En behaglig natt på Air Canadas Dreamliner

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Ystad, 30 Augusti 2016.

 1. Ystad

  Ystad Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag och min fru har just avverkat en resa jorden runt, reseberättelsen finns här: http://www.businessclass.se/forum/threads/jorden-runt-på-18-dagar-nästan-i-phileas-foggs-fotspår.34004/
  Jag har också recenserat de allra flesta av de flygningar vi gjorde under resan. Men den sista delen av resan, YYZ-CPH, gjordes med Air Canada i en B787. Den går inte att recensera på "vanligt" sätt då den inte är inlagd i databasen för recensioner. Därför kör jag en recension här (och hoppas att den kan vara till hjälp för någon).

  På flygplatsen:
  Vi ankom med anslutande flyg från Las Vegas. Efter en hel del promenerande och tullkontroll kom vi till Maple Leaf Loungen i E-piren. En stor och trevligt inredd lounge med olika avdelningar i avsatser. Det fanns gott om riktiga bord, fåtöljgrupper och arbetsplatser. Detta var en en lördag kväll, och förvånansvärt nog, var där riktigt mycket folk. Utbudet av mat i bufféform var rikligt och varierande (nu kom vi direkt from USA och det mycket påvra utbudet i Uniteds Club lounger så möjligen är jag positiv i överkant). Det fanns flera olika aptitliga varmrätter, smårätter och snacks. Dryckesutbudet var rikligt. Vi nöjde oss dock med att testa lite av dryckerna - kom från en god lunch på en flygning och räknade med middag på nästa. Men som sagt, en trevlig, fräsch och välutrustad lounge. Med utmärkt WiFi dessutom. Kan rekommenderas.

  Ombordstigning o första intryck:
  Vi kom till gaten lagom för boarding. Som vanlgt, i Nordamerika vid business biljetter; boarding group 1. Detta var Air Canadas 787 med sin speciella 1+2+1 konfiguration i 7 rader. Varje stol i ett avskilt ”bås", bra om man åker ensam men kanske inte optimalt om man är två som vill prata och umgås. Som ”vanligt” 100% fullt, eller nästan, i hela planet.

  Efter ombordstigning bjöds på champange, Drappier. Ok, men finns bättre.

  Mycket behagliga och bekväma stolar.


  Stolen o underhållnings-systemet:
  Stolen var utomordentligt bekväm - både att sitta i och att ligga i. I princip bara två inställningar; sittande och liggande, och allt däremellan. Men det räcker ju.

  Infotainment systemet utmärkt. Filmer, TV-serier, spel, musik, många kartfunktioner o s v, allt fanns där och bildskärmen var bra.

  Internet ombord:
  Nej (frånsett de två nät som användes för infotainmentsystemet, men de gick inte att använda för internetåtkomst)

  Måltider och service:
  Champagne (eller vatten/juice) innan start. 4 rätter att välja på till middagen; biff, kyckling, torsk och vegetarisk pasta. Jag valde biffen - vi var ju på väg till ”köttlandet” Danmark. Först drogs drickavagnen och efter ett tag började serveringen. Förrätt med sallad serverades för sig - en utmärkt rökt lax med varmt bröd. Till detta champagne, Drappier. Sedan en god biff med potatismos och sparris. Som passande dryck till huvudrätten valde jag Argentinskt rödvin på Malbec - mina favoritdruvor vad gäller rödvin. Som dessert serverades ost, enda lapsusen vid denna måltid, ty den var lite för kall och för omogen. Till kaffet en god chokladbit och JWBL. Serveringen sköttes uteslutande av manlig personal och med stil. Lite drygt 1 timme före landning väcktes vi för frukost - en frukost som man själv valt vid start via en speciell blankett. Min frukost bestod av bröd, frukt, yoghurt, omelett och te. Smakfullt serverat och gott.

  Sömn:
  Det gick utmärkt väl att sova i denna stol även för en fullvuxen person som jag, 182 cm och 100 kg. Här har Air Canada ”tänkt till”.

  Ankomst:
  Vi landade på utsatt tid och angjorde C-piren på Kastrup. Snabb automatkontroll av passet. Hämtade väskorna. Men sen... Vi hade de senaste 18 dagarna gjort 13 flygningar i stort sett utan några förseningar. De mesta förseningen var en timme på NRT och berodde på att en tyfon (alltså inte en storm eller orkan utan just en tyfon) drog över staden - under sådana förhållanden är en timme ingenting. Men nu var vi hemmavid och ”naturligtvis” var det problem med tågtrafiken över bron som inte gick sedan 1,5 timmar. Kön till ersättningsbussarna var enorm och några bussar syntes inte tid. Det hade visst regnat lite på morgonen... Vi tog en taxi till Hyllie och vår där parkerade bil. Hemma igen efter en härlig jorden runt resa.

  Slutsats:
  En behaglig resa med Air Canada. Detta var vår 13’e flygresa på 18 dagar - och definitivt en av de bästa. Tack Air Canada, jag flyger gärna med er igen.
   

  Bifogade filer:

  ulagun, GOTATH, Gus och 6 andra gillar detta.
 2. Jag gillade också Air Canada skarpt i deras 787:a på den sträckan i Business. Härligt att ni instämmer!
   
 3. Robin Nilsson

  Robin Nilsson Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan inte tala för deras Business men har testat deras Premium Economy och jag tycker att den slår SAS Plus på long haul med hästlängder.
   
  Cristoffer Cedergren gillar detta.
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Har de tagit bort den vansinnigt irriterande reklamen som inte går att spola förbi på ife? Om den är kvar har jag mycket svårt att ge det utmärkt...

  I övrigt håller jag med om att air Canada's businessclass är riktigt bra! (även om det som de flesta bolag kan vara lite hit and miss med personalen, så är de oftast bra.)
   
 5. Robin Nilsson

  Robin Nilsson Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige

  Den var kvar när jag åkte i juli. Dock bra att de har trailers till typ alla filmer í IFEn. :)
   
 6. mha321

  mha321 Medlem

  Det är bra. Men att tvingas igenom ganska lång reklam varje gång man byter film/program (eller när den kraschar) tycker jag är helt oacceptabelt i Business.
   
 7. Ystad

  Ystad Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Den är kvar - tyvärr. Men min favoritserie var där - det förlåter mycket:)
   

  Bifogade filer:

 8. Anfield

  Anfield Medlem

 9. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Borde du inte åka tåg Jorden Runt med tanke på favoritserie ;) ?
   
  GOTATH gillar detta.
 10. mha321

  mha321 Medlem

  :) Den finns dock på de flesta bolag :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×