Senaste nytt

Dublin Airport Executive lounge, Terminal 1 - review

jsn

Medlem
Då jag inte lyckas lista ut hur jag skriver en lounge-recension under lounger när inga tidigare recensioner för samma lounge finns så skriver jag denna recension här istället. Moderator får gärna flytta tråden till rätt ställe.

Denna lounge finns i Terminal 1, till vänster efter säkerhetskontrollen, och en trappa upp. Trappan resp hissen är diskreta så det är inte helt trivialt att hitta ingången om man inte vet var den är.

Denna lounge har genomgått en helrenovering under senaste året. Tidigare fanns det två ganska mediokra lounger på samma ställe - en BMI-lounge och en tredjepartslounge som även användes av icke-*A. När BMI blev en del av BA fortsatte SAS att använda BMI-loungen ett tag, men det sista använde man tredjepartsloungen. BMI-loungen var en typisk BMI-lounge medan den andra var ganska mörk, båda var relativt små.

Denna renovering har blivit mycket bra, man har slagit ihop de två loungerna och det har blivit mycket ljusare och luftigare. När man nu kommer uppför trapporna så finns mottagningsdisken snett åt höger, och själva loungeytorna är in till höger resp vänster. Det är samma nivå på utrustning och service i båda halvorna. Man kan både köpa sig access samt att åtminstone EBG resp SAS Plus ger tillgång till loungen, förmodligen använder de allra flesta flygbolagen denna lounge för sina passagerare.

Enklare förtäring finns, båda gångerna jag varit där på sistone så har det serverats varm Minestronesoppa. Utöver det finns olika sorters inplastade bröd, olika sorters inplastade ostar, chips och kakor.

Dryckesvis finns vatten, läsk, öl på burk (Guinness, Heineken, Budweiser), vin samt några sorters sprit.

Trådlöst Internet finns tillgängligt.

Ett business centre finns, och ett familjerum finns med leksaker etc.

Toaletter finns men inga duschar vad jag har sett.
IMG_3571.jpg
IMG_3570.jpg
IMG_3572.jpg
IMG_3573.jpg
IMG_3575.jpg
 
Toppen