Svaret från SAS om att de bytt ut Champagne mot en billig mousserande för att kunderna påstås föredra detta är bland de mest patetiskt usla bortförklaringar jag någonsin läst. Säg som det är istället: detta har enbart med besparingar att göra.
SAS intra-europeisk business class om 3 år:
Den småbittra flygvärdinnan Anne-Grethe, 78 år, tar fram treliters bag-in-boxen med råbillig rödtjut och spolar det iskalla skräpvinet rakt ned i passagerare A:s specialdesignade pappmugg under högt tryck, så att det stänker på både passagerare och hans mikrovågsuppvärmda Findus Köttbullar, serverad direkt ur kartongen. Sedan vänder Anne-Grethe sig till passagerare B och frågar om denne önskar lite sunkig, rumstempererad liebfraumilch (självklart också den från bag-in-box) till sin konserv med Abbas Fiskbullar i Räksås, innan hon slutligen går och gömmer sig i galley resten av flygturen.
På kundernas klagomål över den dåliga kvaliteten svarar SAS att "mat är mat, och vin är vin" samt att man genom omfattande utredningar kommit fram till att detta är vad dagens kunder önskar sig...