Senaste nytt

Cedergren Summertour 2015: Peking & Bogota

Bryant

Medlem
Ta en taxi och åk dit istället. Kostar väl en femhundring för en dag.

Annars förbjudna staden, och framförallt kvarteren söder om torget. Ger en smak om hur Peking var förr i tiden.

Taxi är det bästa alternativet. Då kan du åka när du vill och det är inte speciellt dyrt.

Be hotellet om hjälp. Kanske blir lite dyrare (6-700) men smidigt.
 

Flying P

Medlem
Alltid tagit en privatchaufför när jag besökt muren. Kolla med hotellet, de brukar ha egna kontakter som kör billigare än de organiserade firmorna.
 
Det löste sig! Satt där bilden togs och tjurade i en halvtimme och vipppps så var kön borta. Dom matade på med buss efter buss efter varandra, väldigt bra. Såg det inte först. Nån timme senare på plats och nu är jag tillbaka. Kostade totalt 64 pengar med inträdet och tog ca 4h :)

Mitt tips för budgetresenären är alltså att softa, hoppa morgonrusningen och åka först vid 10-tiden. Se till att inte stanna förlänge på muren så att du hinner tillbaka ner till returbussarna innan massan gör detsamma. Om man är 2 eller flera och ska direkt till och från flygplatsen så är taxi/chaufför nog ändå bästa valet. Har man höga krav på komfort så skippa bussen också.

90d33ea1cb8bffeab1c9a5b1f057e803.jpg
 

Voyageur

Medlem
Note to my self: Great Wall är ett gaaaaanska populärt turistmål. Tågalternativet helt slutsålt och bussalternativet som Lonely planet föreslår är det lika lång kö till som till en One Direction-konsert.

Så lärdommen till er vänner som tänker spontanbesöka muren vid en transfer el. liknande är att boka i förväg.
Kanske lite coolt att ha varit i Peking utan att ha besökt muren. Nog första gången jag går bet på något under mitt Hakona Matata-resande. Brukar alltid funka...

Vad gör jag nu då? Förslag? Har hela dagen här på mig. (Ser mest fram emot Bogota nu...

7af6c79598bbccd751cec63245a73808.jpg


1/10 av kön till Buss 877 vid Deshengmen bus station

När jag besökte muren en månad sedan, bokade jag en egen privat transfer för 600kr dagen. Föraren/guiden tog mig då till mutiyanu delen av muren som var oändligt vacker, mycket mindre turistig än ex Badaling och utan köer. Badaling betjänas tydligen av för många busschartrar.
 

Johanna

Medlem
Jag åkte direkt från flygplatsen till Brickyard Eco Retreat At Mutianyu och bodde där en natt. Sen tog vi hotellets schuttle upp till muren direkt på morgonen. Vi var nästan först uppe så kunde vandra själva. Hade bokat en guide/taxi som tog oss ner till Beijing sen. Hotellet är dyrt för att vara i Kina men så vackert. Vi hade utsikt över muren från rummet. Det enda jag ångrar är att vi inte stannade 2 nätter. Hotellet låg sagolikt vackert och fanns vandringsleder. De hade jacuzzi och gym men var framförallt ett yogaställe. På sommaren kan det bli så varmt så det var skönt att vara uppe tidigt på muren innan hettan kom.

Kina tog inte mig med storm men hit skulle jag kunna åka tillbaka och bara vara och vandra några dagar.
 
Nu nästa lilla äventyr; att bo för Reward points på Best Western i Kina

Flyget hem går ju tidigt imornbitti här ifrån så flyttade mig närmare flygplatsen till Best Western Hotel Grand sky. Är ju Dimond på BW och har massor med poäng att spendera innan jag överger den här hotellkedjan (en annan historia) och det här hotellet kostar låga 12 000 poäng/natt (sällan under 20 000/natt i Sverige).

Jag vill checka in, damerna i receptionen blir fundersamma, det blir ett mindre kaos mellan dem. Det rings i telefoner. Jag tänker att det kanske är för att de upptäckt lite sent att de har en Dimond som gäst inatt, likt som det har varit när jag checkat in i Mexico och Bangkok (där hotellchefen escorterade mig personligen till rummet och bad om 100 ggr ursäkt för oklart vad). Men nej, tillslut börjar damerna försöka att göra sig förstådda på engelska. Dom vill ha en voucher av nått slag. Jag tar fram bokningen som jag skrivit ut och försöker förklara att det är inte så det funkar i Europa. Man bokar på Internet (!). Det rings mer, det kommer ner nån chef som ringer BW International. Tillslut får jag checka in och skriva under på ett papper att de har tillåtelse att dra 12000 poäng.

Vilken cirkus, lite spännande, men BW kanske borde skicka sina kinesiska vänner på kurs? Jobbigt för dem när de inte får nått papper att stämpla på (ist kopierade dom min bokning, mitt pass, och visum och mitt BW-kort). Fick ett rum till slut men verkar inte ha blivit uppgraderad, okej, den här kedjan kan inte hantera statusar och det visste vi ju redan... Gratis transfer till terminal 3 iaf och de lyckades senare hjälpa till med att skriva ut mitt boardingkort, så nu vet vi att det funkar att checka in online från Beijing på Swiss. Gör det ju lite smidigare när jag ändå bara reser med handbagage.

45f9a26c179aa83561b8677daca67f2c.jpg
 

CJR

Medlem
Hej, följer din resa med intresse. Ditt hotellrum ser precis ut som det jag bodde på i Xiamen härom veckan. Swiss International Xiamen kör också med fönstervägg till badrummet. Jag hade svårt för det innan jag fann gardinerna : )
 

Johanna

Medlem
Hej, följer din resa med intresse. Ditt hotellrum ser precis ut som det jag bodde på i Xiamen härom veckan. Swiss International Xiamen kör också med fönstervägg till badrummet. Jag hade svårt för det innan jag fann gardinerna : )
Jag har bott på ett antal hotell i Kina med glasvägg mot badrummet. De verkar tycka att det är en bra lösning Värst var nog 5* hotellet som bara hade gardin mellan. Lyhört var inte förnamnet.

Men när jag tänker på det så hade jag glasvägg i ett rum i Bangkok med. Det var ett Marriott.

Gillar också rapporterna.
 
Toppen