En mardröm: glömt passet eller utgånget pass

Diskussion i 'Övrigt' startad av Martin Björnström, 15 Oktober 2013.

 1. Två gånger någonsin har jag haft problem med passet. Förra gången var 2009 när jag fick kurirjobb i sista sekunden till Singapore och inser att mitt pass går ut om 5 månader och 20
  dagar. Kravet var sex månader. Hann fixa ett nytt pass blixtsnabbt på Arlanda, ingen större skada skedd.

  Andra gången är idag. Vaknade med feber imorse men har bokad middag i London ikväll och viktigt möte imorgon. Fick fart på mig själv och åkte ut till Arlanda. Mötte Dr. Miles i loungen och allt var toppen. Gick mot Gate F63 och kommer till passkontrollen. Inser att jag inte har passet med mig... Flyger för ofta till Oslo, har slutat tänka på passet.

  Ombokning till 18:20, fullpris Plus biljett. Sitter i taxi hemåt nu, ska hämta passet.

  Suck. Har ni andra råkat ut för liknande grejer?
   
 2. Skulle på Rush konsert till Stutgart hösten 2004, tyckte att något inte kändes riktigt bra på färjan över ålandshav...
  Var är väskan med pass, kläder, nessessär?? Jo hemma i köket vid dörren så att jag inte skulle glömma den! :eek:

  Som tur vad så hade jag plånbok, pengar och biljetter med mig samt att vi skulle till tyskland som då redan tillhörde schengen området.
  Nåja, efter det började jag med en checklista inför varje resa jag gör för att kolla att jag har allting med mig. :)
   
  1 person likes this.
 3. Holloman

  Holloman Medlem

  Ort:
  Enebyberg
  Land:
  Sverige Sverige
  Minns ett tidigt morgonflyg till Finland när jag inte hittade plånboken innan jag åkte hemifrån. Det höjde pulsen lite, men jag lånade ett kreditkort av frun för att kunna parkera bilen och ta ut lite Euro i en automat till taxi från flygplatsen till kontoret. På hemvägen kunde jag dela taxi tillbaka till flyget med en kollega. Plånboken låg på kontoret bekräftade en kollega när jag ringde henne från kön till säkerhetskontrollen på morgonen.
   
  1 person likes this.
 4. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Ogilla... Sånt där är surt, har som tur är aldrig råkat ut för det. Det kanske skulle blivit billigare att ta nesan med ett provisoriskt pass bara för den här gången? Jag vet, det signalerar medvetslös resenär, men men.... Shit happens :(

  Mvh
  /NotRyan
   
  1 person likes this.
 5. Hämtat passet nu, på väg mot Arlanda igen!
   
  2 personer gillar detta.
 6. Nej, passet ligger alltid på samma plats i samma väska som alltid åker med så passet har jag aldrig lämnat hemma.

  Mycket annat, inklusive förståndet har jag lämnat vid flera tillfällen. Och en gång utan plånbok med alla kort man tjänar poäng på. Chockerande att använda ett bankkort att betala för sig.
   
  FlyingErik, Sofia, xmit och 3 andra gillar detta.
 7. cantona

  cantona Medlem

  Än så länge har jag missat detta öde. Pass, biljett, pengar och kort allt nedstoppat i handbagaget. En regel jag följer slaviskt.
   
  1 person likes this.
 8. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  2 (3) gånger.
  Flygtaxichaufför som ringer på dörren och undrar om jag glömt bort tiden. Bara kasta sig iväg för att några kilometer innan flygplatsen inse att jag glömt precis allt vad biljetter, pass och pengar heter.

  Andra gången kom jag fram till incheckningen innan jag upptäckte att passet inte var med. Lyckades till slut prata mig ombord

  Tredje gången var passet med fast hopblandat med min kamrats. Jag hade hans och han hade mitt. Och innan man förstod vad passkontrollanten bråkar om så........
   
  1 person likes this.
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Aldrig råkat ut för detta själv men det hände min bror för ca 1 år sedan.
  Dagen innan vi skulle åka för att se PSV-AIK kunde han inte hitta sitt pass, framåt kvällen hittade han det i alla fall men insåg att det gått ut för över 6 månader sedan. Fanns ingen möjlighet att fixa nytt pass på morgonen på ARN så han åkte ut på kvällen, var dock något strul så han kunde inte få passet just då, och som extra "bonus" fick han en pbot. Han åkte hem utan pass och jag tyckte att han var korkad som skulle chansa på att åka Sverige-Belgien-Holland-Tyskland med flyg/tåg utan något pass eller giltig ID-handling.
  Farsan lyckades tala förstånd med honom så han åkte tillbaka till ARN sent på kvällen och lyckades fixa ett temporärt pass.

  Resan blev riktigt grym och vi hade jäkligt kul före, under och efter matchen med många bra historier om vad vi upplevt. Brorsan fick dock en lite högre kostnad än oss andra...
   
  Vic, Holloman och Martin Björnström gillar detta.
 10. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Brukar av ren vana alltid packa med mig passet, oavsett om jag reser inom Schengen eller utanför. Lägger alltid pass, plånbok, e.v biljett i ytterfacket på axelväskan kvällen innan och dubbellkollar på morgonen innan jag åker. Så än så länge har jag inte råkat ut för det :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×