Senaste nytt

Ditt privata semestermål 2013

EricT

Medlem
Bokat:

Salzburg 21-24 feb
Zermatt 2-16 Mars
Miami 19-25 Mars
Rom 29-1 apr
Sydafrika 25apr-5maj

Mer har jag inte orkat planera/boka...men det blir mer det kan ni lita på!:)
 

henkedio

Medlem
Aloha!

Det blir helt enkelt en återresa till Hawaii denna sommar, 2 veckor Kihei/Lahaina, Maui. 1 vecka Poipu, Kauai och slutligen 2 veckor Waikiki, Oahu.
 

Randy Marsh

Medlem
Val d'Isère 16-23 februari
Köpenhamn 13-14 april, bokat bord på Noma
Düsseldorf 19-21 april, ska se Borussia Dortmund - Mainz
Någon gång i sommar: road trip på USAs västkust
I höst någon gång: bränna 190 000 EB-poäng på resa i F till Tokyo, ska också ta en tur till Okinawa.
 

Ken

Ny medlem
Aitutaki är en ett bra val. Du kommer att mötas av en banjospelare på flygplatsen där även hönsen springer omkring. Du åker antagligen dit från huvudön Rarotonga där Royalty Takitumu är ett bra ställe att bo på.
 

Joggi

Medlem
Påsklov Koh Samui dykning med dotter och hustru.
Juni Borneo dykning pop-pom Island Sipadan. Första gången i dessa vatten för mig. Skall bli spännande.(om någon varit där mottages gärna tips)
Höstlovet liten tågluff i Japan .Seoul på hemvägen

Sipadan är fantastiskt, har varit där två gånger och dykt. Glöm inte att boka i förväg, de tillåter ett begränsat antal dykare på ön om dagen.
 

palmen

Moderator
Påsklov Koh Samui dykning med dotter och hustru.
Juni Borneo dykning pop-pom Island Sipadan. Första gången i dessa vatten för mig. Skall bli spännande.(om någon varit där mottages gärna tips)
Höstlovet liten tågluff i Japan .Seoul på hemvägen

Jag dök på Sipadan 10 april 2010 (för övrigt mina senaste loggade dyk).
Jag var grymt besviken för att jag inte fick se valhaj, det var 3 dykplatser på raken där vi dök på de två yttre innan lunchen, det är ju bara gissa var valhajen hade varit (ca 6-7 meter lång).
Sipadan är helt klart riktigt grym dykning, var en upplevelse att göra ett dyk "out in the blue" för att leta hammerheads som vi tyvärr inte heller fick se. Men under 15-20 minuter enbart se blått i alla dimensioner och veta att det är ca 1500 meter till botten varn en annorlunda känsla, har aldrig haft så bra koll på dykdjupet tidigare när jag dykt :)
Ingen aning om hur ni kommer att bo, jag bodde ute på Mabul på Scubajunkies resort vilket var helt ok. Polaren borde på Uncle Changs anläggning på samma ö som jag tyckte var "bättre" i det avseendet att det var hus på vattnet och inte på ön.
Utgår ifrån att ni kommer att utgå ifrån Semporna, det är väl staden som gud glömde ungefär. I min mening finns det absolut inget att göra där what so ever (förutom att ta båtar ut för dykning) så lägg inga onödiga nätter där. De som jobbade för dykföretagen hade samma synsätt på det hela. Man fick gå längst ut vid "piren" för att hitta ett hotell med pool som man betalade för att använda.
Jag var där med min kompis som backpackade i 1½ år och transport blev i budgetformat. Vad ni än gör ta inte nattbussen till Kota Kinabalu, sämre åktur får man leta efter. Tog ungefär 3 minuter innan de första locals började bli åksjuka. Egentligen fanns det bara 1 plats på bussen vi skulle ta men av någon anledning så uppstod helt plötsligt 2 platser som vi fick (först senare förstod vi hur det gick till). Visade sig att vi fick någon snubbes plats på bussen och han var helt förstörd när de skulle slänga av honom för att de dubbelbokat hans säte, han fick dock åka med i mittgången efter mycket om och men.

Jag var nöjd med Scuba Junkie som dykföretag, de var de mest "seriösa" för 3 år sedan vad jag kunde läsa mig till.

Om du flyger till Tawau, boka transport till Semporna i förväg (med dykföretag/hotell). Vi fick betala minst det dubbla för en taxi på flygplatsen utan bokning. Var visserligen bara typ 200 kronor så ingen big deal egentligen.
 
Kanske inte världens intressantaste men, jag ska åka till Florida i höst. Jag behöver komma bort från Sverige när det är grått och trist. :)

LH CPH-FRA, LH FRA-MIA
LH FRA-MIA, SK FRA-CPH
 
Toppen