Egna omdöme om flygbolagens crew

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av maba, 19 September 2014.

 1. maba

  maba Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tänkte skriva om hur jag uppfattar de olika bolagens besättning och servicenivå. Det jag delar med mig av är helt personliga och totalt ovetenskapliga omdömen av bolag jag flugit med ett flertal gånger. Anser ni att omdömena inte stämmer så gör de säker inte det, för er ;).

  Fyll gärna på med fler bolag och era högst personliga uppfattningar.

  Aeroflot

  Består ofta av en äldre kvinnlig purser som basar över ett team av yngre medarbetare. Jag har alltid upplevt personalen som trevlig, tyvärr kan de ibland uppfattas som stela. Jag tror det mest beror på att de kan känna sig obekväma i sina engelska språkkunskaper, speciellt när man frågar om något som de inte har något automatiskt direktsvar på.

  Austrian
  Väldigt blandad ålder på personalen som oftast uppträder korrekt. Har dock varit med om att en flygvärdinna hade med sig sin man (pojkvän) på en flight vilket resulterade i en massa hångel från detta par, kändes väldigt oprofessionellt.

  Blue1
  Tycker det har varit en väldigt trevlig och avslappnad personal de gånger jag flugit med dem vilket resulterat i en gemytlig atmosfär ombord.

  Brussels Airlines
  Överlag har de en lättsam och trevlig personal som uppträder korrekt och prickfritt. Har tyvärr haft oturen att träffa på två väldigt arroganta flygvärdinnor på en flight till Afrika men detta ska inte påverka mitt omdöme om att det i övrigt har en väldigt bra besättning.

  KLM

  Personal i alla åldrar, de flesta längre än mig ;). Trevliga och avslappnade, uppskattar verkligen deras besättning då de oftast har glimten i ögat och nära till skämt och skratt. Dessutom är alla jag pratat med väldigt bra på engelska.

  LOT
  Trevlig besättning som gör det de ska göra på ett effektivt sätt (dela ut kexchoklad :)). Gör inte så mycket väsen av sig.

  Lufthansa

  Tror nog att alla som hänger här på BC har flugit med Lufthansa och mitt omdöme på besättningen blir -tysk effektivitet. Är oftast korrekt men lite stelt.

  Qatar Airlines

  Trevlig personal med låg medelålder. Servicen är bra oavsett om du flyger i ekonomi eller någon högre klass. Har dock varit med om en flygvärdinna som blev otrevlig när jag frågade efter en huvudvärkstablett klockan tre på natten ;)

  SAS
  Blandad ålder på personalen, tyvärr anser jag att detsamma gäller servicenivån. Har stött på några av den mest serviceinriktade personalen på några SAS flighter men även de mest otrevliga där vissa äldre damer verkar tro att passagerarna är där för deras skull och inte tvärtom.

  TAP Portugal
  Nej. Bolag där personalen försöker vara så arrogant och ge så lite service som möjligt försöker jag undvika.

  Turkish Airlines
  Har diskuterats på detta forum tidigare och jag kan fortfarande inte förstå hur de blivit valda till Europas bästa flygbolag under flera år. Hade deras service varit lika bra som deras mat då hade jag förstått utnämningarna, för maten är riktigt bra även i ekonomiklassen. Anser att det finns en hel del förbättringsområden för besättningen att jobba på.
   
 2. SAS404

  SAS404 Medlem

  Skulle nog vara rätt nyttigt om du även skrev hur många gånger du flugit ett visst bolag.
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant - men det blir alltid en risk för generaliseringar. Så då kan man lika väl löpa linan ut så här på en fredag :)  Sedan så skall jag fundera på vad jag tycker om besättningarna på de flygbolag jag flugit flest gånger med...
   
  RonnieK, henrik l, Aurora och 2 andra gillar detta.
 4. maba

  maba Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Haha härligt klipp och visst är det en del generaliseringar i mina omdömen men de är även lite med glimten i ögat ;)

  Oj vilken svår fråga, ungefär som att fråga dig hur många gånger du flugit SAS senaste tiden :)
  Inget av bolagen har jag flugit med mindre än 10 gånger, SAS och Lufthansa minst 70 ggr var resten ligger däremellan.
   
 5. SWEDE

  SWEDE Medlem

  SAS404 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×