Doktorn kan komma

Diskussion i 'Reserapporter' startad av doc, 31 Oktober 2014.

 1. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Efter en halv dag full med jobb var det så äntligen dags. Vid lunch tog jag av mig läkarpyjamasen, slängde på mig ytterkappan och tänkte att detta blir sitta gången jag behöver ytterrock på tre veckor. Med väskorna som packats dagen innan begav jag mig så till pendeltåget till Arlanda. Efter en halvtimma var jag framme på terminal 5 och begav mig till Qatar Airways incheckning. När jag kom fram såg jag att det fanns två diskar för Ekonomi, en för bagage drop och två för business. Det var ingen kö till business-disken varför jag snabbt kunde checka in. Mitt incheckade bagage taggades till Hong Kong med priotagg och handbagaget fick en tag för premium terminal, trots att jag skulle till nya Doha Hamad International Airport. En inbjudan till loungen på Arlanda skrevs för hand och jag fick boardingkort för hela resan. På Arlanda fanns ingen Fast track för Qatar Airways, varför jag fick köa med majoriteten denna fredag. Säkerhetskontrollen gick otroligt långsamt, men efter cirka 20 minuter var jag igenom och gick bort till passkontrollen. Efter en smidig passkontroll kikade jag så in i Stockholm Arlanda Lounge. Denna lounge används av Emirates och Qatar. Det var inte alls mycket folk i loungen när jag kom in och miljön kändes öppen och fräsch. Det bjöds på mackor och man kunde även grädda våfflor. Utbudet av dryck var dock något begränsat.

  ImageUploadedByTapatalk1414788444.294108.jpg

  Efter en något försenad lätt lunch i loungen var det så dags för boarding. Gate F66 kändes som evigheter bort från loungen. Det gick väldigt smidigt att gå ombord då det fanns särskilda prioboardingköer så väl till gaten som till själva planet.

  ImageUploadedByTapatalk1414788462.178027.jpg

  Boardingen på Qatars Boeing 787-8 skedde genom dörr 2L och jag blev personligen visad till min plats 2F och fick hjälp med bagaget. Då det inte fanns några bagagehyllor i mittsektionen hamnade mitt bagage vid plats 1K. Efter en kort stund fick jag frågan om vad jag önskade dricka samt om jag önskade en varm eller kall handduk. Dryckesvalet föll naturligtvis på champagne, något som vi i forumet tidigare konstaterat är bra för minnet.

  ImageUploadedByTapatalk1414788482.060370.jpg

  Samtidigt som jag avnjöt mitt glas Billecart-Salmon reflekterade jag över hur öppen kabinen kändes. Det var ljust och väldigt bra utsikt genom de stora fönstren på båda sidor av planet även från det mittsätet jag valt. Kabinchefen kom och presenterade sig personligen, tilltalade mig med namn och titel samt berättade att flygtiden skulle bli fem timmar och 38 minuter. Menyer i läderfodral presenterades och beställningar för middagen togs upp.

  Två glas kall och god champagne gjorde att mitt huvud lyfte lätt ovan molnen strax före avgångstid. Själva flygplanet gjorde dock en punktlig push-back och efter en kort taxi lyfte så också Dreamlinern från Arlanda. Utsikten var fantastisk och tystnaden slående, trots att motorerna arbetade för fullt. Så snart vi kommit upp på marschhöjd serverades en amuse bouche som bestod av inlagd sill med dill, gräslök och créme fraîche till. Jag var förvånad över den skandinaviska touchen, med tanke på att jag befann mig på ett flygbolag från Mellanöstern. Sältan gjorde gott på smaklökarna.

  ImageUploadedByTapatalk1414788505.111105.jpg

  Det dröjde bara en kort stund efter att detta dukats bort innan min flygvärdinna kom och dukade upp samt lade en servett i mitt knä. Varmt bröd i en skål serverades och efter det en arabisk mezze-tallrik. Smakerna var väl avvägda och portionerna lagom stora.

  ImageUploadedByTapatalk1414788527.311340.jpg

  Innan huvudrätten serverades fick jag först prova det vin jag beställt till huvudrätten. Det vita sauvignon blanc-vinet Babich från Marlborough var fantastiskt gott. Till huvudrätt hade jag valt en torskfilé med saffranssås, vitlöksstekta gnocchi och soltorkade tomater. De värmda gnocchi var lite sådär i konsistensen, men i övrigt var smakerna väl avvägda och passade bra med vinet.

