Senaste nytt

Charter från Bromma Flygplats nästa sommar

guapeton

Medlem
Malmö Aviation flyger Bromma-Kroatien för Apollo i sommar

Apollo först med charter från Bromma - Travel News

Mellan 6 juli och 10 augusti nästa sommar kommer Malmö Aviation flyga till Kroatien från Bromma.

Intressant. Antar att det är ett flyg i veckan. Kroatien är inte med i Schengen så det måste bli någon form av passkontroll och separata flöden för passagerarna.

Räcker det att ha passkontrollen vid gate 1 och spärra av därså att när man gått igenom får man inte ut igen? Samma sak vid ankomst. Pass kontroll i gate och sedan ut via transferdörren och in till bagagebandet?

Kan det bli fler linjer utanför Schengen? LCY kanske?
 

Jacob

Medlem
Sommaren 2013 kommer för första gången regelbunden chartertrafik erbjudas från Bromma Flygplats. Det är researrangören Apollo som tillsammans med Malmö Aviation kommer flyga från Bromma till Kroatien.

Linjen kommer trafikeras mellan 6 juli och 10 augusti med en avgång i veckan. Det är Kroatiens kommande medlemskap i EU som gör linjen möjlig eftersom Bromma i övrigt inte har något permanent tullfilter för ankommande passagerare utanför EU.

Ombord på flygen kommer förutom den vanliga ekonomiklassen även finnas "Extra Comfort Class" med tomt mittsäte.a.
 

ulagun

Medlem
Ursäkta en gammal besserwisser, men början på 80-talet flög dåvarande Scaniar en hel del charter från Bromma.
Använde Linjeflygs inrikes Fokkrar som annars mestadels stog tomma under veckosluten med destinationer som Londen Jersey Rijeka (?) Nice Saltzburg bl.a .
Trångt som 1.000;an och besättningar vana vid inrikes helt förbluffade när charterhorderna välde in och beställde sprit på tidiga morgonavgångar.
Ganska charmigt:eek:
 
Toppen