Deutsche Bahn planerar bryta tågmonopolet för den brittiska kanaltunneln

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Palazzi, 16 Juni 2013.

 1. För två dagar sedan, fredagen 14 Juni 2013, försvann ensamrätten för Eurostar att trafikera den brittiska kanaltunneln i persontrafik.

  Sedan trafikstarten 1992 har den brittiska tågjätten haft ensamrätt på tåg till bland annat Paris och Bryssel. Täta samarbeten med den statliga franska tågoperatören SNCF har även tillåtit genomgående tåg till sydligaste Frankrike under sommarsäsongen.

  Vidare tågfärder till Österrike, Schweiz och Tyskland har även de kunnat bokas genom byte till tyska tåg i Bryssel men innebär ofta flertalet byten och långa väntetider. Detta kommer nu ändras när tyska Deutsche Bahn, som första utländska operatör, tillåts trafikera kanaltunneln påväg mot tågstationen St. Pancras i centrala London.

  Även om trafikrätterna redan tilldelats kommer persontrafiken inte att inledas förrän 2016. Framförhållningen beror dels på att järnvägens tåglägen redan är fastställda inför den närmsta framtiden, och att kanaltunneln kräver särskilt anpassade tåg.

  Deutsche Bahn's första, och troligtvis enda, linje kommer att sammanbinda den tyska affärsmetropolen Frankfurt och London på ca 5h.
   
  1 person likes this.
 2. Henry

  Henry Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Häftigt!
   
 3. OrangeWindies

  OrangeWindies Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Och dels att SNCF, Alstom och Franska regeringen gör allt de kan för att förhindra andra operatorer/tågtyper. Säkerhetsbestämmelserna var ordnad så att bara TGV-baserad tåg kunde uppfylla dem.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×