Det blir svårare att ta ut kontant på bankomater i Grekland

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Dr. Miles, 29 Juni 2015.

 1. Det lär att bli svårare att ta ut kontanter på bankomat i Grekland.
  Eftersom många ställe inte tar emot kreditkort, kan man hamna i knepig situation om man inte tar med sig tillräckligt mycket kontanter dit.

  Tourists Are Left in Lurch by Greek Crisis - WSJ
   
 2. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ska till Grekland i Juli så jag följer utvecklingen noggrant...

  Det är sant att många mindre ställen inte tar kreditkort, och det mesta är väl just nu ovisst huruvida kreditkortstransaktioner kommer fungera framöver.
  Läget just nu är att många bankomater, särskilt utanför Aten, är tomma. Regeringen har ju dock försäkrat att utländska kort inte ska omfattas av restriktionerna (i nuläget uttag på 60€ per dag) och att bankomaterna ska hållas fyllda.
  Man får helt enkelt uppdatera sig dag för dag, jag kommer nog iallafall att ta med mig mer kontanter än vad jag annars hade gjort.

  Man ska inte heller förglömma att alla "krigsreportrar" finns i Aten och livet ute på öarna, dit de flesta turister åker INTE är likadant. Alla greker vet att turismen är deras livlina i princip och det ska mycket till innan man börjar störa den verksamheten kraftigt (jag menar att saker som strejker och våldsamma demonstrationer kommer att vara ganska osannolika).
   
  Last edited: 29 Juni 2015
 3. Enligt en japansk nyhetsartikel, vill många restauranger/butiker som tidigare tagit emot kreditkort inte vill ha betalning med kreditkort.
  Anledning är för att restaurang-/butikägarna är rädda för att det kan ta tid innan kreditkortsbolaget överför pengarna till deras konto OCH det kan bli svårt att ta ut pengarna från banken.
   
 4. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag sitter just nu på bussen till flygplatsen efter några dagar på Sifnos. Ska skriva lite mer när jag är i loungen, men det är naturligtvis bra att ta med kontanter för hela vistelsen. En vän som driver restaurang här sade att det tills vidare är omöjligt för honom att få ut pengar (mer än de 60 eur), men att lönebetalningar etc.fungerar. Dock frågetecken med hur utlandsbetalningar hanteras, när bankerna öppnar igen.
   
  Dr. Miles gillar detta.
 5. thsred

  thsred Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tydligen så har det gått ut att detta är olagligt. Om företag som tidigare tar kort vägrar ta kort så kan man anmäla dem. Och de kan inte säga upp kortterminalerna då bankerna är stängda.
   
 6. Olaglig låter lite för starkt ord. Kanske avtalsbrott?
   
 7. Aurora

  Aurora Guest

  I Norge tar de helt av med dette.... Sjekk vg.no, nrk.no etc.... Det ble fritt for euro på flyplassen i Stavanger i dag, men det har visstnok blitt fylt på.

  [​IMG]
   
 8. GOTATH

  GOTATH Medlem

  Ort:
  GOT/STO/ATH
  Land:
  Sverige Sverige
  På den ö som jag brukar åka till tar typ ingen kort så kontanter har alltid gällt för mig så oroar mig inte särskilt för detta :) Att öns enda bankomat får slut på pengar händer titt som tätt, kris eller ej!
   
  jth gillar detta.
 9. thsred

  thsred Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske norrmän äntligen får uppleva hur det är för svenskar att resa till Norge. Försök att betala med svenskt VISA-kort på COOP i Narvik:
  -Nej ni kan inte betala med ert kort.
  -Men ni tar ju VISA?
  -Jo, men inte svenskt VISA.
   
  Jakob K, FF#1, Bern och 4 andra gillar detta.
 10. thsred

  thsred Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag citerade min grekiske sambo som är i Grekland just nu, men det kan ha blivit fel i översättningen från grekiska till svenska...

  Oavsett så får de inte neka.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×