förmiddag)
Detta var dagen som jag skulle sätta mig på en cykel för första gången på över 20 år! Vi skulle cykla ca 5km rakt ut på landet och besöka en organiskt trädgård för diverse aktiviteter. Vi skulle få testa på att "arbeta" i landen och plantera örter, göra egna rispapper, rulla egna vårrullar och steka rispannkakor med räkor och fläskkött. Det visade sig vara en "turistfälla" som faktiskt var ganska trevlig och tjejen som tog hand om oss på farmen var riktigt go, livet som farmare avslutades med några välförtjänta öl innan vi cyklade hem igen.
Dags att sitta upp på dagens transportmedel.
Dags att släppa över lite kossor över vägen.
Framme på farmen efter ca 5km. En baby-ananas.
Dags att byta om till farmarkläder.
En fin organisk trädgård.
Livet som farmare är inte så tokigt ändå.
Dags att jobba lite.
Mycket örter var det.
Dags att plantera sallad.
Självklart måste det vattnas också.
Papayan växte så det knakade.
Det var inte lätt att pussas under rishattarna.
Efter att ha provat på farmarlivet nån timme var det dags att ta av den bruna skjortan för att laga mat. Nu skulle vi fixa egna springrolls och fick börja med att göra eget rispapper på traditionellt vis.
Det var ungefär som att vända pannkakor med en platt pinne.
Mitt rispapper blev perfekt
Dags att byta om inför matlagningen.
Jag hade nog vissa talanger ändå, resultatet nedan.
Dags att lämna livet som farmare.
Då var det dags att dra sig tillbaka för att vända direkt mot Hoi An och gamla stan...
Detta var dagen som jag skulle sätta mig på en cykel för första gången på över 20 år! Vi skulle cykla ca 5km rakt ut på landet och besöka en organiskt trädgård för diverse aktiviteter. Vi skulle få testa på att "arbeta" i landen och plantera örter, göra egna rispapper, rulla egna vårrullar och steka rispannkakor med räkor och fläskkött. Det visade sig vara en "turistfälla" som faktiskt var ganska trevlig och tjejen som tog hand om oss på farmen var riktigt go, livet som farmare avslutades med några välförtjänta öl innan vi cyklade hem igen.
Dags att sitta upp på dagens transportmedel.
Dags att släppa över lite kossor över vägen.
Framme på farmen efter ca 5km. En baby-ananas.
Dags att byta om till farmarkläder.
En fin organisk trädgård.
Livet som farmare är inte så tokigt ändå.
Dags att jobba lite.
Mycket örter var det.
Dags att plantera sallad.
Självklart måste det vattnas också.
Papayan växte så det knakade.
Det var inte lätt att pussas under rishattarna.
Efter att ha provat på farmarlivet nån timme var det dags att ta av den bruna skjortan för att laga mat. Nu skulle vi fixa egna springrolls och fick börja med att göra eget rispapper på traditionellt vis.
Det var ungefär som att vända pannkakor med en platt pinne.
Mitt rispapper blev perfekt
Dags att byta om inför matlagningen.
Jag hade nog vissa talanger ändå, resultatet nedan.
Dags att lämna livet som farmare.
Då var det dags att dra sig tillbaka för att vända direkt mot Hoi An och gamla stan...