Concierge vs Gold hos Club Carlson

Diskussion i 'Rezidor Hotels & Club Carlson' startad av djacobsson, 18 December 2013.

 1. djacobsson

  djacobsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som har èn uppfattning om det är ngn större fördel att bli Concierge, ligger väldigt nära och funderar på om det är värt att anstränga sig, uppgraderingar eller annat som blir bättre?
   
 2. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Gratis frukost (på deltagande hotell, vilka det nu är)? Det är möjligtvis det, då. Inkonsekvensen i uppgraderingar verkar vara stor.
   
 3. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Onlinebokningsbonusen är väl 1000 poäng mer?
   
 4. mha321

  mha321 Medlem

  jag är i precis samma läge, tack vare dubbel-statusnatt-kampanjen. Alternativet är ju dock att via rollover nights ha guldet i princip säkrat för nästa år från 1 jan. Står just nu på 69, så behöver bara 1 natt nästa år isåfall - alternativet är att ända en award-stay till revenue i sista veckan, och då komma upp til Concierge, men då få "börja om" nästa år.

  Frukosten känns väl som den stora vinsten, men det ingår ju än så länge i de flesta rates runt i skandinavien åtminstone redan från början - men har större nytta t.ex. borta i väster...
   
 5. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det vettigaste är väl att ändra till en vanlig stay (eller money+points, som räknas som stay), så du får consignere - för då har du ju soft-landing till Guld nästkommande år.
   
 6. mha321

  mha321 Medlem

  Ah, jag hade inte koll på att det var soft landing i Club Carlson. Det gör onekligen beslutet mycket enklare - tack för tipset!
   
 7. niksal

  niksal Medlem

  Ort:
  Helsingfors
  Land:
  Finland Finland
  Concierge är i mitt tycke ganska värdelöst inom Norden. På basen av vad jag sett här på forumet så får Guld samma förmåner som Concierge. Gratis frukost och 75% bonus på poängen är förmånerna. Uppgraderingar är lika vanliga eller sällsynta som för Guld är min erfarenhet. Åtminstone inom Norden.

  I Europa (har inte erfarenhet av andra kontinenter) så är skillnaden lite större, men inte markant. I Galway, Irland fick jag en gång en riktigt massiv uppgradering till en svit som då var större än min lägenhet. Nyligen i Berlin fick jag en flaska skumvin på rummet då min kompis som är Guld "endast" fick vanligt vin. Rummen var det ingen skillnad på, utan vi fick samma "uppgradering" (samma rumstyp men bättre vy).

  Jag var ett år SPG Platinum, och Club Carlson Concierge är ingenstans nära en jämförbar nivå. Så vänta dig faktiskt inget extra som Concierge.
   
 8. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Dubbelkolla gärna först, jag fick i alla fall softlandning från Guld till Silver, men kanske är andra regler från Consignere...
   
 9. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  De har väl höjt det där till 75 dagar nu för tiden för övrigt så du behöver ju 6 till, om du nu inte tar det på 30 stays i år.
   
 10. mha321

  mha321 Medlem

  Japp, men det var ju double status nights promo fram till den 23:e, så det hade räckt med 3.

  Nu gjorde yttre omständigheter att jag var tvungen att boka av hela resan och bli hemma. Så det blir inget CCC i år. Men å andra sidan är ju chansen väldigt god nästa år eftersom jag börjar på 34.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×