Companion ticket - downgrade

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av erwib, 3 Oktober 2015.

 1. erwib

  erwib Medlem

  Land:
  Norge Norge
  etter å ha brukt enormt mye tid med ANA tools og United.com fant jeg en first class tur med companion ticket/eurobonus. Det ble ARN-FCO-BKK med first class med Thai. Ser nå plutselig på SAS app,en at thai har byttet fly på turen og at vi har blitt nedgradert til biz.. Har ikke fått noen beskjed og tok selv kontakt med Thai som henviser meg videre til Eurobonus, mens Eurobonus henviser meg tilbake til Thai... Noen som vet hva slags kompensasjon jeg kan kreve eller aller helst, noen som har tips tip hvordan vi kan komme oss til BKK(helst fra OSL) med avreise rundt 18-19 desember og retur 2-3 januar med first.. Er veldig takknemlig for hjelp her :)
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det verkar bli vanligare och vanligare att Thai gör detta tyvärr. Jag anser (men det är lite oklart när det gäller award-biljetter) att det är SAS som ska lösa detta åt dig eftersom de är din "resebyrå" i det här fallet. Men i dessa fall kan det vara värt att ha kontakt med både SAS och Thai.

  Enligt EU261/2004 har du rätt till 75% av biljettpriset i kompensation för nedgraderingen. Detta krav ska ställas mot Thai och kan enbart göras för utresan då endast denna täcks av EU261/2004.

  Tyvärr är det svårt - själv hade jag försökt få Thai att öppna platser på en annan rutt som har first, men det är inte säkert att det går.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×