E-Z Pass - någon som skaffat eget?

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av agehall, 14 Januari 2014.

 1. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  När man kör bil i USA numera så drabbas man ofta av en massa toll-roads. På östkusten ska man då ha ett sk E-Z Pass som hyrbilsfirmorna tar hutlöst betalt för att låna ut till en.

  Jag har ägnat lite tid åt att läsa på och vad jag kan se, så borde det gå utmärkt som svensk att skaffa ett eget E-Z Pass och använda i hyrbilen.

  Någon som prövat?
   
  1 person likes this.
 2. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Har själv funderat över samma problem. Vet man inte bättre så blåser hyrbilsfirman dig. I somras när vi besökte Florida försökte försäljaren blåsa mig genom att säga att man inte alls kunde betala kontant vid vägtullen. Jag visste bättre och påpekade att så inte är fallet vilket resulterad i att han bad om ursäkt och sa att det endast är vissa vägtullstationer det inte går att betala kontant. Jag läste att man kan köpa Pass på bland annat butiken Publix. Jag kommer att undersöka detta i sommar då jag återvänder till Florida. Kanske någon annan som vet? Här är en länk men du kanske redan läst/sett denna. Florida, resor information tips länkar bilder mm. om Florida
   
 3. henkedio

  henkedio Medlem

  Ort:
  Malmö
  En biluthyrningsfirma i Miami (tror det var Alamo) lyckades lura på mig ett sådant för många år sedan. Det slutade med att jag körde va 150 mil utan att passera en enda vägtull. Jag blev sur och ringde och klagade, fick pengarna tillbaka och en ursäkt. Kolla upp om det verkligen är något du behöver. Mina erfarenhet av att köra i USA säger att det är väldigt sällan som vägtullarna dyker upp.
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tro mig, jag vet att det behövs. Ska man köra i NY så är det nästan oundvikligt om man inte vill ta tidsödande omvägar. Samma sak i Illinois.
   
 5. henkedio

  henkedio Medlem

  Ort:
  Malmö
  NY är väl en av de störra städerna där jag inte har hyrt bil, kan tänka mig att det finns en hel del där. Visste dock inte om det var där du skulle köra. Men ja, då är väl mitt enda tips att du inte ska ta det genom biluthyrare, men det hade du redan kommit fram till såg jag.
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu pratar jag om NY, inte NYC. ;)

  Jag brukar ta det genom biluthyraren när det är kortare hyror. Det brukar kosta några dollar per dag, men nu ska jag vara där i dryga 2v och då börjar det bli värt att ha ett eget.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×