  ImageUploadedByTapatalk1414788556.460531.jpg

  Då jag tillhör de som gärna äter ost innan dessert följde så en ostbricka med en fantastiskt god ädelost och till det ett litet glas portvin.

  ImageUploadedByTapatalk1414788579.330520.jpg

  Det skandinaviska temat fortsatte så med kladdkaka, körsbärscoulis och yoghurtglass. Till min halvungerska fullkomliga glädje serverades en 5 puttonyos Tokaijer till detta. I ärlighetens namn har jag aldrig ätit kladdkaka me Tokaijer förut, men det hela fungerade faktiskt bra ihop.

  ImageUploadedByTapatalk1414788608.027706.jpg

  Efter middagen dukats bort erbjöds jag ånyo varm handduk och en liten chokladask. Jag justerade stolen i loungeläge och satte mig därefter för att reflektera lite mer över kabinen. Det fanns gott om utrymme kring stolen med flertalet små fack för skor med mera. IFE-skärmen var helt klart bland de större och skarpare jag sett, även om mina erfarenheter är något begränsade. Stolen var mycket skön och det var enkelt att hitta bekväma positioner och ställa in den precis så som jag önskade. När tre timmar återstod av flighten borstade jag tänderna på den fräscha toaletten, där tandborste och tandkräm fanns att tillgå och bäddade därefter ned mig. Mina 183 cm rymdes precis i stolen, men värmen gjorde att det var svårt att sova. Jag kikade lite på det amenity kit jag fått innehållande eau de toilette, handkräm och läppbalsam från Salvatore Ferragamo. Utöver detta fanns strumpor, öronproppar, ögonbindel och borste att tillgå.

  Cirka 40 minuter före landning tändes lamporna och kabinen gjordes i ordning för ankomsten till Doha. Vi landade fem minuter före tidtabell. Till min förvåning parkerade vi på ett remote stand. En separat buss transporterade oss business class-passagerare till terminalen där en ny säkerhetskontroll väntade. Här fanns det dock fast track, så jag kom snabbt igenom. Så snart jag satte min fot i terminalen kände jag mig vilsen. Skyltar med pilar åt alla hål gjorde mig snarare mer förvirrad än gav mig någon vägledning om bur jag skulle hitta till loungen. En städare märkte att jag såg vilsen ut och frågade vart jag skulle varpå han visade mig rätt. Ni sitter jag i Al-Mourjan-loungen som känns stor, men ganska kall och fattig på innehåll. Här lämnar jag rapporten och återkommer.
   
  Jakob K, jumbooze, rob74 och 57 andra gillar detta.
 2. ChabbeT

  ChabbeT Medlem

  Ort:
  BEY, ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Va nice! Hoppas du får en skön resa!!!
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 3. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  @doc, ursäkta min nyfikenhet hur var beläggningen ombord.
   
 4. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skall bli intressant att följa din resa. En fråga: Är det kabinbelysningen som har ändrats, eller varför är de fyra sista bilderna med en rödton?
   
 5. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevligt värre. Liknande upplevelse förra veckan. DOH-CPH. Väldigt bra service och gott. Bussgate i Doha och en lång promenad från loungen till gaten, ca 15 minuter.
   
 6. Jan Petterson

  Jan Petterson Medlem

  Ort:
  Solna
  Land:
  Sverige Sverige
  @doc hade nog börjat gå på rosa moln av allt bubbel då? :)
   
  rob74, doc, ESSA och 1 annan gillar detta.
 7. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var 20 passagerare av på 22 platser. Hela släkten Qviberg tog upp större delen av kabinen.
   
 8. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var nog en kombination av av ljuset i kabinen som var rosa och att vi hade solnedgång under flighten med fantastisk utsikt.
   
 9. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Efter knappa två timmar i loungen med en god kopp te var det dags att bege sig till gaten för ombordstigning på Cathay Pacifics flight CX640 mot Hong Kong. När biljetten bokades var detta ursprungligen en Qatar-flight, men detta ändrades under året, då Cathay Pacific tog över en av de två dagliga avgångarna mellan Doha och Hong Kong.

  ImageUploadedByTapatalk1414834656.508407.jpg

  När jag kom fram till gaten blev jag hänvisad direkt fram till en disk där boardingkort och pass kontrollerades. Sedan hänvisades jag till ett särskilt avspärrat område där business class-passagerare skulle vänta på prio-boarding. Bara efter några minuters väntan påbörjades prio-boardingen. Båda dörrarna användes för ombordstigning på denna Airbus 330-300 som skulle ta mig till Hong Kong.

  ImageUploadedByTapatalk1414834622.059453.jpg

  Väl ombord togs min kavaj om hand och jag erbjöds ett val mellan vatten, äppeljuice eller apelsinjuice. En av medpassagerarna frågade efter champagne, men fick veta att det var Qatars alkohollagar som hindrade servering. Medpassageraren försökte hävda att Qatar Airways (Qatar Airways) själva serverar champagne före start, men detta verkade flygvärdinnan inte förstå. Eftersom det var sent och jag var trött passade ett glas äppeljuice alldeles utmärkt för min del.

  ImageUploadedByTapatalk1414834602.109691.jpg

  Väl tillrätta i stolen fick jag ett amenity kit från Agnis B. Det fanns en verson för män och en för kvinnor. I mitt kit fanns handkräm, läppbalsam och dagkräm från Jurlique samt tandborste, tandkräm, strumpor, ögonbindeln, öronproppar och ett litet skohorn. Trots att Cathay Pacific A330, precis som Qatar Airways B787, har en säteskonfiguration på 1-2-1 så kändes kabinen trängre. Jag hade blivit bortskämd med de stora fönstren på 787:an. Dock var min stol skön och det fanns gott om förvaringsutrymme. Av naturliga skäl var kabinen dock något mer sliten än på Qatar Airways.

  Varma handdukar delades ut och därefter hälsades jag personligen välkommen ombord och fick en meny i handen. Vi lämnade gaten punktligt och lyfte strax därefter. Då flygtiden var cirka sju timmar och 30 minuter bytte jag om till en medhavd British Airways First-pyjamas. När jag var åter i stolen blev jag tillfrågad om jag ville äta middag och visst tackade jag ja till middag. En vit duk placerades på bordet och strax därefter kom förrätt och efterrätt på en bricka. Varmt bröd delades ut och därefter presenterades de tre varmrätterna och jag valde det kinesiska alternativet med kyckling.

  ImageUploadedByTapatalk1414834696.696335.jpg

  På det hela taget var servicen stressad. Varmrätten serverades direkt och började kallna medan jag åt förrätten. Teet serverades innan jag var klar med varmrätten och den varma handduken kom ut innan jag hade ätit färdigt. Det verkade vara lite Hong Kong-effektivitet.

  Efter måltiden var det dags att sova. Med öronproppar i, ögonbindel på och nedkrupen under det väldigt sköna täcket, så sov jag gott. Stolen var helt klart skönare än Qatar Airways att ligga i, något som förvånade mig. Efter cirka fem timmars sömn tändes så kabinen varsamt upp och frukost serverades. Åter igen var serveringen något stressad. Jag valde en avokadosmoothie, som smakade väldigt gott, samt den västerländska frukosten med omelett-crêpe, korv och svamp.

  ImageUploadedByTapatalk1414834715.661443.jpg

  Med en timma kvar till landning bytte jag om igen och gjorde mig redo att möta Hong Kong. Även vid avstigning användes båda dörrarna och jag gick ut genom dörr 1L. Det tog cirka 25 minuter att gå genom immigration och när det var avklarat passade jag på att ansöka om en e-channel-kod så det går snabbare nästa gång. Väskan var redan på bandet och det var bara att åka direkt till hotellet.
   
  Last edited: 2 November 2014
  gusten, henrik l, Gus och 16 andra gillar detta.
 10. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Haha, jag hade hela släkten Qviberg i First för ett år sen på Emirates mellan ARN - DXB. Mats förklarade för mig att han hade försökt köpa alla säten, men jag hade sabbat det för honom. :) Vi snackade lite i First-bussen från flyget och hans syn var att de europeiska bolagen är utdömda med tanke på hur ME-bolagens hårda produkt är i jämförelse etc. Jag har väl svårt att se att alla har råd att köpa en hela Firstkabin till familjen dock (samt en massa stolar i business också) ;)
   
  slugger4567 och simon_says91 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×